Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023

τί ἦθος!

ἀπὸ τὴν Γερμανία ξαφνικὰ (σὲ μιὰν νησίδα) στὸν Ἔβρο καὶ ἀπὸ ἐκεῖ πάλι πίσω στὴν Γερμανία ὁμοίως ξαφνικῶς! Διάβαζα αὐτὸ τὸ στιχάκι τῆς εἰδήσεως καὶ ἐνόμιζα ὅτι ἤμουν ἐνώπιον σίκουελ τοῦ Μέλμωθ τοῦ Περιπλανωμένου ἀσποῦμε!

Χιχιχί.

Καὶ κἄποιοι τὸ καλοκαίρι στὰ κοινωνικὰ δίκτυα δὲν ἀνέβαζoν φῶτο ἀπὸ παραλίες ἀλλὰ ἀνεδείκνυον εὐαισθησίας κοινωνικάς. Θυμᾶμαι κἄποια προτάσσουσα τὴν νεκρὰ Μαρία καὶ νὰ λέῃ πὼς θὰ βρίσῃ ὅποιονε εὐχηθεῖ καλὴ παναγιά. Φυσικῶς, δὲν εἰσῆλθε κἂν στὴν φάση νὰ ἀναθεωρήσῃ τώρα,νὰ ἀνασκευάσῃ κλπ κλπ ξεβρακώματος πραγματωθέντος.

 

Με τη δημόσια παραδοχή εκ μέρους του περιοδικού «Spiegel» πως η είδηση για την ύπαρξη της νεκρής «Μαρίας», σε νησίδα του Έβρου, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα, έκλεισε ένας κύκλος που ταλαιπώρησε την πολιτική ζωή του τόπου και αποτέλεσε την αφορμή στην αντιπολίτευση να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, με άρθρα της από τον Έβρο αλλά και με σχετικές αναρτήσεις, αποκαλύπτει πως και η επικεφαλής της ομάδα των 38 προσφύγων, η Μπάιντα Αλσάλεχ, ίσως να μην ήταν αληθινή πρόσφυγας. Όπως γράφει, η Μπάιντα διαμένει στην Γερμανία και από τον τόπο διαμονής της, ξαφνικά βρέθηκε σε μια νησίδα στον Έβρο να καθοδηγεί τις κινήσεις των προσφύγων και να κρατά την επαφή τους μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, με συγκεκριμένο δημοσιογράφο – συνεργάτη του «Spiegel» – και μια δικηγόρο που εκπροσωπεί μια ΜΚΟ.

Η Μπάιντα, όταν οι 38 πρόσφυγες πέρασαν στην Ελλάδα, τους ακολούθησε και μετέβη μαζί τους στο κέντρο φιλοξενίας της Δράμας. Όπως ξαφνικά εμφανίσθηκε, το ίδιο ξαφνικά εξαφανίσθηκε πριν από δύο περίπου μήνες. Σήμερα βρίσκεται στη Γερμανία, γράφει η Β. Σιούτη, σε αναρτήσεις της στο Twitter:

Δείτε ενδεικτικά:

«Η Μπάιντα που βρίσκεται στον Εβρο ως πρόσφυγας, που ζητά άσυλο για να σωθεί μαζί με την "70χρονη γιαγιά"της όπως έλεγε κλαίγοντας σε ένα από τα βίντεο που έστελνε, μέχρι τις 10 Ιουλίου ανέβαζε ποστ στο ίνσταγκραμ με τοποθεσία Γερμανία».

«Η Μπάιντα που είναι η βασική πηγή όλων των "ρεπορτάζ" εξαφανίζεται από τα σόσιαλ μήντια τον Αύγουστο και η επόμενη ανάρτηση της μετά τον Έβρο είναι στις 20 Σεπτεμβρίου με τοποθεσία Γερμανία. Ο Spiegel έγραψε ότι η ίδια ανάρτησε στο τικ τοκ ότι πήγε αεροπορικώς και μετά το έσβησε».

«Το Spiegel είπε ότι ζει στην Γερμανία, αφήνοντας θολό αν πήγε πρώτη φορά εκεί μετά τον Εβρο. Το ινσταγκραμ της όμως επιβεβαιώνει ότι ζούσε εκεί και πριν την επίσκεψή της στον Εβρο (όπου φυσικά και δεν βρισκόταν επί ένα μήνα συνεχώς, όπως παραδέχεται)».

«Σίγουρα είναι θέμα με τι χαρτιά πέταξε αεροπορικώς για την Γερμανία από την Ελλάδα. Γιατί από εδώ δεν πήρε χαρτιά που θα της το επέτρεπαν. Με την κάρτα αιτούντος άσυλο δεν μπαινεις σε αεροπλάνο. Ενδιαφερουσα και η αναφορά Spiegel ότι εσβησε την σχετική ανάρτηση από το τικ τοκ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats