Τρίτη, Ιουλίου 22, 2008

Tό χαρτζηλικάκι τής Αλέκας.

Ανακοίνωση τής Φιλελεύθερης Συμμαχίας τά λέει όλα καί κάνει μιά πετυχεσιά νά! Τόση μέ τό συμπάθειο! Ή μάλλον, «πετυχεσιά μείον» μιάς καί επειδή χώνει κάργα στό ΚΚΕ πετάει καί μιά μαλακιούλα κατά τής άκρας Δεξιάς ώστε νά κρατήση ισορροπίες...Το ΚΚΕ κόμμα-επιχειρηματίας, για ένα κόμμα-κράτος σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του ΚΚΕ θέτει νέα ερωτήματα για τη λειτουργία των πολιτικών θεσμών και της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το ίδιο το ΚΚΕ, το κόμμα αυτό ασκεί εκτός από τις πολιτικές του δραστηριότητες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το άρθρο 45 του καταστατικού του. Τις επιχειρηματικές αυτές δραστηριότητές του το ΚΚΕ αρνείται να τις γνωστοποιήσει και, σύμφωνα με τη κ. Παπαρήγα, μόνο από το… «εργατικό κίνημα» δέχεται να υποστεί έλεγχο για τα κέρδη που αποκομίζει από αυτές και για τον τρόπο διάθεσής τους.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί την επιχειρηματική δραστηριότητα των κομμάτων ασύμβατη με τον πολιτικό τους χαρακτήρα και θέτει ερώτημα για τα κριτήρια που οι βουλευτές του ΚΚΕ νομοθετούν στη Βουλή, ιδίως στις περιπτώσεις που καλούνται να εγκρίνουν ή απορρίψουν νομοθετήματα που επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά, την κερδοφορία των επιχειρήσεων του κόμματός τους.

Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία η επιχειρηματική δραστηριότητα του ΚΚΕ σε συνδυασμό με το ότι διεξάγεται κρυφά, με μόνη γνωστή την Τυποεκδοτική, αποτελεί ίδιου μεγέθους σκάνδαλο με αυτό του χρηματισμού της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την Siemens. Ενός σκανδάλου που αποκαλύπτει ότι τα κόμματα της χώρας αντί να νομοθετούν –και όταν είναι στη κυβέρνηση να κυβερνούν- με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον δρουν προς ίδιον όφελος εξυπηρετώντας «φιλικές» με το κόμμα επιχειρήσεις όπως η Siemens, ή επιχειρήσεις ιδιόκτητες από το κόμμα όπως φαίνεται να ισχύει για την εταιρεία «Γερμανός». Η αντίδραση του ΚΚΕ, με ύβρεις και απειλές, σε όσους θέτουν ερωτήματα για τις οικονομικές του δραστηριότητες δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αποκρουστική πραγματικότητα.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν αναγνωρίζει καμιά ασυλία στο ΚΚΕ και δεν διστάζει να το κατατάξει, μαζί με την άκρα δεξιά και εθνικιστικούς κύκλους, στις δυνάμεις του φαιοκόκκινου μετώπου που έχει συμπτυχθεί με στόχο τη κατάργηση τη δημοκρατίας στην Ελλάδα και την αλλαγή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτικό όπου Το Κόμμα θα ελέγχει τη διοίκηση, την οικονομία και τη ζωή των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμπαράσταση στο ΚΚΕ των πρώην Κνιτών, που αποτελούν τη σημερινή ηγεσία του Συνασπισμού, αποδεικνύει ότι δεν έχουν απαρνηθεί τις ολοκληρωτικές τους ιδεολογικές τους ρίζες.

Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι προφανές ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας, του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου, προστατεύει ανοικτά αυτούς που στέκονται εμπόδιο στην πρόοδό της και την ευημερία των πολιτών της. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είναι στο πλευρό όλων αυτών, επιχειρηματιών και εργαζομένων, που θα αποφασίσουν να συστρατευθούν πολιτικά για την αντιστροφή της νοσηρής αυτής κατάστασης.

Ψιλαπορώ πάντως μέ τίς ενστάσεις γιά τούς οικονομικούς, χρηματοδοτικούς εναγκαλισμούς τού ΚΚΕ μέ τό Κεφάλαιον. Εντάξει, κατ’αρχήν φαίνεται γελοίον καί παράδοξον, αλλά στό φινάλε, σέ καπιταλιστικό σύστημα ζή τό ΚΚΕ, πόθεν καί πώς θά εξασφαλισθούν πόροι γιά συμμετοχή στίς εκλογές, γιά διαφήμισι τού λαοάρεστου (σίκ) έργου του, συντήρησι τού πανελλαδικού του δικτύου κλπ κλπ; [Άσε πού υπάρχει (Έ, δέν θά υπάρχη; Κάθε σωστό μέ τόν εαυτό του Ορθόδοξον Κομμουνιστικόν κόμμα πρέπει νά τόν διατηρή αλέρτ, παρά πόδα τό G3) κι αυτός ο παράνομος μηχανισμός! Θέλει κι αυτός τό κατιτίς του!].

Μέσα σέ όλα αυτά, δυστυχώς οι μέχρι τό 1990 παχιές αγελάδες, σπεύσαν σέ πρόγραμμα αδυνατίσματος. Γνωστόν γάρ ότι τό έν ελλάδι φραντάιζ τού παγκοσμίου μπολσεβικισμού τά έπαιρνε χοντρά

Ελ. Τύπος 5 Νοεμβρίου 1992

Ελ. Τύπος 14 Νοεμβρίου 1992

από τά Κεντρικά, εκεί ψηλά, λίγο πρίν από τά Ουράλια, μπάς καί καταφέρει νά πραγματώση καί εδώ τήν ευτυχία πού ένοιωθαν οι σοβιετικοί πολίτες.

Ε, τώρα, πού συγχωρέθη η Σοβιετική Ένωσις κάποιος πρέπει νά πάρη τήν θέση της. Κάποιος μέ μπικικίνια κι άς λέγεται καταπιόλας τού αιμάτου τού λαού - σιγά μήν κολλήσουν σέ αρχιδιές τά συντρόφια.

Ουδείς λοιπόν ψόγος γιά τήν πολιτική τών ελληνοφώνων μπολσεβίκων. Ορθώς πράττουν.

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα! Το να κατηγορεί η Φιλελεύθερη Συμμαχία το ΚΚΕ για επιχειρηματικές δραστηριότητες, κάτι σε θράσσος μου κάνει. Αυτοί δε σκίζονται περί ελεύθερης οικονομίας και νόμων της αγοράς; Περί μείωσης του κρατικού παρεμβατισμού; Ε, αυτό κάνει και το Κόμμα τα παίρνει απέξω για να μην τα πάρει από το κράτος -που διαφωνούν;

Εκτός αν το πρόβλημα υπάρχει στο γεγονός οτι το Κόμμα είναι μέσα στη Βουλή και σαν τέτοιο επιχορηγείται από τους αιμορουφήχτρες επιχειρηματίες -ενώ οι Φιλελεύθεροι δεν παίρνουν φράγκο καθότι εκτός Βουλής. Ας μπουν να πάρουν, ελεύθερη αγορά είναι και οι εκλογές.

Σπουδαίο νέο -το Κόμμα τα έπαιρνε από την ΕΣΣΔ! Σε λίγο θα μας πεις οτι η Δεξιά τα έπαιρνε από τους Αμερικάνους χαχαχα!

Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο ρε σύντροφε -μιας και το γυρίσαμε σε οικονομικά θέματα. Έχει καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει στους βουλευτές να ασκούν άλλο επάγγελμα; Γιατί βλέπω οτι ο Άδωνης εξακολουθεί να δουλεύει σαν τηλεπλασιέ στο κανάλι τους εκεί πέρα. Τι λες κι εσύ;

23/7/08, 2:44 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Εντάξει, η δεξιά τά παντελόνιαζε από τούς αμερικανούς καί γι'αυτό εξάλλου φωνάζουμε ότι δέν ξεχνάμε τί σημαίνει δεξιά. Αλλά κι αυτή η Αλέκα μέ τό στιβαρό ύφος γιά λογοδότηση μόνο στό λαό (ποιός είναι αυτός; Καί πώς λογοδοτεί κάποιος σε αυτόν;) αλλά καί τό αγγελικό τέτοιο γιά τήν όλα στήν εντέλεια περί τών χρηματικών... Σιγά καλή μου!

Ο Άδωνις; Τυπικά μάλλον στόν αδελφό του τά έχει δώκει. Καί επισήμως υποθέτω ότι θά έχει δηλωθεί ώς τό παιδί πού φροντίζει αμισθί γιά τόν φωτισμό τού στούντιου κλπ κλπ... Πώς βάζαν κάποτε ξένους προπονητές καί τούς δήλωναν μεταφραστές/μασέρ...; Κάτι τέτοιο νά'ούμ'...

23/7/08, 8:33 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Κάτι σαν Αχιλλέας Μπέος του εκδοτικού οίκου δηλαδή! Κατάλαβα.

Πάντως, ο λαός ξέχασε τι σημαίνει Δεξιά -γι΄αυτό τους ξανάβγαλε μάλλον, για να του το θυμίσουν. Περί ΚΚΕ, ξέχνα το "κομμουνιστικό", αφού μόνο στον τίτλο το έχουν, τίποτα άλλο σχετικό με την ιδεολογία δεν έχουν και κράτα το Κόμμα. Θυμίσου τώρα: τα πρώτα κόμματα που εμφανίστηκαν στο ελληνικό κράτος ήταν το Γαλλικό, το Αγγλικό και το Ρωσσικό. Ε, δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα από τότε.

23/7/08, 9:26 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Ο νόμος έχει καταργηθεί. Ο καθείς μπορεί να εξασκεί το επάγγελμά του.

24/7/08, 10:06 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Α εντάξει τότε! Οπότε μπορεί να σταματήσει να είναι Μπέος ο άνθρωπος (όπως έκανε τον τελευταίο χρόνο) και να δουλέψει κανονικά! Δόξα το (βουλευτικό)θεό!

28/7/08, 3:14 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα

blog stats