Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2007

Υπάρχει λόγος.

Η αν. Γερμανία δημιουργήθηκε σάν χωριστό κράτος μετά τόν β. παγκόσμιο πόλεμο. Από τό 1945, οι ρώσοι μπαίνοντας στά γερμανικά εδάφη εγκαθίδρυσαν στήν εξουσία τούς ανθρώπους τους, κατά κανόνα παλαιούς κομμουνιστές πού ζούσαν εξόριστοι στήν ΕΣΣΔ. Τελικά, τό 1949, μετέτρεψαν τήν σοβιετική ζώνη κατοχής σέ «κράτος» καί εγκατέστησαν «κυβέρνηση ανδρεικέλων» τους στό Πάνκοβ, προάστειο τού ανατ. Βερολίνου.

Η αν. Γερμανία έχει έκτασι 108.298 τετραγωνικά χιλιόμετρα καί 17.181,000 κατοίκους (έναντι 57.277.000 κατοίκων τής δυτικής Γερμανία). Είναι πεδινή, μέ λίγα βουνά στόν νότο. Βασικά αποτελείται από ένα εύφορο τμήμα τής μεγάλης πεδιάδος πού αρχίζει από τήν Γερμανία καί απλωνεται ώς τά βάθη τής Ρωσίας. Τήν πεδιάδα αυτή διαρρέει ο ποταμός Όντερ. Παράγει γεώμηλα, ζαχαρότευτλα, κτηνοτροφικά, αλιευτικά, κάρβουνο, σίδερο, ποτάσα, φάρμακα, όπλα, οπτικά, υφάσματα.

Πρωτεύουσα είναι τό ανατολικό τμήμα τού Βερολίνου. Άλλες πόλεις η Λειψία τό Κίελο, η Δρέσδη.

Από τό 1949 πού εγκατεστάθη τό κομμουνιστικό καθεστώς ώς τό 1961 δραπέτευαν κατά μέσον όρι 1.000 ανατολικογερμανοί κάθε ημέρα καταφεύγοντας στήν Δύσι. Συνολικά διέφυγαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή άνω τού 23% τού συνολικού πληθυσμού τής χώρας! Καί ο ρυθμός διαφυγής όλο καί μεγάλωνε. Στίς 12 αυγούστου 1961 διέφυγαν 2.400 άτομα! Τήν επομένη, 13 Αυγούστου, άρχισε νά στήνεται τό τείχος τού αίσχους.

(ενεστώτας)

10 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger τέσσερα είπε...

****

27/10/07, 11:19 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Ε όχι και «κυβέρνηση ανδρεικέλων»,
Οι Γερμανοί ήταν στο στοιχείο τους.
Από στρατιωτικό καθεστώς σε στρατιωτικό καθεστώς.
Τους άρεσε!
Εμένα με ενοχλεί πάντως, ότι οι Γερμανοί ξαναγίνανε ένα ενωμένο και κραταιό κράτος. Τώρα ξαναγράφουν και αυτοί την ιστορία.
...............
Ο Χίτλερ ήταν ο κακός. Εμείς είμαστε αθώοι.
Αλλά την συνεργασία των επιστημόνων, και ολόκληρου του γερμανικού λαού για την εξόντωση των Εβραίων και όλων των άλλων πολιτικών αντιπάλων τους, την κάνουν γαργάρα.
Να δεις που εντός της δεκαετίας, ΕΝΑ θα είναι το απολυταρχικό καθεστώς του περασμένου αιώνα. Αυτό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο στόχος προς το παρόν, είναι να βάλουμε χέρι στη Κούβα, να δράσουμε για την κατοχή των δασών της Αμαζονίας, έμμεσα καταρχήν, μέσω του ΟΗΕ και της IPCC (ε δεν θα μοιράζουμε τα Νόμπελ τζάμπα), να εκστρατεύσουμε στο ΙΡΑΝ, (αυτοί οι ισλαμιστές μας την σπάνε, αλλά μόνο στον ΙΡΑΝ), το Σύνταγμα στην Ευρώπη εντάξει το βολέψαμε, τη μισή Κύπρο την χαρίσαμε στους Τούρκους, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχα από αυτούς, να
...
ας μη συνεχίσω Κυριακάτικα.
Έχω και να μαγειρέψω, οψάριον σούπα

28/10/07, 11:55 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger JustAnotherGoneOff είπε...

Αν ξαναδώ αυτή την κίτρινη λαίλαπα να την βαφτίζεις "πορφυρο[sic]γέννητη γωνιά" τότε εγώ θα γίνω βάζελος.

(άσχετο, αλλά μου την έδωσε σήμερα)

2/11/07, 4:03 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger dgalanis είπε...

σας χάσαμε στο σιδηρούν παραπέτασμα

5/11/07, 5:08 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

καλέ ανζέτα, είστε χείμαρρος!

Ο ζέων ιχθύς είχε τίποτε κόκες μέσα;

:-)

Λέτε νά τό αλλάξω κύριε just?

Μάνι, πάντα γυρίζουμε, Φάκ!

8/11/07, 12:36 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Ρε Βαγγέλακα, ανορθογραφίες κάνεις το ξέρεις; Τώρα το πρόσεξα! Γράφεις "Mικροτσούτσουνος (φασίστας γάρ)"! :(
Ε όχι, αδερφέ μου, πώς μας εκθέτεις έτσι; Κάμε το γιώτα ΑΛΦΑ, ντε. Έχομε και μία υπόληψη σ' αυτή την κωλοκενωνία οι φασίστες! Μπα σε καλό σου!!

8/11/07, 6:47 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

@ ange-ta: "Ε όχι και «κυβέρνηση ανδρεικέλων», Οι Γερμανοί ήταν στο στοιχείο τους. Από στρατιωτικό καθεστώς σε στρατιωτικό καθεστώς.
Τους άρεσε!"


Μία κυβέρνηση ανδρεικέλων δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτική και αντιστρόφως. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ανδρεικέλων που έχουμε δεν είναι στρατιωτική. Ούτε οι Γερμανοί πήγαιναν από "στρατιωτικό καθεστώς σε στρατιωτικό καθεστώς", πού το είδες αυτό; Το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς στην Γερμανία, όπως και το φασιστικό στην Ιταλία ήταν καθαρά πολιτικά και δεν εμπιστεύονταν τον στρατό. Την δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του Χίτλερ (1944) στρατιωτικοί την έκαναν και τον Mussolini ο στρατός τον ανέτρεψε. Ο Βαγγέλακας έχει δίκιο. Κυβέρνηση ανδρεικέλων εγκαταστάθηκε τόσο στην Ανατολική, όσο και στην Δυτική Γερμανία, με την διαφορά ότι η κάθε μία έφερε τα χαρακτηριστικά αυτών που την εγκατέστησαν. Οι Δυτικογερμανοί δεν χρειαζόταν να δραπετεύουν, ζούσαν μια χαρά, εν αντιθέσει προς του Ανατολικούς, που ήταν μεν ο πιο προηγμένος οικονομικά και τεχνολογικά δορυφόρος της ΕΣΣΔ, δεν έπαυε όμως να είναι ένα κομμουνιστικό κράτος και μάλιστα το σκληρότερο του Σιδηρού Παραπετάσματος. Το αν τους άρεσε, άσε να το ξέρουν οι ίδιοι. Εγώ δεν είχα αυτή την εντύπωση, όταν ήμουν εκεί (στο πρώην Α. Βερολίνο).

"Εμένα με ενοχλεί πάντως, ότι οι Γερμανοί ξαναγίνανε ένα ενωμένο και κραταιό κράτος. Τώρα ξαναγράφουν και αυτοί την ιστορία."

Eμένα καθόλου, γιατί να με ενοχλεί; Μπράβο τους που κατάφεραν το οικονομικό θαύμα κι έγιναν ένα από τα κραταιότερα κράτη του κόσμου!
Ποια "ιστορία" ξαναγράφουν και πότε; Αν αναφέρεσαι στο περίφημο πια "Ολοκαύτωμα", αυτοί γράφουν ό,τι τους υπαγόρευσαν οι νικητές κι έχουν ποινικοποιήσει την άρνησή του. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά στο δικό σου ιστολόγιο. Την άρνηση του "Ολοκαυτώματος" την γράφουν άλλοι, όχι Γερμανοί. Συγκεκριμένα, την ξεκίνησε ο Γάλλος κομμουνιστής Roger Garaudy και την συνέχισαν άλλοι. Επαναλαμβάνω, αν αναφέρεσαι εκεί.

8/11/07, 7:35 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

χαχαχα! Ρέ χόμο κρετένσις, μήν επιμένεις! μικρό! Τουλάχιστον εγώ!

9/11/07, 9:10 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Ε, τότε άσε το "μικρό", αλλά το επεξηγηματικόν "γαρ", θίγει την τιμή ... των όπλων! Πώς να το κάνουμε; :))))

10/11/07, 6:03 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

χμ... έχεις ένα δίκιο τώρα εδώ πού τά λέμε...........

Αλλά όχι!

12/11/07, 12:08 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats