Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2015

περὶ ΧΑ

μπορεῖ νὰ ἔχει περάσει ἕνας μήνας ἀπὸ τὶς ἐκλογὲς μὰ τώρα ἔκατσε νὰ διαβάσω μιὰν ἀποτίμηση τῶν ἀποτελεσμάτων ἀπὸ τὸν κάποτε “καιρὸ” τῆς ἐλευθεροτυπίας. Πολὺ ἐνδιαφέρον εἶχε ἡ σκέψη του γιὰ τὴν ΧΑ, μὲ βρίσκει συμφωνότατο.


Εκεινο, που δεν ακουγεται ποτε είναι το αιτιο. Ποιο κενο χωρο βρηκε η Χρυση Αυγη για να καταλαβει; Μα, η πολεμικη κατά της πατριδας και κάθε τινος που αφορουσε στην πατριδα, στα συνορα, στην ελληνικη παιδεια και ιστορια, στα χεοντα θεματα όπως είναι η ελληνικη μειονοτητα στη Βορεια Ηπειρο, οι σχεσεις με την Τουρκια και το Κυπριακο.
 
Πολεμικη που αναπτυχθηκε και κορυφωθηκε τη δεκαετια του ’90 με τις ευλογιες των ΗΠΑ, που ηθελαν διακαως ευκολη διεισδηση στα εθνη και ευκολη διαδοση της παγκοσμιοποιησης και που υποστηριχτηκε από «εκσυγχρονιστες» τυπου Σημιτη και Παγκαλου ( «αφηστε τη σημαια να την παρει ο αερας» στα Ιμια), από κατά δηλωση τους μαρξιστες καθηγητες στα πανεπιστημια και από ταγμενους σε ιδρυματα και κονδυλια τυπου Λιακου, Κουλουρη, Φραγκουδακη, Ρεπουση και σια.
 
Η Χρυση Αυγη είναι δημιουργημα της ημιμαθους και κολλημενης ιδεοληψιας ενός κομματιου της αριστερας, που διεδωσε ακομα και μεσα στα σχολεια μια αντιπατριδικη κουλτουρα με ιδεοληπτικη αιτια, ότι για κάθε συμφορα στην οικουμενη φταιει ο εθνικισμος. Μονο που δεν ηξεραν ουτε ξερουν τη διαφορα μεταξυ πατριδας και εθνικισμου. Ουτε καν τη διαλεκτικη ροη τους. Αλλα, η ζημια εχει γινει. Και το κενο που αφησαν αυτοι το καλυψαν οι ναζιστες! Χωρις μεχρι και σημερα να εχουν παρει χαμπαρι το εγκλημα τους.
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats