Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2007

Οσονούπω καί Λάπωνες!

Από τον επόμενο μήνα

Σε όλα τα κορίτσια 12-13 ετών το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας

Με κάλυψη από τα Ταμεία θα γίνεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας στα κορίτσια της προεφηβικής ηλικίας 12 και 13 ετών. Την επίσημη ανακοίνωση έκανε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Gardasil πρέπει να κάνουν τα κορίτσια αυτής της ηλικίας και θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και από τις αρχές Μαρτίου οι γονείς θα μπορούν να απευθύνονται στα Ταμεία τους.«Κανείς ανασφάλιστος μετανάστης ή άπορος δεν θα μείνει εκτός της ρύθμισης, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για να γίνει δωρεάν το εμβόλιο και στις κατηγορίες αυτές» δήλωσε ο υπουργός.- Τι είναι και πώς προστατεύει το εμβόλιο Ειδικοί επιστήμονες που παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου είπαν ότι ακόμη και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά με δικά τους έξοδα παρ' ότι τόνισαν ότι, ιδίως αν έχουν μολυνθεί από τους ιούς HPV (ιός των ανθρώπινων θυλωμάτων), αυτό θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Γιατί ο ανασφάλιστος μετανάστης νά τό προμηθευτή τσάμπα; Σαφώς καί δέν πρέπει απροστάτευτη νά μείνη η κόρη του, αλλά τουλάχιστον, αφού έχει ξεσηκωθή όλος ο ντουνιάς, δώσ’το υπουργέ, δωρεάν σέ όλους... Καί στόν έλληνα ασφαλισμένο/ανασφάλιστο καί στόν αλλοδαπό ασφαλισμένο/ανασφάλιστο.

Κι έρχεται η Ανώτατη Διοικητική Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων (ανωτάτη, ε;) σέ Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο καί ζητά ίσα δικαιώματα γιά όλους. Ε, ναί, είναι προφανές. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ασφαλισμένοι όντες κι αναγκασμένοι νά πληρώσουν τό έν λόγω φάρμακο, μεταξύ άλλων, θά διαμαρτυρηθούν καί γιά τό θέμα αυτό.

Νομίζεις κυρ μαλάκα μου... Η ΑΔΕΔΥ θά φωνάξη απηυδυσμένη επειδή «οι μετανάστες εξακολουθούν να είναι προσωρινοί και να αποτελούν την πιο 'φτηνή' εργατική δύναμη χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Ζητά να δοθεί ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, να δοθούν χαρτιά σε όσους δεν έχουν, να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα γραφεία μεταναστών, να μη συνδέεται η γλώσσα με την άδεια παραμονής και να δοθούν στους μετανάστες ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες.

Στούς μετανάστες, συλλήβδην.

Χωρίς περιορισμούς. Χωρίς κανένα κριτήριο.

Αριθμητικό π.χ.

Γιά νά μήν τονισθή επίσης, καί η εθνολογική αλλοίωση τήν οποίαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ έχουν αναλάβει εργολαβικώς.

Νομιμοποίησις λοιπόν όλων τών μεταναστών. Όλων.

Τό ζητούμενο αυτό, δηλαδή η χωρίς φειδώ, η χωρίς αποκλεισμούς νομιμοποίηση τών πάντων, η καταστρατήγηση κάθε μέριμνας γι’ αυτήν τήν κωλοχώρα από τούς κρατούντες της, δέν αφορά μόνον τό σύνολο τών εδώ μεταναστών, παρανόμων ή όχι.

Αφορά κι αυτούς οι οποίοι τώρα, σήμερα 7 Φεβρουαρίου, άνεργα αλητεύουν σέ χωμάτινα στενά τού Rufisque τής Σενεγάλης καί γυροφέρνουν τήν ιδέα τής φευγάλας πρός Ευρώπας κι Ελλάδα.

Αφορά κάποιους νέους στό Chapainawabgonj τού Μπαγκλαντές οι οποίοι τώρα, ώρα 12:11 gmt, γεροπαζαρεύουν μέ τόν δουλέμπορα τής περιοχής τό πρός Λέρο κόστος μεταφοράς καί βεβαίως...

... Καί βεβαίως, αφορά μερικούς χασομέρηδες μιάς καρακαθυποβαθμισμένης γειτονιάς στό Pogradec (τής χώρας έκ τής οποίας μάς ήλθον οι ανορθωταί τής ελληνικής οικονομίας) οι οποίοι προετοιμάζονται γιά ποδοσφαιράκι στήν λέσχη τους. Αφού τελειώσουν (κατά τίς 17:12 τοπική ώρα) μέ οικτρή αποτυχία τό μάτς, διασυρθέντες από κάποιους τυχάρπαστους πρώην συμμαθητές των, κλαίγοντες μοίραν σέ βρεγμένα σκαλάκια μιάς πολυκατοικίας, κάποιος θά πετάξη τήν ιδέα τής μεταναστεύσεως (παράνομης βεβαίως).

Άς μπούν κι αυτοί στό queue μωρέ! Από τώρα!

«Ίσα δικαιώματα για όλους»

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μεταναστών. Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι «οι μετανάστες εξακολουθούν να είναι προσωρινοί και να αποτελούν την πιο 'φτηνή' εργατική δύναμη χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στο συλλαλητήριο ζητώντας να δοθεί ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, να δοθούν χαρτιά σε όσους δεν έχουν, να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα γραφεία μεταναστών, να μη συνδέεται η γλώσσα με την άδεια παραμονής και να δοθούν στους μετανάστες ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι από την Ομόνοια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats