Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2007

Ρίχ'τα μωρή σαύρα!




Στόν συνεχή καί προφανώς επιζήμιο γιά τόν Γιάν, βομβαρδισμό μέ τά καπιταλιστικά, μιά κάποια λύσις θά ήταν ένα κονέ μέ τήν Αλέκα.

Μιά δίλεπτη παρέα μαζύ της. Θά τής αφιέρωνε τ’αυτάκια καί τήν προσοχή του καί η γ.γ. τού Κόμματος έν μέσω ενός οίστρου, τόσου μέ τό συμπάθειο, θά σενιάριζε τά πάντα.

Η μετάβαση (τού Γιάν) από τον υπαρκτό σοσιαλισμό, επίγειο παράδεισο στόν καπιταλισμό, θά ήταν ομαλοτάτη.




Άνδρας συνήλθε μετά από 19 χρόνια σε κώμα στην Πολωνία

Ο Πολωνός Γιαν Γκρζέμπσκι συνάντησε έναν νέο κόσμο, καθώς σήμερα συνήλθε από κώμα στο οποίο είχε πέσει πριν από 19 χρόνια, γράφει η εφημερίδα "Ντζιένικ". Ο εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους από το Ντζιάλντοβο της βόρειας Πολωνίας έπεσε σε κώμα το καλοκαίρι του 1988 μετά από ένα εργατικό ατύχημα . Τον Απρίλιο άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του, παρά τις δηλώσεις των ιατρών που υποστήριζαν ότι δεν θα συνερχόταν ποτέ, γράφει η εφημερίδα. Μετά από εντατική θεραπεία αποκατάστασης , ο Γκρζέμπσκι μπορεί και πάλι να περπατά και να μιλά. Ωστόσο ο Γιαν θα χρειασθεί αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα της Πολωνίας, καθώς το μόνο που θυμάται είναι η Πολωνία του κομμουνιστικού καθεστώτος. Δεν είναι εξοικειωμένος με τα κινητά τηλέφωνα, με την τηλεόραση των ριάλιτι και το διαδίκτυο. " Όταν του είπα ότι θα πάω τα του αγοράσω ένα καινούργιο πουκάμισο, έμεινε κατάπληκτος που τα καταστήματα είναι ανοικτά και την Κυριακή" δήλωσε η σύζυγος τους Γερτρούδη. Αυτό όμως που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη στον Γιαν ήταν η πληθώρα των προϊόντων στην αγορά και η κατάργηση των δελτίων για τα τρόφιμα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats