Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

λαθραπεργία τὴν πρώτη Μαρτίου!

Οἱ εὐεργετήσαντες τὴν οἰκονομία τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας (στὸν βαθμὸ ποὺ μαρτυροῦν τὰ αὐτὸν καιρὸ γεγονότα στὰς εὐρώπας) λαθρομετανάστες, ἀπεργοῦν, λέει, τὴν πρωτομηνιὰ τοῦ ἑπομένου.

Μία ἡμέρα.

Μὲ τὶς εὐχές μας γιὰ ταχεία δικαίωση καὶ ἄμεσα… Ἄμεσα, ἀποχὴ - ἀπεργία 365 ἡμέρες τὸν χρόνο! Διότι ὡς γνωστόν, μία (ἡμέρα) ἴσον καμία.

8 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν, αυτή είναι μια απεργία με το πνεύμα της οποίας δεν συμφωνώ καθόλου. Μα καθόλου!

25/2/10, 2:42 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger petr είπε...

Χα, μπέρδεψαν τους μήνες οι μαλάκες.
Ποιον έχουν ινστρούχτορα, τον Τσίπρα;

26/2/10, 10:27 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

τί ἔχει τὸ πνεύμα της;

Ποῦ τὸ λάθος ὦ Πέτρο;

1/3/10, 10:49 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Οποιαδήποτε διεκδίκηση, απεργία, πικετοφορία, αρτοκλασία λειτουργεί αποκλειστικά (σήμερα διαμαρτυρόμαστε οι μετανάστες, οι γυναίκες, οι ομοφυλόφιλοι, οι φίλοι της μπεκάτσας ξέρω γω...) είναι αντίθετη με τα δικά μου πιστεύω και (μεσομακροπρόθεσμα) αποσκοπεί στην αντικατάσταση μιας αδικίας με μια άλλη. Αυτή την άποψη έχω εγώ.

1/3/10, 1:48 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

πολύ πολυσυνθετοδαιδαλώδη μᾶς τά λές καί δέν πιάνω τίποτις!

1/3/10, 10:09 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger petr είπε...

1η Μαρτίου, 1η Μαΐου τα μπέρδεψαν οι μετέχοντες της ημετέρας παιδείας αλβανοαφγανοπακιστανομπαγκλαντεσιανοί.

2/3/10, 11:33 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

μοῦ ψιλοκάνει ἐντύπωση πάντως, ἡ κοινή στάση ἀλβανῶν καί τῶν πιό λοῦμπεν μπαγκλαντεσοπακιστανῶν.

2/3/10, 1:38 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Τι σε μπερδεύει καλό μου παιδί;

Απλά λέω οτι το τάδε πρόβλημα της δείνα μειονότητας (μετανάστες, γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, Ηρακληδείς) όσο αντιμετωπίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σαν πρόβλημα της μειονότητας δεν με αφορά, επειδή απλώς δεν ανήκω σε κάποια μειονότητα. Κι επίσης, όσο η μειονότητα διεκδικεί από μόνη της, το μοναδικό που θα κερδίσει είναι την αντικατάσταση της αδικίας που της γίνεται με μια άλλη αδικία σε άλλους ανθρώπους. Όταν όμως το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόβλημα αντιμετωπίζεται σαν πρόβλημα ΣΥΝΟΛΙΚΑ της κοινωνίας -τότε είμαι (ή δεν είμαι) μέσα, σαν πολίτης της κοινωνίας.

Να στο κάνω λιανά: αν η απεργία της 1ης Μαρτίου ζητούσε τη συμμετοχή όλων των πολιτών της χώρας (αφού το πρόβλημα των μεταναστών είναι κοινωνικό) θα μπορούσα να συμμετάσχω (ή να μη συμμετάσχω). Τώρα όμως η συγκεκριμένη απεργία με αποκλείει από τη σύστασή της με το έτσι θέλω. Που είναι το κακό; Να στο εξηγήσω: ας πούμε οτι η συγκεκριμένη απεργία ήταν σούπερ αποτελεσματική και έβγαινε ο γαμών νομοθέτης μαζί με τον Τουταγχαμών πρωθυπουργό και έλεγαν "πείτε μας τι θέλετε να κάνουμε για να μη μας ξανατσακίσετε με τέτοιες απεργίες". Τι θα ζητούσαν οι απεργοί; Να βολευτούν αυτοί και να ξεβολευτούν κάποιοι άλλοι -σωστά; Αυτό δεν γίνεται με κάθε επιτυχημένη "αποκλειστική" απεργία; Ε, λοιπόν -εγώ θα παραμείνω με τους ξεβολεμένους και γι΄αυτό αδιαφορώ για τη συγκεκριμένη απεργία.

Κατανόησες;

3/3/10, 11:57 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats