Κυριακή, Μαρτίου 14, 2010

Οἱ Γερμανοὶ εἶναι φίλοι μας!


Ἡ Μαριέττα Γιαννάκου ζηλώσασα τό ἡ φαντασία στήν ἐξουσία, λογοτέχνισε κάπως, τήν εἶδε Λωξάντρα καί σχολιάζουσα τά περί δημοψηφίσματος γιά τό μεταναστευτικό, σόφισε:

Δημοψήφισμα; Θεός φυλάξοι!

Μπορεῖ μάλιστα νά τράβηξε τό σάλι καθώς στόν κόρφο της ἔπτυε τρίς...

Ὅλα τοῦτα στό κόμμα πού φαίνεται πόσο πολύ πιέζεται ἀπό τόν Λαός στά περί δεξιᾶς ῥητορείας κλπ κλπ.

Φαντάσου νά μήν πιεζόταν!

Ὅσον ἀφορᾷ τά περί τῆς ἐπικείμενης νομιμαπονομῆς τῆς ἰθαγενείας σέ λαθρομετανάστες, ἔχει ἐνδιαφέρον ἕνα πρόσφατο ἀρθράκι σέ μιάν ἐφημερίδα τῆς σερβίας:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σέρβικης καθημερινής εφημερίδας "Glas Javnosti" που εκδίδεται στο Βελιγράδι, το 70% των Αλβανών υποστηρίζουν την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων το 74,2% των Κοσσοβάρων και το 70,5% των Αλβανών τάσσονται υπέρ της δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας". Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό όσων πιστεύουν πως η δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας" θα γίνει πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον.

Συγκεκριμένα το 43,3% των Κοσοβάρων και το 39,5% των Αλβανών θεωρούν πως σε δέκα χρόνια θα έχει δημιουργηθεί η "Μεγάλη Αλβανία". Η ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας" έχει πολλούς υποστηρικτές στην Αλβανία και σημαντική έκφραση στην πολιτική σκηνή της χώρας. Οι θιασώτες της ιδέας, πιστεύουν στην ένωση όλων των περιοχών των Βαλκανίων που "ανήκουν" στο αλβανικό έθνος, σε ένα κράτος. Στις περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται το προσφάτως ανεξαρτητοποιημένο Κόσοβο, περιοχές του κράτους των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου και βέβαια της Ελλάδος.


Φυσικά, ὅλα τοῦτα, ὁ καλὸς Μ.Α.Τ.Σ. τῆς Ἑλλάδας τὰ κανόνισε νὰ μὴ μᾶς ἀφοροῦν· οἱ ἐδῶ ἀλβανοὶ οἰκονομικοὶ μετανάστες (σὶκ) διαθέτουν γονίδιο τό ὁποῖο καί τό ἀέριο προϊόν τῶν ἐντέρων τους, ἄρωμα τό κάνει νά (μᾶς) φαίνεται. Ἄν δέν ἔχουν ἀκόμη ἐντελῶς, ἐνσωματώνονται ἀπό στιγμή σέ στιγμή

στήν ἑλληνική κοινωνία καί κοσμοθεωρία μέ συνέπεια μάλιστα ἐθνικιστικές βλέψεις ἐπί τῆς βορείου ἡπείρου κατά τῆς Ἀλβανίας! Ἄν καί ἐδῶ πού τά λέμε, σούμπιτοι καί μηδενός ἐξαιρουμένου (Ἄ! Μόλις ἐνσωματώθηκαν!)




οἱ ἡμέτεροι ἀλβανοί ἔχουν δυσανεξία σέ κάθε μορφή βίας, πλιάτσικου, ἀπατεωνιᾶς καί ὅ,τι τέλος πάντων ὁδηγεῖ στήν μεγάλη Ἀλβανία γιά τήν ὁποίαν πιστεύουν (τέσσερις στούς δέκα γηγενεῖς τέτοιοι) ὅτι θά πραγματοποιηθῇ ἐντός δέκα ἐτῶν.

Κοντά σ’αὐτό λοιπόν, εἶναι ἀπορίας ἄξιον τό σταλινικῶν δεδομένων ποσοστό δημοσκόπησης πού δείχνει τό 92% τῶν ἑλλήνων νά θεωρῇ ὅτι

η Ελλάδα έχει φθάσει ή ξεπεράσει το όριο των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί.


Διχασμός για παροχή ψήφου σε μετανάστες

Αύξηση φόβου για τους πρόσφυγες διαπιστώνει έρευνα της Public Issue

Της Μαριας Δεληθαναση

Η έλλειψη ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου οδηγεί σε συστηματική ένταση των φοβικών συνδρόμων της ελληνικής κοινωνίας, συμπεραίνεται σε έρευνα της Public Issue για την «Κ». Εξι στους δέκα Ελληνες θεωρούν ότι η μετανάστευση βλάπτει τη χώρα, όταν πριν από δύο χρόνια ένας στους δύο Ελληνες θεωρούσε ότι μετανάστες και πρόσφυγες βλάπτουν τη χώρα. Η ελληνική κοινωνία θεωρεί ότι η μετανάστευση, πλέον, βλάπτει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (59% το 2010 έναντι 47% το 2008), ότι αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων (57% το 2010 έναντι 47% το 2008), ότι στερεί δουλειές από τους Ελληνες (45% το 2010 έναντι 39% το 2008). Σταθερό παραμένει το ποσοστό όσων θεωρούν τους αλλοδαπούς υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας (75%).

Η αύξηση του αριθμού προσφύγων (από Αφρική και Ασία) τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής και νομοθεσίας που γεννούν φοβία και ανασφάλεια, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιέργεια ακροδεξιών αντιλήψεων. Οχι τυχαία, ένα ανησυχητικά αυξανόμενο ποσοστό ετησίως (περίπου 10%) θεωρεί ότι η Πολιτεία δεν είναι αρκετά «σκληρή» μαζί τους. Φέτος το 72% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η μεταναστευτική πολιτική είναι λιγότερο αυστηρή απ' όσο πρέπει, έναντι 63% πέρυσι. Ταυτοχρόνως, διάχυτη είναι η αίσθηση πως η χώρα έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της σε «απρόσκλητους». Το 88% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει όριο στον αριθμό αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα, το 60% θεωρεί ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της και το 43% έχει την εντύπωση ότι ξεπερνούν τα δύο εκατ. (!) ανθρώπους. Σύμφωνα με τον μέσο όρο των υποκειμενικών αντιλήψεων, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων εκτιμάται σε 1.695.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι νόμιμοι ανέρχονται σε 980.000 και σε 280.000 εκτιμώνται οι παράνομοι.

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία στο θέμα των δικαιωμάτων μεταναστών. H πόλωση είναι σαφής: 45% υπέρ - 45% κατά για το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές και την απόκτηση ιθαγένειας. Οσον αφορά τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ιθαγένειας, η άποψη της κοινής γνώμης ταυτίζεται με ό,τι ορίζεται στο νομοσχέδιο: σταθερή εργασία, μακρόχρονη παραμονή στη χώρα, εκπαίδευση, γνώση της ελληνικής γλώσσας, ενώ το 50% θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τη γέννηση στην Ελλάδα. Σχετικά με τα απαιτούμενα χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα, το νομοσχέδιο ορίζει την 5ετία (μέσος όρος στους πρώην Ε.Ε.-15), η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προτείνει 8ετία και η κοινή γνώμη μιλάει για 6-10 χρόνια.

Ἡ κυβέρνηση

ὡστόσο κωφεύει. Κωφεύει καί κλείνει τά μάτια της σέ κάθε ἔκφραση σκεπτικισμοῦ τῶν ἑλλήνων ἐνώπιον τῆς προχειρότητος με τήν ὁποίαν προσπαθεῖ νά κλείσῃ τό μεταναστευτικό - σέ στύλ Ταρνανᾶ. Δέν εἶναι φρόνιμη ἡ στάση της. Εἰδικά τώρα πού ἐπίκειται καυτή περίοδος λόγῳ τῆς οἰκονομικῆς κρίσης.






3 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά -κι ένα μεγάλο ποσοστό (πόσο;) Ελλήνων πιστεύει στην αναστήλωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας -δεν λένε τίποτα όλα αυτά. Επειδή τα σύνορα ΚΑΙ των Βαλκανίων έχουν οριστεί έτσι από τις "φίλιες ξένες δυνάμεις" για κάποιο λόγο και έτσι θα παραμείνουν, βρέξει χιονίσει (κι ο Θρύλος ας μη γαμήσει).

Περί Αλβανών -δεν αφορά αυτούς μανούλα μου το νομοσχέδιο της ιθαγένειας. Οι Αλβανοί παίρνουν υπηκοότητα έτσι κι αλλιώς (ας είναι καλά η "πονεμένη Β. Ήπειρος") και σε λίγο θα είναι στην Ε.Ε. άρα δεν θα χρειάζονται την υπηκοότητα. Το νομοσχέδιο αφορά κυρίως τους μελαμψούς -όχι τους Βαλκάνιους.

Ακόμα επιμένεις οτι με γνωστή τη συγκεκριμένη θέση του Πασόκ η οποία μετρήθηκε στις πρόσφατες εκλογές θα είχε τύχη δημοψήφισμα περί μεταναστευτικού; Εντάξει -να στο θέσω όπως το άκουσα από τον Ραγκούση στη σχετική συζήτηση. Είπε ο τύπος: "Μας κατηγορούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες οι οποίες εξυπηρετούνται με το νομοσχέδιο. Μα ελληνοποιήσεις γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια -ήταν αποκλειστικό δικαίωμα του Υπουρογύ Εσωτερικών! Τώρα ο Υπουργός απεμπολεί αυτό του το δικαίωμα -πού είναι η μικροπολιτική σκοπιμότητα;" Δεν έχει άδικο νομίζω.

15/3/10, 9:16 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

ναί, ἀλλά ἄν οἱ χ μεγαλοϊδεάτες ἕλληνες καθάριζαν τζάμια κάπου στήν γέφυρα τοῦ Βοσπόρου τί ἄποψη θά εἶχαν οἱ τοῦρκοι;

Βρέ σύ, μήπως ἐπειδή ἡ ὅποια πλειοψηφία τέλος πάντων ψήφισε ΠαΣοΚ, στηρίζει καὶ τὸ 21% στὸν ΦΠΑ; Διόρθωσέ με ἄν κάνω λάθος, τό ΠΑΣΟΚ εἶχε προοϊκονομήσει τὴν ἀπόφασή του; Κι ἔτσι νἆναι ὅμως, οἱ νῦν δημοσκοπήσεις ἄλλα λένε. Ἐδῶ κι ἡ νομαρχιακή τους στήν μπουγατσούπολη ἐξέφρασε ἐνστάσεις.

17/3/10, 8:57 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Ξέρω ΄γω τι γνώμη θα είχαν οι Τούρκοι; Αλλά και τι σημασία έχει; Δεν είναι οι Τούρκοι βάρβαροι και γενικώς παραδείγματα προς αποφυγή; Μη μου πεις οτι τώρα λες "ας το κάνουμε όπως οι Τούρκοι"!

Τα νέα μέτρα (και το ΦΠΑ) ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν τα αποδέχονται όσοι ψήφισαν Πασόκ, θα σε παραπέμψω σε δήλωση Παπακωνσταντίνου: "Για νέο μάς το λέτε οτι το μεγαλύτερο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις θεωρεί τα μέτρα άδικα; Γιατί, εμείς τα θεωρούμε δίκαια; Ή μας αρέσουν;"

Άλλο όμως αυτό (που δεν το είχε ανακοινώσει και μάλιστα το αρνιόταν ο Γιωργάκης) και άλλο η υπηκοότητα που την είχε ανακοινώσει και διαφημίσει. Νομίζω;

17/3/10, 11:10 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats