Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2023

γαμῶ!

(ἴσως) τὸ πιὸ γαμιστερὸ κείμενο τῶν ἡμερῶν

 

Ειναι πολυ κουραστικο για εμας τους αντιβασιλικους και τους αθεους να επαναλαμβανουμε τα αυτονοητα. Ανατσουτσουρισε η Ελληνικη πολιτικη τραχανοπλαγια με τον θανατο του Βασιλια Κωνσταντινου χτες. Αντιβασιλικοι ειμαστε οσοι δεν αναγνωριζουμε σε θεια χαρη ανυπαρκτου Θεου "δυνατοτητα" να χριζει Βασιλεις (ελεω Θεου). Αντιβασιλικες ειμαστε οσες προτιμουμε ανωτατο αξιωμα της Δημοκρατιας, τον Προεδρο της, ειτε εκλεγεται απο τη Βουλη των Αντιπροσωπων ειτε απευθειας απο τους πολιτες.

Αυτο δεν σημαινει πως ειμαστε αστοιχειωτοι κι αγραμματοι. Η Ειδικη Νομικη Υπηρεσια του ΥπΕξ, επι Κυβερνησεως Α Παπανδρεου και υπουργιας Παπουλια, γνωμοδοτησε πως συμφωνα με το Διεθνες Δικαιο οι βασιλεις διατηρουν τον τιτλο τους και μετα την απομακρυνση απο το θρονο. Το ιδιο και το Ευρωπαικο Δικαστηριο που θεωρει το Βασιλιας μερος της ταυτοτητας τους.

Χθες πεθανε ο Βασιλιας Κωνσταντινος, τεως της Ελλαδος. Καθε αναφορα σε τεως Βασιλια Κωνσταντινο ειναι λαθος. Το τεως αφορα στους υπηκοους του, μετα το Δημοψηφισμα, και οχι στον ιδιο

Ο Κωνσταντινος βασιλεψε απο το 1964 και για δεκα χρονια μεχρι να ανατραπει με το Δημοψηφισμα.

Η Βασιλικη Οικογενεια της Δανιας, απογονοι της οποιας βασιλευουν στις περισσοτερες χωρες με καθεστως Βασιλειας στην Ευρωπη αποδιδει στους Ελληνες Βασιλεις τιτλους μεχρι σημερα.

Η Βασιλεια στη συγχρονη Ελλαδα ηλθε ως αποτελεσμα αποφασεων της Εθνοσυνελευσης των Ελληνων και εντατικης προσκλησης προς Βασιλικους Οικους της Ευρωπης, "Γιατι δεν δυναμεθα να κυβερνηθωμεν απο μονοι μας". Και αρα δεν επεβληθη απο κανενα.

Η Βασιλεια στην Αρχαια Ελλαδα ηταν ο κανονας.

Το να λεει καποιος πως οι Βασιλιαδες της Ελλαδας που ηλθαν μετα απο παρακληση Δημοκρατικων Εθνοσυνελευσεων Ελληνων, και βασιλεψαν για δυο αιωνες, δεν ειναι Ελληνες, ειναι μαλακια.

Ο Κωνσταντινος γεννηθηκε στο Ψυχικο της Αττικης, απο Βασιλιαδες των Ελληνων, ελαβε ελληνικη παιδεια, υπηρετησε στον Ελληνικο Στρατο, υπηρξε Αρχηγος των Ενοπλων Δυναμεων, υπηρξε Ολυμπιονικης στην Ιστιοπλοοια με τη σημαια της Ελλαδος, υπηρξε νομιμος συμφωνα με το Συνταγμα της Ελλαδας, Βασιλιας της για δεκα χρονια.

Προφανως ειχε λαθος ρολο στην υποθεση ΑΣΠΙΔΑ και στην διαφωνια του με τον εκλεγμενο Πρωθυπουργο Γεωργιο Παπανδρεου. Προφανως η αναταραχη οδηγησε σε ανωμαλια το πολιτικο συστημα της Ελλαδος. Ακολουθησε το πραξικοπημα των Συνταγματαρχων το 1967. Προφανως μπορουσε να μην ορκισει την Κυβερνηση των προδοτων Συνταγματαρχων. Ηταν 27 χρονων τότε. Δεν ειχε προσβαση στο στρατο για να τους ανατρεψει. Επιχειρησε ωστοσο πραξικοπημα ανατροπης τους οπως εκεινος το αντιλαμβανοταν.

Εκδιωχθηκε απο την Χουντα των Συνταγματαρχων και εξοριστηκε. Εχασε το θρονο του Βασιλια των Ελληνων μετα απο ενα Δημοψηφισμα. Πριν απο το Δημοψηφισμα δεν του δοθηκε η δυνατοτητα να κανει εκστρατεια υπερ της Βασιλειας με ισους ορους με την αντιΒασιλικη πλευρα. Ο Κωνσταντινος Καραμανλης του ειπε ψεματα πως με την επιστροφη του, με την αποκατασταση της Δημοκρατιας θα τον καλουσε να επιστρεψει.

Η Ελληνικη Δημοκρατια του στερησε την οικογενειακη του περιουσια, αυτη που αγορασε με χρηματα των Οικογενειακων Βασιλικων Οικων της προελευσης των Ελληνων Βασιλεων. Προσεφυγε στο Ευρωπαικο Δικαστηριο Δικαιωματων του Ανθρωπου, δικαιωθηκε και αποζημιωθηκε απο το Ελληνικο Δημοσιο για την αυθαιρεσια αυτη.

Η ανοησια πως, το πολιτειακο προβλημα Βασιλευομενη ή Αβασιλευτη Δημοκρατια, εχει οριστικα λυθει, ειναι βλακωδης. Η σημερινη Ελληνικη Δημοκρατια ειναι η Τριτη Αβασιλευτη καθοσον οι Ελληνες δυο φορες αποφασισαν την επιστροφη της Βασιλειας και ειναι στην ελευθερη βουληση τους αν δημοκρατικα αποφασισουν να την ξαναφερουν.

Ειναι κουραστικο για εμας τους Αντιβασιλικους και τους Αθεους να επαναλαμβανουμε τα αυτονοητα.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats