Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015

Ὁ Bασιλεὺς Κωνσταντῖνος εἰς τοὺς Sunday Times



Bασιλεὺς Κωνσταντῖνος εἰς σημερινὴν συνέντευξίν του εἰς τοὺς Sunday Times, τονίζει:

we must give our new leader a chance

ἂν μὴ τί ἄλλο, ἔχει ἕνα δίκαιον ὁ Μεγαλειότατος.

Κάποια ἀποσπάσματα δημοσιεύονται εἰς τὴν ἱστοσελίδα royalchronicles.




Sunday Times: Ο βασιλιάς, ο οποίος εξακολουθεί να έχει μια βαριά ελληνική προφορά, πεθύμησε τον λαό του.
Κωνσταντίνος: Μπορείτε να εξάγετε το ελληνικό φαγητό, αλλά όχι τους ανθρώπους. Δεν αισθάνομαι κανένα θυμό που ψήφισαν ενάντια στη μοναρχία σε ένα δημοψήφισμα επτά χρόνια αργότερα. Είμαι πολύ τυχερός γιατί μου συμπεριφέρονται σαν να μην έφυγα ποτέ, εξακολουθούν να με αναγνωρίζουν, είναι φιλικοί και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Τώρα λαμβάνω 100.000 επιστολές το χρόνο, συχνά από νεώτερους σε ηλικία, που ζητούν συμβουλές.
Sunday Times: Θα πρέπει να είναι συντετριμμένος που βλέπει την Ελλάδα να έχει γονατίσει, αλλά και νευρικός διότι στη χώρα του έχει πλέον εκλεγεί μια κυβέρνηση της αριστεράς που προφανώς δεν βλέπει με καλό μάτι πρώην μονάρχες.
Κωνσταντίνος: Η παράδοση της οικογένειάς μου είναι να μην εμπλέκονται στην πολιτική. Ποτέ δεν έχω ψηφίσει σε εκλογές. Αλλά γνωρίζω τον νεαρό άνδρα που μόλις έχει εκλεγεί, τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι πολύ έξυπνος και χαρισματικός. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι όσο και οι Έλληνες πρέπει να του δώσουν μια ευκαιρία.
Sunday Times: Ο νέος πρωθυπουργός και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος συναντήθηκαν πριν από τρία χρόνια στο σαλόνι VIP στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Κωνσταντίνος: Διάβαζε μια εφημερίδα. Είπα, «Καλησπέρα», είπε, «Καλησπέρα» και στη συνέχεια κατάλαβε ποιος ήμουν. Τα είπαμε. Ήταν πολύ εύγλωττος. Ζήτησε τη συμβουλή μου, έτσι του είπα ότι υπάρχει ένα πράγμα που ο άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να χάσει πράγμα που ισχύει και για την κυβέρνηση, και για τη χώρα, και αυτό είναι η αξιοπιστία. Ό, τι λέτε ότι θα κάνετε, να το κάνετε, να είστε ειλικρινής, αν πρέπει να αλλάξετε πορεία, αλλιώς θα λένε ότι είστε απλώς άλλος ένας πολιτικός όπως οι υπόλοιποι.
Sunday Times: Γιατί πιστεύει ότι τόσοι πολλοί Έλληνες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Κωνσταντίνος: Οι  Έλληνες είναι εκ φυσικού αριστεροί. Είναι στο αίμα τους. Είναι πολύ «Ελληνικό» το να θέλουν να αμφισβητήσουν το σύστημα. Δεν τους αρέσει η εξουσία.
Sunday Times: Ο βασιλιάς πιστεύει ότι τα μέτρα που επιβάλλονται για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, είναι πάρα πολύ σκληρά.
Κωνσταντίνος: Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ, πάρα πολύ, αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό δημιούργησε εχθρότητα. Οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν ακρωτηριαστεί. Όταν δεν μπορείς να θρέψεις τους ηλικιωμένους συγγενείς σου, τα παιδιά σου, δεν μπορείς να αγοράσεις φάρμακα, τι κάνεις; Βλέποντας τα συσσίτια με στεναχωρεί πολύ. Οι Έλληνες είναι ένα περήφανο έθνος. Η Ευρώπη θα μπορούσε να δείξει λίγο περισσότερη ανοχή.
Sunday Times:  Τώρα, λέει, η Ε.Ε. πρέπει να δεχθεί ότι ο ελληνικός λαός μίλησε.
Κωνσταντίνος: Περάσαμε πολύ άσχημες στιγμές κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είμαστε στωικοί, αλλά αυτό ήταν πάρα πολύ. Οι Άγγλοι μας βοήθησαν πολύ, υπάρχει ένας δεσμός μεταξύ των δύο χωρών. Ξέρουν ότι δεν εγκαταλείπουμε εύκολα. »
Sunday Times: Είναι λιγότερο επιεικείς  για τους Γερμανούς.
Κωνσταντίνος: Η Άνγκελα Μέρκελ είναι σκληρή, αλλά θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίζονται ως ίσοι και όχι κατώτερος ή κατώτερη. Πρέπει οι Έλληνες να έχουν ίση αντιμετώπιση. Εάν δεν θέλεις να χάσεις το σύνολο της χώρας, πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει πραγματικά υποφέρει. Θα πρέπει να θέλουν να βοηθήσουν. Οι Έλληνες δεν μισούν τους Γερμανούς ακόμα, νομίζω, αλλά είναι ενοχλημένοι με αυτούς.
Sunday Times: Πιστεύει ότι είναι σημαντικό για όλους ότι η Ελλάδα πρέπει παραμένει στην Ευρώπη.
Κωνσταντίνος: Σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού, εάν ένας από μας τραβηχτεί έξω θα προκαλέσει τον όλεθρο. Με αυτά τα αυξανόμενα περιστατικά τρομοκρατίας πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να μην τσακονόμαστε μεταξύ μας. Η Ελλάδα, στην γεωργραφική θέση που βρίσκεται, είναι σημαντική. Έχουμε τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη στα σύνορά μας.
Sunday Times: Η Μετανάστευση, πιστεύει, θα είναι ένα εξίσου δύσκολο ζήτημα.
Κωνσταντίνος: Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι πολύ δύσκολο σε όλη την Ευρώπη. Τα ξαδέρφια μου, σε κάθε χώρα μιλούν γι “αυτό το θέμα.
Sunday Times: Η νέα κυβέρνηση μπορεί να μην βοηθά τον σκοπό της με αιτήματα για επανεθνικοποίηση, ένα ελάχιστο μηνιαίο μισθό και επαναφορά των συντάξεων.
Κωνσταντίνος: Με την επανεθνικοποίηση, από που θα εισπράττουν χρήματα; Αυτό είναι ένα πρόβλημα, θα πρέπει ίσως να κινείται πιο αργά (η κυβέρνηση). Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Αλλά μπορώ να καταλάβω την επιθυμία για αποκατάσταση των συντάξεων – Αν, και φυσικά, δεν περιμένω να πάρω εγώ σύνταξη -.
Sunday Times: Θα πρέπει να ήταν δυσαρεστημένος για το ότι ο νέος πρωθυπουργός αρνήθηκε να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο.
Κωνσταντίνος: Στην πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ο κόσμος δεν το ξέρει, αλλά κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν υπήρχε Ευαγγέλιο και έτσι ο πατέρας μου πήρε ένα τηλεφωνικό κατάλογο και έβαλε επάνω έναν σταυρό. Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι ανεκτός, αλλά ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιταχύνει τις όποιες ενέργειες (διαχωρισμός ή μη), ώστε, οι άνθρωποι να γνωρίζουν που στέκονται.
Sunday Times: Λίγο μελαγχολικά, λέει ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει μια επαναφορά της μοναρχίας.
Κωνσταντίνος: Γνώρισα έναν κομμουνιστή ηγέτη στη βόρεια Ελλάδα. Κάλεσε εμένα και τη βασίλισσα για καφέ την επόμενη μέρα. Όταν φτάσαμε σπίτι του, είχε ζωγραφίσει ένα καταπληκτικό  στέμμα για εμάς, αλλά με ένα σφυρί και δρεπάνι στην κορυφή του. Νομίζω ότι αυτό τα συνοψίζει. Έγραψα να τον ευχαριστήσω, και υπέγραψα: Κωνσταντίνος, ο σύντροφός σου.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats