Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2006

Δέν καίγεσαι ούτε στό 32!

Εξαιρετικά αφιερωμένο στούς οργισμένους μεταναστολάγνους οι οποίοι έχουν ολιβερτουίστει κάθε ξένο ο οποίος επισκέπτεται τήν Ελβετία τής νοτίου Ευρώπης. [Φέρνει λίγο σέ τραγούδι τής Μελίνας η οποία έστελνε από τό παραθύρι της τρία καί τέσσερα φιλιά τά οποία από φιλιά γενοντουστάνε πουλιά (δύο καί τρία καί τέσσερα) ενώ ώς πτηνοσυλλέκτρια έβαζε πετράδια στόν λαιμό καί μια χάντρα φυλακτό επειδής τά βράδια εκαρτέρει, στόν λιμένα νά βγή καί κάποιον άγνωστο νά βρή, νά συνδράμη ο άγνωστος στήν συλλογή.]

«Καί μία καί δύο καί τρείς καί τέσσαρες ευκαιρίες νομιμοποίησης!»

«Τέταρτη ευκαιρία νομιμοποίησης» για ορισμένες κατηγορίες αλλοδαπών, οι οποίοι αρχικά είχαν αποκλειστεί από τη δυνατότητα αυτή (βάσει του νόμου 3386/2005), συνιστά ουσιαστικά το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εγκρίθηκε χθες στην κυβερνητική επιτροπή.

Το νέο νομοσχέδιο επιφέρει αρκετές αλλαγές στον υφιστάμενο μεταναστευτικό νόμο της παρούσας κυβέρνησης (3386/2005), καθ' ότι διαπιστώθηκε στην πράξη ότι υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δυσκολεύουν τους μετανάστες, με συνέπεια τη νομιμοποίηση μικρού αριθμού παρανόμως διαμενόντων σήμερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων με το νέο νομοσχέδιο:

*Δίδεται η δυνατότητα στους αλλοδαπούς να εξαγοράσουν το 20% των ενσήμων, που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας διαμονής.

Βάσει του ισχύοντος νόμου δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή καί έπρεπε να διαθέτουν 300 ένσημα (για διάστημα δύο χρόνων).

*Για την έκδοση άδειας διαμονής για πρώτη φορά, τους δίδεται η δυνατότητα εξαγοράς όλων των απαιτούμενων ενσήμων.

*Κατά την πρώτη ανανέωση της άδειας διαμονής, που αφορά οικογενειακή επανένωση, δεν απαιτείται πλέον να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι «επαρκείς πόρους».

*Καταργείται η υποχρεωτική εξέταση των αλλοδαπών, που αιτούνται ένταξη στο καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, περί του εάν διαθέτουν επαρκή γνώση της

ελληνικής γλώσσας καί στοιχείων της ελληνικής Ιστορίας καί Πολιτισμού.

*«Τέταρτη ευκαιρία νομιμοποίησης» δίδεται ουσιαστικά με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά απόδειξης, ότι ο αλλοδαπός διέμενε στην Ελλάδα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2004. Η βεβαίωση εγγραφής τέκνου σε δημόσιο σχολείο, η ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου στην Ελλάδα εφόσον ο ένας σύζυγος διαμένει νόμιμα στη χώρα, η ληξιαρχική πράξη γάμου που τελέστηκε στην Ελλάδα εφόσον ο ένας σύζυγος είναι Ελληνας ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τρίτης χώρας μονίμως διαμένων στην Ελλάδα, είναι τα βασικά δικαιολογητικά που ανοίγουν τον δρόμο της νομιμοποίησης σε νέες κατηγορίες αλλοδαπών, που αρχικά είχαν αποκλειστεί.

Μ.Σ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/10/2006






Έσύ έφυγες νωρίς! Πού νά’ταν τότε ο Αλαβάνος νά σέ διδάξη ότι μόνο σέ μή Έλληνες η επίσκεψη είναι σικ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats