Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2007

Ιιιιιιιιιί!


18 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Άπαπαααα...

23/10/07, 6:28 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Lina είπε...

εγώ συμφωνώ πάντως.

23/10/07, 8:10 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Άλλο ένα στερεότυπο αναπαράγει η κυρία. Λες και οι μετανάστες είναι κονομημένοι μπον βιβέρ που μετακινούνται στη χώρα μας ομαδικά για να συζητήσουν για την περί ψυχής θεωρία του Πλάτωνα, λες και οι έλληνες μετανάστες στην Αμέρικα μεταλαμπάδευσαν πολιτισμό.
ΥΓ: Πάντως κάθε "τσουβάλιασμα" το θεωρώ εκ του πονηρού και εκ του ρατσισμού. Προφανώς η κυρία Τσόκλη δικαιούται να ομιλεί διότι ξέρει τα πάντα για τους εν Ελλάδι μετανάστες καθώς συντρώγει μαζί τους στου Ψυρρή όποτε δεν αλωνίζει τις καζαχστανικές στέππες ή τα κενυατικά οροπέδια.
ΥΓ: Όντως, οι οικονομικοί μετανάστες (Ριβάλντο, Μπλάνκο) βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα μεταβατικό στάδιο και δεν προσθέτουν στον πολιτισμό μας. :)

24/10/07, 12:02 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger dgalanis είπε...

μα αν ήταν δημιουργικοί μετανάστες ποιος ο λόγος να ήταν στην ελλάδα?

24/10/07, 4:36 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Η Τσόκλη (υποθέτω) αναφέρεται στίς περιπτώσεις πού αναφέρονται σέ ιλουστρασιόν σελίδες αστικών εντύπων θαυμάζουσες έναν πολυπολιτισμό.

Τσουβάλιασμα επίσης μού κάνει η ταύτιση τών περιπτώσεων μεταναστεύσεως ελλήνων πρός ΗΠΑ καί αλβανών π.χ. πρός ελλάδα. Περισσότερα σέ ένα διάσημο πόνημα τού Φράνσις, τού Φόρντ καί τού Κόπολα καθώς επίσης κι εδώ:
http://manolisvardis.wordpress.com/2007/09/09/09092007/#comments.
.
.
.
Καί γιατί, εάν έχουν νά δώσουν κάτι κάποιοι καλλιεργημένοι εμιγκρέδες τελικά, νά προτιμήσουν τό κωλοχώρι μας!

24/10/07, 8:14 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Τσουβάλιασμα επίσης μού κάνει η ταύτιση τών περιπτώσεων μεταναστεύσεως ελλήνων πρός ΗΠΑ καί αλβανών π.χ. πρός ελλάδα.Υπάρχει μεγάλη απόσταση από την "ταύτιση" μέχρι το να αγνοούμε ότι οι Έλληνες ήταν οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί κι αμόρφωτοι (τουλάχιστον υπάρχουν Αλβανοί και Βούλγαροι που έχουν ένα πτυχίο, αλλά η κατάρρευση τους υπαρκτού τους έριξε σε ελληνικά χωράφια και οικοδομές).
Οι Έλληνες μετανάστες δεν ήταν λόγιοι που εγκατέλειπαν την Πόλη το 1453!
Αν η κ. Τσόκλη ενοχλείται από την απουσία "δημιουργικών" μεταναστών επειδή είναι δυστυχισμένοι, τότε ίσως και να ενοχλείται από τα 2,2 εκ. Έλληνες που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας ή τους πτυχιούχους που εργάζονται σεκιούριτι, εκτός κι αν οι μόνοι Έλληνες που γνωρίζει είναι στα πέριξ του Κολωνακίου. Η ανέχεια και η δυστυχία δεν είναι προνόμιο των μεταναστών, ας συγχωρέσει τους άνεργους Έλληνες που δεν είναι δημιουργικοί ...πολιτιστικά.

ΥΓ: Τρομερή ανακάλυψη, παρατήρησε ότι "εδώ έχουμε ανθρώπους που βρίσκονται από ανάγκη", προφανώς οι Έλληνες μετανάστευαν στην Αμερική από χόμπι!

25/10/07, 12:09 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Ρέ σύ η Τσόκλη κάνει λόγο γιά τό "πολυπολισμικότητα" πού ακούγεται!

Πωπω σκάλωμααααααα! Είσαι τσιράκι τού Δούση εεεε;

25/10/07, 10:03 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Θεωρώ πως όσα είπε είναι άστοχα και ατυχή.
Όσο για τον όρο "πολυπολιτισμικότητα" που ακούγεται, τι να κάνουμε; Πάντα υπήρχε η έννοια κι ας μην υπήρχε ο όρος.
Κάποτε ήταν οι βυζαντινοί που δέχονταν κάθε καρυδιάς καρύδι (σαν τον Παλαιολόγο που εγκατέστησε 10.000 αλβανόφωνους στην Πελοπόννησο), έπειτα ήταν οι Τουρκοβενετοκαταλανογενουάτεςκλπ, μετά οι αλβανόφωνοι, βλαχόφωνοι, σλαβόφωνοι και οι τόσες ελληνικές διάλεκτοι (και οι αντίστοιχες ενδυμασίες/έθιμα/παραδόσεις) στην Ελλάδα, έπειτα ήταν ο αμερικάνικος στόλος (μετά το 50), τώρα είναι η πολυεθνική εργατική παρουσία.

25/10/07, 11:38 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Ατυχής ήταν επειδή τό ορμήνεψες έτσι! Επαναλαμβάνω ότι τό έθεσε έτσι επειδή μάς έχουν πρήξει μέ τήν πολυπολιτισμικότητα καί τό πόσο μαλακώνει τό νερό από τά άλατα, ωσάν τό πλυντηρέξ! Σιγά πού ο μετανάστης τού σήμερα επηρεάζει τό θέατρο π.χ.. Η επιρροή αυτή ίσως νά φανεί - άν υπάρχει - μετά από 50 χρόνια θαρρώ.

25/10/07, 12:53 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Ο καθένας δίνει κι από μία ερμηνεία, Βαγγέλη.
Εγώ έδωσα αυτή γιατί έτσι διάβασα το κείμενο. Εσύ το διάβασες αλλιώς και αφού μιλάς για τη δική σου ερμηνεία να σου πω την υποκειμενική γνώμη μου: ενοχλούμαι γιατί όποτε σε κάποια παρέα έρχεται η συζήτηση για μετανάστες, πάνω από 50% των περιπτώσεων ακούω αρνητικές εκφράσεις και αναπαραγωγή αρνητικών στερεοτύπων: "Γνωρίζω έναν Αλβανό στην πολυκατοικία μου, ΑΛΛΑ είναι καλό παιδί", λες και οι Αλβανοί είναι σατανάδες με κέρατα και κάποιος από αυτούς "ξεφεύγει" από τον κανόνα. Επίσης κάποιος Αλβανός μετανάστης μου είχε πει ότι του έχουν πει συχνά το κομπλιμέντο: "Είσαι Αλβανός; Δε σου φαίνεται καθόλου!"
Σα να θεωρείται μιασματική η αλβανική εθνικότητα και όταν μπορείς και την κρύβεις σε "κολακεύει".
Δεν πιστεύω ότι είναι οι μετανάστες κακό ή καλό per se και θεωρώ ρατσιστικό τόσο να λένε κάποιοι "είναι κακοί οι μετανάστες" όσο το να λένε "είναι καλοί οι μετανάστες", γιατί, όπως και να το δεις, τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Επιθυμώ όλοι οι άνθρωποι να έχουν ανθρώπινη μεταχείριση. Τελεία.
Αν το παραμύθι της πολυπολιτισμικότητας λέγεται, υποθέτω ότι γίνεται γιατί είναι ριζωμένο το παραμύθι του κακού, παραβατικού και εγκληματία μετανάστη. Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται και κάποιοι πολεμούν έναν μύθο κατασκευάζοντας έναν άλλον.
Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Ξέρω ότι η καλή καγαθή πολυπολιτισμικότητα είναι ένα παραμύθι, όσο ξέρω ότι το να θεωρείς τους μετανάστες ζώα είναι ένα παραμύθι.

25/10/07, 1:09 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Φειδίας είπε...

Οἱ μετανάστες, φιλαράκο, δὲν εἶναι οὔτε καλοὶ οὔτε κακοί. Οἱ μετανάστες εἶναι ΠΟΛΛΟΙ. Ὑπερβολικὰ ΠΟΛΛΟΙ, πολὺ περισσότεροι ἀναλογικὰ ἀπὸ ὅ,τι σὲ ὁποιαδήποτε χώρα τῆς Εὐρώπης. Δὲν ἀντέχουμε τόσους πολλοὺς καὶ δὲν τοὺς θέλουμε καὶ δὲν ἔχουν κανένα δικαίωμα οἱ φασίστες αριστερονεοφιλελεύθεροι μισέλληνες νὰ μᾶς τοὺς φορτώνουν στὸν σβέρκο μας μὲ τὸ ἔτσι θέλω γιὰ νὰ μποροῦν αὐτοὶ (οἱ φασίστες ἀριστερονεοφιλελεύθεροι μισέλληνες) νὰ τὸ παίζουν ...φιλάνθρωποι (καὶ νὰ ἔχουν καὶ φθηνὰ ἐργατικὰ χέρια στὶς διαπλεκόμενες μεγαλοεπιχειρήσεις τους).

26/10/07, 10:07 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Αυτή η ιστορία με το τσουβάλιασμα είναι μία φάρσα. Όλοι μας μιλάμε με γενικεύσεις. Απλά οι δικές μας μάς αρέσουν ενώ των άλλων είναι ...στερεότυπα.

Εσύ φίλε τουκιθεμπλόμ δεν τσουβαλιάζεις όταν θεωρείς ότι όλοι όσοι είναι εθνικιστές είναι και φασίστες;

Ξέρω τι θα μού απαντήσεις: "Όχι, δεν είναι όλοι, γνώρισα κάποιον κάποτε κάτω από μια αχλαδιά που ήτανε καλούλης". Μήπως αυτό δεν είναι αντίστοιχο με τον έναν Αλβανό στους χίλιους πού είναι καλό παιδί, όπως έλεγες κι εσύ;

Θάνατος στο political correctness!
Ζήτω οι γνώμες!
Επιτέλους, ας ξεκολλήσουμε...

27/10/07, 1:03 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Συμφωνώ κάργα μέ αυτό:

Οἱ μετανάστες, φιλαράκο, δὲν εἶναι οὔτε καλοὶ οὔτε κακοί. Οἱ μετανάστες εἶναι ΠΟΛΛΟΙ.

καί μάς έχουν ζαλίσει τούς αδένες οι τηλεοράσεις: Πρέπει νά μάθουμε νά ζούμε μέ αυτήν τήν κατάσταση!

27/10/07, 8:15 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Τούκι δεν απάντησες. Τσουβαλιάζεις ή όχι; Στερεοτυπείς ναι ή ου; Αν δεν απαντήσεις, θα γενικεύεω και γω με τη σειρά μου και θα πω ότι όλοι εσείς οι τουκι-κατιτίδες μονολογείτε και απαντάτε μόνο σε εύκολες ερωτήσεις...

28/10/07, 4:31 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Οἱ μετανάστες, φιλαράκο, δὲν εἶναι οὔτε καλοὶ οὔτε κακοί. Οἱ μετανάστες εἶναι ΠΟΛΛΟΙ.
Ο αριθμός των μεταναστών δεν δικαιολογεί, δεν νομιμοποιεί τις ρατσιστικές απόψεις. Κρατύλε, δεν πιστεύω ότι μπορείς να καταλάβεις. Όταν αναλώνεσαι σε χαρακτηρισμούς του επιπέδου "μισέλληνες", όταν το μυαλό σου φτάνει μόνο μέχρι τη λογική του άσπρου μαύρου ώστε όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου να τον χαρακτηρίζεις μισέλληνα και όταν συγχέεις τους αντιρατσιστές με τους επιχειρηματίες που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια δείχνεις πόσο λίγα έχεις καταλάβει. (Μήπως ο κάθε αγρότης που βάζει μετανάστες στα χωράφια του είναι ...αντιρατσιστής; Έλεος! Λίγη λογική...)

Εσύ φίλε τουκιθεμπλόμ δεν τσουβαλιάζεις όταν θεωρείς ότι όλοι όσοι είναι εθνικιστές είναι και φασίστες;Δεν θυμάμαι πού το έχω γράψει, υπενθύμισέ μου το.

Τούκι δεν απάντησες. Τσουβαλιάζεις ή όχι; Στερεοτυπείς ναι ή ου; Αν δεν απαντήσεις, θα γενικεύεω και γω με τη σειρά μου και θα πω ότι όλοι εσείς οι τουκι-κατιτίδες μονολογείτε και απαντάτε μόνο σε εύκολες ερωτήσεις...Δεν είμαι πάνω από το pc προκειμένου να απαντώ στις ερωτήσεις σου και να είσαι βέβαιος πως τα συμπεράσματά σου για εμένα δεν με ενδιαφέρουν.

31/10/07, 4:34 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

, καί μάς έχουν ζαλίσει τούς αδένες οι τηλεοράσεις: Πρέπει νά μάθουμε νά ζούμε μέ αυτήν τήν κατάσταση!
Όπως έμαθαν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός αν υπάρχει δείγμα χώρας που απαλλάχτηκε από τους μετανάστες της. Η μετανάστευση, όπως και τα οικολογικά προβλήματα, είναι θέματα παγκόσμιας εμβέλειας και έχουν παρόμοια συμπτωματολογία σε όλες τις χώρες. Το να το μετατρέπουμε σε καφενειακή κόντρα ελληναράδων που υπερασπίζονται ιερά και όσια - αντιρατσισταράδων που φέρνουν εξαθλιωμένους φτηνούς εργάτες για τις φάμπρικες δείχνει τρομερή μυωπία. Τους μετανάστες δεν τους φέρνει με το ζόρι ο Σύριζα στην Ελλάδα, ούτε ξυπνάνε μια ωραία πρωία με όνειρο να φύγουν από την πατρίδα τους και να έρθουν στην Ελλάδα - αν δεν τους φάνε τα ψάρια.

31/10/07, 4:39 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Τούκι, δεν έχει σημασία αν το έχεις γράψει. Προσπαθώ να σού δώσω ένα παράδειγμα και καταφεύγεις σε ...ντρίμπλες.

Κατά τα άλλα, δεν απαιτώ να σε νοιάζει τι γνώμη έχω για σένα. Πάλι γενικεύεις και με επιβεβαιώνεις, θα σε μαλώσω. Νομίζεις ότι όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σου σε βρίζουν. Σου δείχνω το δάσος και κοιτάς το δάκτυλο.

31/10/07, 10:50 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Όχι! Γιατί νά μάθουμε, ρέ Τούκι; Πρόσεξε, δέν λέω νά μήν τό αντιμετωπίσουμε, πρόβλημα υπάρχει, σαφώς. Αναφέρομαι στίς παραινέσεις τών μμε ότι πρέπει μοιρολατρικά νά δεχθούμε τό καπέλωμα τόσων πολλών μεταναστών.

9/11/07, 9:07 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats