Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

κι ἀπ'τὴν ὁδὸ Ἀθηνᾶς νὰ μὴν ξαναπεράσῃς...


Mὰ νὰ μὴν (ἀνα)γνωρίζ(σ)ῃ ὁ φλὶκ τὸν Τσὰρλς Ντίκενς τῆς ἑλλάδος καὶ τελικὰ νὰ τὸν συλλάβῃ ἀντὶ νά...:

ἀντὶ νὰ τὸν πῇ:

Οὐάου! Ἐσεῖς εἶστε κύριε Βιργίλιε; Ἐσεῖς; Βεβαίως καὶ μπορεῖτε νὰ σηκώσετε τὸ κράνος, τσιμπῆστε καὶ τὸ μαγουλάκι ἀφοῦ τόσο τὸ θέτε! Κῶλο; Νὰ χορηγήσωμε; Ὅλα στὰ πόδια σου, ντοστογιέφσκαρε!

32 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Γιατί παρομοιάζεις τον Παπαχρήστο με συγγραφείς; Επειδή έχει βγάλει 1,5 βιβλίο;
Από αλλού έπρεπε να αναγνωρίσει τον Παπαχρήστο ΑΝ είχε πάει σχολείο ο λεβέντης.

23/10/09, 7:58 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Να διδάσκεται το βιβλίο του Παπαχρήστου υποχρεωτικά σε όλες τις Σχολές Αστυνομίας του κόσμου (συμπεριλαμβανομένης της "Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής"), για να μάθουν επιτέλους γράμματα αυτά τα αμόρφωτα γουρούνια...
Άκου εκεί να μην ξέρουν τον Παπαχρήστου! Ρε, αυτοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον Ντεριντά από τον Φουκώ, τον Γκράμσι από τον Αλτουσέρ, πώς τους εμπιστευόμαστε ρε Βαγγέλακα να κουβαλάνε και όπλα, μου λές;;;

24/10/09, 12:40 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά -καλησπέρα!
Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Ντεριντά για να μην εκπυρσοκροτεί όλως τυχαίως και κατ΄εξακολούθηση το κουμπούρι σου, αρκεί η αντίληψη του αμόρφωτου κομπλεξικού "ου νόμους είμι ιγώ" για να σκοτώνεις 15χρονα.

Πάντως, άλλη ήταν η ερώτησή μου.

24/10/09, 10:17 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Ούτε διανοούμενος φαίνεται πως χρειάζεται να είσαι για να γενικεύεις από τη μία περίπτωση του ενός ηλίθιου μπάτσου, σε όλο το σώμα των αστυνομικών - αρκεί να κουβαλάς τα κόμπλεξ του αριστερού που σου έχουν διδάξει παιδιόθεν...

24/10/09, 11:35 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά -είναι αστείο το να με κατηγορείς για γενικεύσεις και παράλληλα να κλείνεις το σχόλιό σου με την καραμελοειδή γενίκευση περί "γεννημένου αριστερού και σχετικών κόμπλεξ"!

Παραπέρα, δεν είναι θέμα ιδιαίτερης διανοητικής καλλιέργειας το να διαβάζεις ένα σχόλιο πριν το απαντήσεις! Αν το έκανες, θα έβλεπες οτι γράφω "εκπυρσοκροτεί όλως τυχαίως και κατ΄εξακολούθηση". Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει οτι αστυνομικοί πυροβολούν γύρω στα 100 άτομα το χρόνο "από κακή εκτίμηση" και ευθύνονται για τουλάχιστον 10 νεκρούς το χρόνο απ΄αυτόν το λόγο. Υπάρχουν σχετικές έρευνες αλλά σιγά μην τις λάβεις υπόψη σου!
Επιγραμματικά, μια υπηρεσία που (υποτίθεται πως) αποσκοπεί στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μπορεί να κριθεί σαν αποτυχημένη εφόσον σκοτώνει αθώους πολίτες και δεν αποτρέπει τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Διαφωνείς;

Αλήθεια, εσύ στους πόσους φόνους θα θεωρούσες οτι μπορούν να κακοχαρακτηριστούν οι αστυνομικοί; Και πριν απαντήσεις, σκέψου μετά από πόσες αναποτελεσματικές ενέργειες έχεις κακοχαρακτηρίσει συνολικά τη Δημόσια Διοίκηση. Σκέψου επίσης με βάση ποια στοιχεία αποφασίζεις οτι όλοι οι αριστεροί είναι κομπλεξικοί και ηλίθιοι.

Κι ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση στην αρχική ερώτησή μου. Την επαναφέρω: η συγγραφική δραστηριότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Παπαχρήστου;

25/10/09, 9:09 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

θέλω σχόλια για τα Ιμια

27/10/09, 1:37 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

E, βασικὰ ἀκόμα καὶ γιὰ ἑνάμισυ βιβλίο, τὸν Παπαχρήστου γιὰ συγγραφέα τὸν ξέρουμε πρώτιστα.

Πρώτιστως καὶ κυρίως συγγραφεὺς ἀλλὰ καὶ θητεύσας dj στὸ πολυτεχνεῖο τὸ 73.

Ὁ δελτᾶς ὅμως ποὺ τὸν συνέλαβε ἴσως καὶ νἆναι τῆς ἴδιας ἡλικίας μὲ τὸ πολυτεχνεῖο. Δὲν εἶναι ὑποχρεωμένος νὰ τὸν ξέρῃ.

YΓ: Ποιὰ ὕμια; Μᾶλλον μὲ δουλεύεις... :(

27/10/09, 1:42 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

΄Νταξει βρε παιδί μου -κι εσύ ούτε τον Κολοκοτρώνη τον πρόλαβες, ούτε τον Πλαστήρα, ούτε τον ταγματάρχη Βαρτάνη, ούτε τον Παναγούλη. Αλλά αν έβλεπες κάποιον μπροστά σου θα τον αναγνώριζες σαν ιστορική προσωπικότητα -πως να το κάνουμε!

Ο Παπαχρήστος δεν έβαζε μουσικούλα στο Πολυτεχνείο φίλε. Ήταν αυτός από τους αυτόνομους που κατόρθωσε να κρατήσει πίσω όσους φώναζαν για "επανάσταση παντού" κι "απόψε θα γίνει της Μανίλας" και να κρατήσει τους Κνίτες που τσιρίζανε για άνευ όρων παράδοση. Αυτό (πέρα από προσωπικές εκτιμήσεις) τον ανάγει σε ιστορική προσωπικότητα. Και όχι το συγγραφιλίκι του.

27/10/09, 6:01 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Συγγνώμη M.Boy,
νόμιζα πως είσαι μαρξιστής. Οι μαρξιστές πιστεύουν πως η αστυνομία είναι το κατ' εξοχήν όργανο καταπίεσης που χρησιμοποιείται από την αστική τάξη για την καταπίεση της εργατικής τάξης. Οποιοδήποτε ιερό βιβλίο του μαρξισμού κι αν ανοίξεις, θα το δεις γραμμένο με κεφαλαία γράμματα. Για τον λόγο αυτό, είναι υποκριτική οποιαδήποτε επιμονή στη "βελτίωση" των αστυνομικών πρακτικών από την πλευρά των μαρξιστών. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν είναι η διάλυση της αστυνομίας ως θεσμού, ως ένα από τα βήματα που θα οδηγήσουν στη σοσιαλιστική επανάσταση. Συνεπώς, τα περί "αγράμματων" και "αγενών" μπάτσων είναι κουραφέξαλα. Οι μπάτσοι για τους μαρξιστές θα είναι μπάτσοι, ήτοι γουρούνια, ήτοι εχθροί, έστω κι αν γίνουν όλοι κάτοχοι PhD του Harvard.

Όσο για τον Παπαγιάννη, ασχολούμαι με την ιστορία και την πολιτική από μικρό παιδί, αλλά δεν είχα καν ακουστά γι' αυτόν. Και δεν ντρέπομαι κιόλας, το ομολογώ. Επιτέλους, βγείτε από τον μικρόκοσμό σας, δεν είμαστε αναγκασμένοι να γνωρίζουμε κάθε ανθυποήρωα που μόνη της δημιούργησε και διαιώνισε ως άγιο η αριστερά. Πόσο μάλλον, είναι γελοίο να απαιτείτε να τον γνωρίζει ένας αστυνομικός ο οποίος πιθανότητα κατάγεται από εργατική η αγροτική οικογένεια με χαμηλότατο επίπεδο μόρφωσης, και δεν είχε την τύχη να περάσει από το "παιδομάζωμα" εκεί στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου.

Ειλικρινά, αυτή η ελιτίστικη τάση της αριστεράς, με 50ρηδες και 50ρισσες με παχυλούς μισθούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους να τα βάζουν με παιδιά που κατέβηκαν από τα χωριά τους ή τις έλκονται από μικροαστικές οικογένειες είναι πραγματικά εκνευριστική.

Κλείνοντας, ζητώ ταπεινά συγγνώμη από το σοσιαλιστική διεθνή που δεν γνώριζα ότι ο Παπαχρήστος υπήρξε dj στο Πολυτεχνείο το 74. Σας αφήνω τώρα, θα πάω να πω 7 κυριελέησον και να κάνω 25 γονυκλισίες στο εικόνισμα του Παναγούλη για να εξιλεωθώ...

28/10/09, 1:20 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Σε βλέπω πολύ ενημερωμένο περί μαρξισμού -αλήθεια, έχεις διαβάσει τίποτα σχετικό, ή ότι πέτυχες σε κείμενα πολεμικής κριτικής;

Εννοώ οτι πιάνεις ένα συστατικό της θεωρίας (οτι η αστυνομία, όπως και το δικαϊκό σύστημα βεβαίως, αποσκοπούν στη στήριξη και υπεράσπιση των προνομίων της άρχουσας τάξης) και αρχίζεις το κήρυγμα. Φυσικά, ξεχνάς οτι οι χώρες που είχαν "κομμουνιστικό" (πάντα σε εισαγωγικά) καθεστώς δεν κατάργησαν καμιά αστυνομία -το αντίθετο μάλιστα!

Παρακάτω:

Γράφοντας Παπαγιάννη εννοείς Παπαχρήστο έτσι; Για να βγάλουμε καμιά άκρη...
Μου προσάπτεις οτι θεωρώ a priori τους αστυνομικούς αγράμματους και στο καπάκι με δικαιώνεις δικαιολογώντας την άγνοια του συγκεκριμένου αστυνομικού στην αγραμματοσύνη του! Πάει καλά!

Δηλώνεις οτι ασχολείσαι με την ιστορία και την πολιτική (της Ελλάδας υποθέτω) από μικρό παιδί, αλλά δεν γνωρίζεις τον Παπαχρήστο! Δηλαδή, το "Εδώ Πολυτεχνείο, φαντάροι είστε αδέρφια μας, είμαστε άοπλοι" δεν το έχεις ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή σου; Φαντάσου να μην ασχολιόσουνα κιόλας!

Τον Παπαχρήστο τον έχουν μάθει οι νεώτεροι (από 30 και κάτω σίγουρα) από τις επετείους του Πολυτεχνείου που κάνανε στα σχολεία τους, τον ξέρει η κόρη μου που πάει Δημοτικό (και όχι από μένα), τι διάολο δηλαδή! Εσύ κι ο συγκεκριμένος αστυνόμος βρεθήκατε να έχετε κάνει κοπάνα όταν τα λέγανε;

Μην φτιάχνεις σενάρια περί αριστερών διανοουμένων που είναι έτσι και γιουβέτσι -όχι επειδή δεν ισχύουν -αλλά επειδή στη συγκεκριμένη φάση μιλάμε μαζί. Έχω διαβάσει Μαρξ, μαρξιστής δεν είμαι, αριστερός είμαι και για την ακρίβεια Καστοριαδικός. Κι από παχυλούς μισθούς -παίρνω 1,5 χιλιάρικο μετά από 15 χρόνια δουλειάς και με μεταπτυχιακό στο εργασιακό μου αντικείμενο -με κόβεις για παχυλό;
Δεν χρειάζεται να κάνεις κυριελέησον -αρκεί να διαβάζεις όλες τις απόψεις από πρωτόλεια κείμενα και όχι τις αντίθετες με τα πιστεύω σου απόψεις από κείμενα που τους ασκούν πολεμική κριτική. Πρόταση είναι αυτό.

Υ.Γ.: Ντιτζέι είναι αυτός που βάζει μουσική -αυτός που μιλάει ονομάζεται εκφωνητής. Δεν θεωρώ πολύ εύστοχο το σχετικό χιουμοράκι, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα άτομο που μετέδιδε κάτω από τις σφαίρες. Πες τον ψωνισμένο με τη δημοσιότητα που δεν κοίταζε να φύγει, αλλά είδε μικρόφωνο και κόλλησε -πες τον έτσι βρε αδερφέ!

28/10/09, 8:39 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Δεν έχεις καταλάβει καλά M.Boy επειδή ζεις στον μικρόκοσμό σου, όπως κάθε αριστερός στην τελευταία κομμουνιστική χώρα του κόσμου, δεν σε αδικώ.

Θα αποκαλώ λοιπόν τον Παπαχρήστο/Παπαγιάννη ή όπως αλλιώς λένε αυτόν τον θείο, όπως εγώ γουστάρω. Το χιουμοράκι μου θα το εξασκώ όπως εγώ νομίζω. Εσύ δεν χασκογελάς όταν βλέπεις αστειάκια του στυλ "Νικηταράς ο Δενδροφάγος" στις καταλήψεις του θρυλικού πάρκου της Πατησίων; Αρκετά πια με τις ιερές αγελάδες της Αριστεράς. Η κόρη σου ξέρει τον Παπαχρήστο επειδή της τον έμαθες εσύ, είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθείς; Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που άκουσον-άκουσον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ! Το φαντάζεστε εν έτει 2009 κάποιος να μην είναι Αριστερός; Κι όμως, ακόμη υπάρχουν. Ε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι δεν απέκτησαν ποτέ καμία καψούρα με τους μύθους της Αριστεράς, με Πλουμπίδηδες, Μπελογιάννηδες, Πατερούδηλες και όλο το κακό συναπάντημα. Δεν τους πήραν ποτέ από το χεράκι οι γονείς τους για να τους πάνε στην πορεία του Πολυτεχνείου και να τους ενσταλάξουν στις παιδικές τους ψυχές το μίσος για την ίδια τους την κοινωνία. Έζησαν και μεγάλωσαν με τις επιταγές της κοινής λογικής που τους λέει ότι το κράτος μας το αγαπάμε γιατί είναι η πολιτική έκφανση του έθνους μας και ότι η αστυνομία βρίσκεται εκεί για να μας υπηρετεί και να μας προστατεύει ώστε να μην επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.

Οι πατεράδες που έμαθαν στα παιδιά τους να μισούν το έθνος τους και την κρατική του δομή στο όνομα ενός δήθεν διεθνισμού και ανθρωπισμού μεγάλωσαν άρρωστα τέρατα σαν αυτά που χτες επιτέθηκαν και πυροβόλησαν έξι αθώους συνομήλικούς τους, μόνο και μόνο επειδή για να βγάλουν το ψωμί τους κατετάγησαν στην Αστυνομία. Τι να κάνουμε, δεν είχαν γονείς αριστερούς με δεξιές τσέπες, αναγκάστηκαν βλέπετε. Προς επίρρωσιν, δεν υπάρχει αριστερός που δεν νιώθει ένα σκίρτημα μέσα του όταν βλέπει στις ειδήσεις ότι άλλος ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από κάποιον τρομοκράτη. Κοίτα μέσα σου και αρνήσου το.

Γι' αυτό λοιπόν, άσε τις υπεκφυγές, έχω διαβάσει πιο πολλή μαρξιστική θεωρία από όση μπορείς να φανταστείς. Κι αυτό το έκανα όχι επειδή είμαι μαζόχας, θα προτιμούσα να έβλεπα Στρουμφάκια τον ίδιο χρόνο που σπατάλησα. Όμως ο κίνδυνος από το μαρξιστικό συνάφι για το έθνος μου και για την αστική κοινωνία που με κόπο φτιάξαμε, δεν έχει εκλείψει, οπότε είναι χρέος μου να είμαι ενημερωμένος.

Απάντησέ μου λοιπόν, χωράει η αστυνομία στο πολιτικοκοινωνικό μοντέλο που έχεις στο νου σου, από τη στιγμή που η ιδεολογία σου επιτάσσει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν αν προτιμούμε τον "σοσιαλισμό και όχι τη βαρβαρότητα";

Αν ήξερα ότι κάποιος είναι παιδεραστής, θα κρατούσα τα παιδιά μου μακριά του, δεν θα καθόμουν να συζητήσω (δημοκρατικά πάντα) μαζί του για το ενδεχόμενο να τα αφήνω που και που ασυνόδευτα κοντά του με την υπόσχεση και μόνο ότι δεν θα τα πειράξει. Μία τέτοια συμπεριφορά μου θυμίζουν τα κλαψουρίσματα της Αριστεράς περί αστυνομίας.

Όσο για τον μισθό σου, δεν φταίω εγώ που έπεσα στον μόνο αριστερό που δεν είναι βαθύπλουτος. Ίσως δεν εκμεταλλεύτηκες καταστάσεις ενώ θα μπορούσες, και αυτό δείχνει όσο νά 'ναι αξιοπρέπεια.

28/10/09, 11:26 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Άνθρωπε, ξαναδιάβασε τι ακριβώς έγραψες, κάτσε και μέτρα πόσα πράγματα θεωρείς δεδομένα για κάποιον που δεν ξέρεις (σαν εμένα) και ίσως καταλάβεις πόσο μεγάλες μαλακίες λες.

Τέλος πάντων, επιμένω -φρόντισε να διαβάσεις τίποτα σοβαρό ακόμα και γι΄αυτά που εχθρεύεσαι αλλιώς, απλώς θα γίνεσαι ρεζίλι (όπως παραπάνω) κάθε φορά που προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις.

Με ρώτησες (μέσα στην προηγούμενη υστερία κοινότυπων αφορισμών που ανέπτυξες) αν νιώθω κάποιο σκίρτημα κάθε φορά που αστυνομικός πέφτει νεκρός από τρομοκράτη. Θα σου απαντήσω: στ΄αρχίδια μου -οι πόλεμοι συμμοριών δε μ΄ενδιαφέρουν. Κάθε φορά που τρομοκράτης, χούλιγκαν, νταβατζής, πρεζέμπορος ή αστυνομικός πέφτει νεκρός δεν νιώθω τίποτα απολύτως. Αλλά κάθε φορά που κάποιος πολίτης πέφτει νεκρός εξοργίζομαι. Αν καταλαβαίνεις τη διαφορά έχει καλώς.

Το πολιτικοκοινωνικό μοντέλο (πες το απλώς κοινωνικό, δεν υπάρχει λόγος να κοτσάρουμε περιττά συνθετικά στις λέξεις) που εγώ προτιμώ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ από την ύπαρξη αστυνομίας -τόσο απλά.

Υ.Γ.1: Μάθε να διαβάζεις. Σου εξηγώ οτι η κόρη μου δεν έμαθε από μένα τον Παπαχρήστο αλλά από το σχολείο της κι εσύ επιμένεις -εκεί, να την πεις τη σαχλαμάρα σου!
Υ.Γ.2: "Όσο για τον μισθό σου, δεν φταίω εγώ που έπεσα στον μόνο αριστερό που δεν είναι βαθύπλουτος. Ίσως δεν εκμεταλλεύτηκες καταστάσεις ενώ θα μπορούσες...." Χαχα, φίλε από τον Πλανήτη Ζίρκον μας ήρθες εσύ; Δεν εξηγείται αλλιώς!

28/10/09, 1:30 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Κοίταξε M.Boy, δεν έχω καμία διάθεση για καυγάδες. Η απρόσωπη ιντερνετική επικοινωνία οδηγεί νομοτελειακά, με τη μαρξιστική έννοια :) σε εντάσεις.

Ακριβώς επειδή δεν σε ξέρω λοιπόν, απαντώ σε σένα έχοντας στον νου μου όλους όσους έχουν παρόμοιες με σένα απόψεις. Το ίδιο φαντάζομαι κάνεις και εσύ με μένα.

Λοιπόν, για να το λύσουμε, βρες μου σε ποιο βιβλίο ποιας τάξης αναφέρει τον Παπαγιαννηχρήστο και μετά κάνε ένα γκάλοπ στα παιδιά εκείνης της ηλικίας, για να δεις αν τον ξέρουν.

Κατά τα λοιπά, οι ουτοπισμοί που εκστόμισες αρκούν νομίζω - δεν έχω άλλο σχόλιο. Αν εσύ πιστεύεις ότι το 18χρονο από την Άνω Ραχούλα που έγινε αστυνομικός για να τον καμαρώνει η μαμά του είναι μέλος στυγνής συμμορίας και ότι μπορεί να υπάρξει κοινωνία δίχως αστυνομία, μάλλον εσύ κατάγεσαι από άλλον πλανήτη.

Όσο για μένα, δεν είμαι από τον Ζίρκον, είμαι από τον θρυλικό πλανήτη Κάλανταν.

28/10/09, 1:56 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Από τον πλανήτη Κάλανταν! Έτσι εξηγείται που μας λες τα Κάλαντα λοιπόν!

Επειδή έχω αυτή την ηλίθια τάση να θεωρώ οτι η συζήτηση είναι καλό πράγμα, θα το προσπαθήσω λίγο περισσότερο:

"Η απρόσωπη ιντερνετική επικοινωνία οδηγεί νομοτελειακά, με τη μαρξιστική έννοια :) σε εντάσεις." Άσχετο αστείο επειδή εδώ αναφέρεσαι στον κοινωνικό δαρβινισμό και όχι στη μαρξιστική θεωρία. Η νομοτέλεια δεν ορίζεται διαφορετικά στον μαρξισμό απ΄οτι στις υπόλοιπες θεωρίες.

"Ακριβώς επειδή δεν σε ξέρω λοιπόν, απαντώ σε σένα έχοντας στον νου μου όλους όσους έχουν παρόμοιες με σένα απόψεις. Το ίδιο φαντάζομαι κάνεις και εσύ με μένα."
Αυτή την τακτική σου κριτικάρω και τη θεωρώ κάργα στερεοτυπική και ηλίθια. Εγώ δεν είμαι "όλοι όσοι" είμαι εγώ. Κι εσύ δεν είσαι η ταμπέλα που επιλέγεις -γι΄αυτό απαντάω σε όσα λες και όχι με βάση το τι, υποθέτω οτι, πρεσβεύεις.

Ο Παπαχρήστος αναφέρεται στα βιβλία Ιστορίας από Γυμνάσιο και πάνω, αναφέρεται επίσης στις εκδηλώσεις των δασκάλων του Δημοτικού, αναφέρεται στο γνωστό βίντεο του Πολυτεχνείου που προβάλλεται σε όλα τα σχολεία και στις τηλεοράσεις κάθε επέτειο... Τουτέστιν, για να μην τον γνωρίζει κάποιος πρέπει να είναι τουλάχιστον καθυστερημένος. Αν μου έλεγες οτι τους έχουν σπάσει τ΄αρχίδια με τον Παπαχρήστο θα το δεχόμουν πολύ πιο πρόθυμα.

Με ρώτησες για την κοινωνία που θα προτιμούσα και σου ανέφερα οτι θα προτιμούσα κάποια στην οποία η ύπαρξη της αστυνομίας δεν θα είναι αναγκαία. Αυτό θα ήταν εφικτό αν οι άνθρωποι ήξεραν τα πραγματικά τους συμφέροντα και δεν είχαν αποξενωθεί από το προϊόν της εργασίας τους, ούτε είχαν πραγμοποιηθεί. (Αποξένωση, πραγμοποίηση -σαν μελετητής τους μαρξισμού μάλλον κατέχεις τι σημαίνουν, σωστά;) Ουτοπική είναι ΚΑΘΕ μορφή κοινωνίας που δεν υπάρχει σήμερα -ουτοπία ήταν η βιομηχανική κοινωνία για τους ανθρώπους της Αναγέννησης, ουτοπία ήταν η κοινωνία της πληροφορίας για τους ανθρώπους του Μεσοπολέμου... Αλλά εφόσον κουβεντιάζουμε για μια κοινωνία που επιθυμούμε, σαφώς και θα μιλήσουμε για μια κοινωνία του Αύριο -εκτός αν είμαστε νεκρόφιλοι.

Η ελληνική αστυνομία διαχρονικά... αλλά ας πάρουμε μόνο τις τελευταίες ενέργειές της για να μη μακρηγορούμε... Η αστυνομία λοιπόν αυτόν τον καιρό μπουκάρει στα Εξάρχεια με λογική συμμορίας και ξεφτιλίζει ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους που πήγαν για ένα ποτό. Γιατί το κάνει; Επειδή κάποιες άλλες συμμορίες την πέσανε σε αστυνομικούς. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν οι συμμορίες προστατών της νύχτας ή οι μαφιόζοι στις ταινίες προκειμένου να ελέγξουν περιοχές. Άρα, δικαιούμαι να τους χαρακτηρίζω ως συμμορία. Οι συμμετέχοντες αστυνομικοί σαφώς έχουν τους λόγους τους αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι. Κι ο Χ δολοφόνος της Μαφίας σκότωνε για να ζήσει την οικογένειά του ή για να τον καμαρώνει η μαμά του η Σικελή, αυτό θα πει οτι είναι δικαιολογημένος;

Επαναλαμβάνω: καλό είναι να σκεφτόμαστε οτι κάθε πράγμα που διακρίνουμε μέσα από την προσωπική μας οπτική δεν είναι απαραίτητως ΜΟΝΟ έτσι.

28/10/09, 5:36 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Έχω την εντύπωση πως η επιπλέον συζήτηση απλά θα οξύνει τα πνεύματα. Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Για τα περαιτέρω, ο χρόνος που απαιτείται είναι δυσανάλογος του αποτελέσματος που θα επιφέρουν. Ήδη έχεις αρχίσει να χάνεις την ψυχραιμία σου και να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς και σε αποτυχημένο χιούμορ. Κι εγώ μπορεί να νομίζω ότι είσαι ηλίθιος αλλά δεν θα βγω να το φωνάζω στα μπλογκς, ούτε θα κάθομαι να κάνω τον παλικαρά πίσω από το πληκτρολόγιο. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.

Θα εισηγηθώ στην Ελληνική Αστυνομία εις το εξής να ρωτά τους αριστερούς στα Εξάρχεια πριν τους συλλαμβάνει αν είναι καστοριαδιακοί ή όχι. Μόνο για χάρη σου, μη μαρξιστή φίλε μου...

28/10/09, 6:11 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger axenos είπε...

Κε. Motorcucle Boy, μέχρι πρότινος θεωρούσα τους αριστερούς κομπλεξικούς αλλά τώρα έχω απλά αρχίσει να πιστεύω ότι λόγω των γονιδίων σας ή/και της ανατροφής σας έχετε κάποια δυσλειτουργία στις βασικές διεργασίες του εγκεφάλου που έχουν προσδώσει στον homo sapiens το παρατσούκλι sapiens.

Για να γίνω πιο σαφής θα προσπαθήσω να καταδείξω κάποια απ' τα λογικά κατ' εμέ σφάλματα στα οποία έχεις παρασυρθεί στα παραπάνω σχόλια σου (υποθέτοντας ότι όντως ο Παπαχρήστος είναι ένας λαικός ήρωας) και την έλλειψη κατανόησης βασικών αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος μας.

α) Στα δικά μου μαθητικά χρόνια κανένα βιβλίο δε ανέφερε τον Παπαχρήστο (και σωστά κατα τη γνώμη μου) και στις γιορτές μας τα πρήζανε μόνο για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου(;) αλλά ας υποθέσουμε ότι τον ανέφερε ( και είχε και φωτογραφία), πως μπορούσε ό αστυφύλακας να γνωρίσει το πρόσωπό του σήμερα και γιατί να πιστέψει κάποιον που λέει ότι είναι ο Παπαχρήστος κατα τη διάρκεια ενός υπηρεσικά φορτισμένου γεγονότος;

β) γιατί ο Παπαχρήστος ακόμα και αν είχε αναγνωριστεί είναι ανεύθυνος (νομικά) και υπό άσυλο για μια παραβατική του ενέργεια.

γ)οι ομάδες Δ, οι ομαδες των μέτρων τάξης και κάθε άλλη ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ λειτουργούν υπό σαφείς εντολές και οδηγίες της διοίκησης (ομαδάρχης- διμοιρίτης- αστυνομικός διευθυντής- ..... -αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.-...... πρωθυπουργός- Λαός). Οι Οδηγίες αυτές, με την μορφή κανονισμών ή εντολών, τους υπαγορεύουν τι θα φορέσουν, που θα πάνε, ποιον 8α συλλάβουν, να κάθονται να τις τρώνε χωρίς να αντιδρούν κ.α. έχουν λοιπόν την νομιμοποίηση της κοινωνίας μας για τις ενέργειές τους;

δ)για το παράλογο της ουτοπίας σου σε παραπέμπω σε οποιοδήποτε βιβλίο κοινωνιοβιολογίας και ανθρωπολογίας ( μια καλή αρχή θα ήταν το Jared Diamond, ΌΠΛΑ, ΜΙΚΡΌΒΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ, Κάτοπτρο, 2006


ΥΓ. Χρόνια μας πολλά και ελπίζω να πήγες να δεις την παρέλαση για την επέτειο του "Alors, c'est la guerre"

28/10/09, 9:48 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

son εντάξει, πρώτα με περνάς ένα βρισίδι για απόψεις που υποθέτεις οτι έχω και μετά με κατηγορείς οτι έχασα την ψυχραιμία μου! Τέλος πάντων, όπως θέλεις, όπως βολεύεσαι. Τα περί παλικαρισμών μόνος σου τα βλέπεις -πάντως δεν σε χαρακτήρισα πουθενά ως ηλίθιο, έγραψα απλώς οτι οι απόψεις που παρουσίασες είναι ηλίθιες. Το ίδιο έκανες κι εσύ για τις δικές μου απόψεις. Καλά, αν περάσεις από Εξάρχεια δε νομίζω οτι θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις προτάσεις στην αστυνομία -γι΄αυτό και δεν στο συστήνω.

axenos, που ξεκινάς με βρισίδι αλλά φυσικά αυτό δεν αποκλείει το οτι σε λίγο θα διαμαρτυρηθείς οτι εγώ σε βρίζω, μάλλον δεν διάβασες καλά τα σχόλιά μου. Εξηγώ:

α) Πουθενά δεν υπέθεσα οτι ο Παπαχρήστος είναι λαϊκός ήρωας. Έγραψα οτι είχε σημαντικό ρόλο στο Πολυτεχνείο κι αυτό είναι όλο. Σημαντικό ρόλο είχε και ο Ανδρουλάκης που έκλεινε μαζί με τους Κνίτες τον κόσμο στα υπόγεια για να τον πιάσει η Ασφάλεια -αν με εννοείς. Σημαντικός ρόλος θα πει λοιπόν επιρροή στην πορεία τοων γεγονότων. Ούτε στα δικά μου μαθητικά χρόνια αναφερόταν πουθενά ο Παπαχρήστος, αλλά τότε ήταν απαγορευμένη και η συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου με ποινή αποβολής. Τα σύγχρονα βιβλία γυμνασίου τον αναφέρουν και τα βίντεο που προβάλλονται σε σχολεία και τηλεόρασεις τον δείχνουν επίσης και κατ΄επανάληψη. Απλά ελληνικά μιλάω -τι δεν καταλαβαίνεις; ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ το πρώτο μου σχόλιο θα καταλάβαινες οτι η ένστασή μου για την αναφορά του Παπαχρήστου σαν συγγραφέα και όχι ως εκφωνητή του Πολυτεχνείου πήγαινε στον ΚΥΡΙΩΣ Βαγγέλακα -ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ. Δεν περίμενα από τον αστυνομικό να τον αναγνωρίσει κι αυτό είναι υποτιμητικό για τον, όποιο, αστυνομικό -το να αναμένουμε δηλαδή από αυτόν συμπεριφορά αμόρφωτου κρετίνου. Αν ήταν βέβαια ο Καρβέλας -θα τον αναγνώριζε μαρς το όργανο, ε;

β) Έγραψα πουθενά οτι ο Παπαχρήστος ήταν ανεύθυνος για την, όποια, έκνομη ενέργειά του; Εντάξει, απ΄ότι είδα στο βίντεο δεν έκανε και τίποτα τρομερό, αλλά αν έκρινε ο αστυνομικός οτι έπρεπε να τον συλλάβει, δικαίωμά του. ΟΜΩΣ, ο αστυνομικός ΑΠΛΑ έκανε προσαγωγή, δηλαδή θεώρησε οτι βρήκε κάποιον άγνωστο και εν δυνάμει ύποπτο τον οποίο έπρεπε να πάει στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία του! Βλακεία, κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν περιμένω περισσότερα από αστυνομικούς -γι΄αυτό δεν το έθιξα πουθενά μέχρι τώρα.

γ) Ο νόμος λέει οτι κανένας δεν προβαίνει σε σύλληψη ή/και προσαγωγή χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία του, αυτό δεν το κάνουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι κρύβουν κιόλας τα διακριτικά στη στολή τους. Ο νόμος λέει οτι δεν γίνονται έλεγχοι, συλλήψεις, προσαγωγές εφόσον στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχει γίνει κάποιο έγκλημα -κάποιοι την πέσανε στα ΜΑΤ της Σόλωνος και η αστυνομία μάζεψε κόσμο 500 μέτρα μακρύτερα με τη λογική οτι "εκεί συχνάζουν αναρχικοί"! Το θεωρείς αυτό νόμιμο ή/και λογικό; Αν ναι, πες μου πόσους απ΄αυτούς που πιάσανε θα τους απαγγείλουν κατηγορίες. Εν ολίγοις, αν η αστυνομία δρα σύμφωνα με το νόμο έχει την θεσμοθετική κάλυψη, αν παρανομεί δεν έχει καμιά κάλυψη -όπως όλοι μας άλλωστε.

δ)Ο όρος "κοινωνιοβιολογία" είναι από μόνος του άκυρος και οι σχετικές μελέτες στηρίζονται σε αυθαίρετες παραδοχές. Στο λέω σαν κοινωνιολόγος, ελπίζω να μου αναγνωρίζεις οτι κάτι ξέρω γι΄αυτή τη ρημάδα την επιστήμη. Άρα, κακώς με παραπέμπεις. Παρενθετική σημείωση: στην κοινωνιοβιλογία στηρίχτηκε η θεωρία του Χίτλερ περί Αρείας φυλής.

29/10/09, 9:22 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

M.Boy,
το ήξερα εξαρχής πως το επιχείρημά σου θα ήταν ότι "δεν λέω ότι είσαι ηλίθιος, απλά το επιχείρημά σου είναι ηλίθιο", έχω ξανασυμμετάσχει σε διαδικτυακές συζητήσεις όπου βρίζεις με το γάντι. Επίσης έγραψες ότι "γίνομαι ρεζίλι", "λέω μαλακίες", "λέω σαχλαμάρες", "έχω ηλίθιες τακτικές" και "είμαι τουλάχιστον καθυστερημένος". Μπορεί να είναι κι έτσι. Μπορεί και όχι.

Σημασία έχει πως από ό,τι κατάλαβα, το πρόβλημά σου είναι ότι οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τον θείο και απλώς τον προσήγαγαν! Ε, πέστο από την αρχή ρε άνθρωπα! Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Όσον αφορά το αν αυτό που έκανε είναι αμελητέο ή όχι, σε παραπέμπω στο παρόν post του Βαγγέλακα που καταδεικνύει το γελοίον της υποθέσεως.

Η κοινωνιοβιολογία είναι μία απολύτως υπαρκτή επιστήμη, βασισμένη στη δαρβινική θεωρία. Απλά χαλάει τη σούπα γιατί υπενθυμίζει ότι έχουμε γονίδια, και γι' αυτό έχει συγκεντρώσει τα βέλη των μαρξιστών κοινωνιολόγων και βιολόγων. Μία συμβουλή: αν είσαι επιστήμονας και θέλεις να προάγεις την επιστημονική σκέψη, πέρα από ιδεοληψίες, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να αποφεύγεις το reductio ad hitlerum. Ο Χίτλερ ήταν και χορτοφάγος, μήπως οι χοτροφάγοι είναι κι αυτοί εγκληματίες πολέμου;

http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

29/10/09, 10:11 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

Μιά χαρά αγαπητέ βαγγέλακα το οδήγησες αλλού.
Και κάνεις και την πάπια.
Το Θέμα, δεν είναι ποιός είναι ο Παπαχρήστος,που στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί και να μη γουστάρει να τον ξέρει ο κάθε μπάτσος.
Γιατί άν ήθελε , θα πήγαινε να γίνει βουλευτής.
Το θέμα και μόνο αυτό, είναι γιατί οι μπάτσοι πάνε και μπουκάρουν σε μιά συνάθροιση πολιτών, φανερά μεσήλικων, με τα καπάκια κατεβασμένα.Το θέμα είναι πως εμείς οι πολίτες,εν δημοκρατία ζώντες,όταν μας ζητάνε τα στοιχεία μας, απαιτούμε να βλέπουμε ποιος τα ζητάει.
Τις κουκούλες(κράνη) μόνο οι δοσίλογοι τις είχαν κατεβασμένες μέχρι το τέλος.Α ναι!και οι εκτελεστές.
Χούντα έχουμε;
Γιατί άν έχουμε να μας το πούνε.
δ

29/10/09, 11:57 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Θα σου πω εγώ γιατί.
Γιατί αν έχουν τα ονόματα και τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, οι παρατρεχάμενοι που βιντεοσκοπούν τη σκηνή θα το εκμεταλλευτούν και την επόμενη μέρα θα δούμε όλοι τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του δημοσιευμένες στο indymedia ("τον λένε έτσι, μένει εκεί, συχνάζει αλλού") με λεζάντα 25 ιντσών που θα γράφει "ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ!"

Έχει γίνει πολλές φορές, σταμαστήστε επιτέλους την υποκρισία. Μπορεί να είναι μπάτσοι αλλά έχουν και οικογένειες να θρέψουν και να προστατεύσουν. Εσείς πως θα αισθανόσασταν στη θέση τους όταν όλη η ζωή σας έβγαινε στο κλαρί και ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε αναρχοηλίθιος μπορεί να σας έχει στήσει ενέδρα στο δρόμο για το σπίτι σας;;;

29/10/09, 12:22 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger axenos είπε...

Κε. Μοτοσυκλετιστή, δεν θέλω να με παρεξηγείς.
Δε σε βρίζω προσωπικά, απλά απαξιώνω συλλογικά τους αριστερούς (όπως π.χ. βρίζω ρυθμικα τις μανάδες των γαυροβάζελων στο γήπεδο χωρίς να έχω να προσάψω κάτι προσωπικα στις θείες μου οι στις μανάδες των φίλων μου).
Μη με παρεξηγείς επίσης για το ύφος μου αλλά είναι πρώτη φορά που γράφω, ένω για χρόνια παρακολουθω τέτοιες συζητησεις, και νιώθω σαν ναυτάκι στην Τρούμπα που θα έλεγε και ο Βαγγέλακας.
Επί του θέματος:
α)δέν γνωρίζω άν το 2000 που λογικά πήγε σχολείο ο αστυφύλακας γινόταν αυτό που λές. Εγώ πάντως τριάντα χρονών γάιδαρος τη φάτσα του δε τη ξέρω, δεν ενδιαφέρθηκα να την μάθω. Τώρα γιατί πρέπει να την ξέρει ο αστυφύλακας και κάθε έληνας πολίτης, τι να πω είναι πιά θέμα θρησκευτικής σας πίστης. Αλλά και να τον αναγνώριζε τι διαφορετικό έπρεπε να κάνει; να του φιλίσει το χέρι; Τον Καρβέλα σίγουρα θα τον αναγνώριζε όπως και τον Λάκη. Απλά ελληνικά μίλησα, ελπίζω να κατάλαβες...
β)και εγώ πιστεύω ότι έκανε βλακεία ο αστυφύλακας, έπρεπε να του περάσει χειροπέδες όπως θα έκανε σε 'μένα και 'σένα άν πήγαινες να του βγάλεις το κράνος. Αυτό είναι το σωστό dura lex sed lex αλλά να είναι το ίδιο ντούρος για όλους
γ)την άλλη φορά που θα καταδιώκουν κάποιον κλέφτη θα φωνάζουν "άλτ Α.Μ326563, αλτ Α.Μ.326563 ή πυροβολώ" ή ο ΜΑΤζης θα φωνάζει "αρχιφύλακας Δημητρίου" πριν πετάξει το δακρυγόνο- παμε καλά; Ο νόμος ορίζει επίσης την εξάρτηση που φέρουν οι αστυνομικοί και πως την φέρουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί φοράνε κράνη οι αστυνομικοί (αν θες στο εξηγώ ) και πραγματικά ντρέπομαι σαν πολίτης που άναγκάζονται να κυκλοφορούν κρανιοφόροι αστυνομικοί σε μια περιοχή της χώρας, αντί να κυκλοφορούν ελεύθερα και να κάνουν τη δουλειά τους. Το γιατί δε συλλαμβάνονται οι προσαχθέντες μου θυμίζει το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου που είναι μεσοτοιχία με τον παράνομο καταυλισμό των τσιγγάνων, δεν υπάρχει πολιτική βούληση να εφαρμοστούν οι νόμοι. Η αστυνομία 99,99% κάνει την δουλειά της σωστά όταν την αφήνουν. Κατανοώ ότι από ιδεολογία έχεις πρόβλημα με την αστυνομία άλλα για παρηγοριά σκέψου ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η αστυνομία δέρνει άγρια και θα είχαν καθαρίσει τα Εξάρχεια προ πολλού. (Πολύ θα ήθελα να δώ κανένα μελαχροινό Έλληνα να προσπαθήσει να βγάλει κράνος από Σουηδό αστυνομικό). Τέλος λαν κάποιος αστυνομικός παρανομήσει κάντε του μύνηση κα μας ζαλίζετε για το κράτος μας.
δ)το σκέφτηκα να κρατήσω πισινή αλλά λέω "1500€ μετά από 15 χρόνια και αριστεριστής- σίγουρα φιλόλογος ή μαθηματικός" λολ.
Σοβαρά τώρα, αυτό που έπρεπε να μου πείς άν έστω το googlaρες λίγο είναι ότι λέω παπαριές και το βιβλίο που σου προτείνω δεν αφορά την κοινονιοβιολογία. Έγω λογιστής είμαι και όχι βιολόγος ή κοινωνιολόγος άλλα δεν νομίζω ότι είχες δίκιο στον αφορισμού σου
http://plato.stanford.edu/entries/sociobiology/#4
http://en.wikipedia.org/wiki/Sociobiology
και αν δεις τον γιό σου να μοιάζει στη συμπεριφορά στο κουμπάρο μήν υποψιαστείς την γύναικα σου γιατί θα είναι ναζιστική συμπεριφορά (just joking).

υγ. μη μου κάνεις σε παρακάλώ υποδείξεις του στυλ:
στην(ον) κοινωνιοβιολογία(μαρξισμο) στηρίχτηκε η θεωρία του Χίτλερ (Πολ Ποτ, Μαο,κλπ) περί Αρείας φυλής.(περι αλματων, ετους μηδεν, επανξαστασεων και άλλων δεινων

29/10/09, 12:30 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

@ Δήμητρα...
Ἀχαχαχα, βρὲ μὲ δουλεύεις ναοῦμε; Μόνον ἕναν λογαριασμὸν ἔχω• τὸν τοῦ βαγγέλακα. Οὐχὶ μότορ, οὐχὶ son οὐχὶ ἄξενος!
Τοὺς δύο πρώτους, τοὺς ξέρω προσωπικῶς, τοὺςἐκτιμῶ προσωπικῶς, πέρα ἀπὸ ἰδέες• δὲν ἔχω ποτὲ κρύψει ὅτι εἶμαι ἀκροδεξιός.
Λοιπόν, ὁ μότορ τόνισε ὅτι γιὰ ἄλλον λόγο πλὴν συγγραφοσύνης θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι γνωστός ὁ Π.. Διαφωνῶ διότι ἡ τοῦ δελτᾶ ἡλικία εἶναι ἴδια μὲ αὐτὴν τοῦ πολυτεχνείου. Δὲν μπορῶ νὰ θυμηθῶ ἐὰν τὸ ὄνομα τοῦ Παπαχρήστου ἀναφερόταν στὶς ἑορτὲς ὅοοοοοοοοοταν πήγαινα σχολεῖο, ἴσως καὶ νὰ ὰναφερόταν, μοῦ ἔχει μείνει περισσότερο ὁ κατάλογος μὲ τὰ ὀνόματα τῶν νεκρῶν ὁ ὁποῖος μοιρολογιστὶ ὑπὸ τὸν ῥυθμὸ τοῦ ἐπέσατε θύματα ἐνσταλαζόταν σὲ μιὰ τρυφερὰ ψυχή.

Ἐν πᾶσι περιπτώσει δὲν θεωρῶ τόσο σοβαρὸ ζήτημα νὰ γνωρίζω τὸν ἐκφωνητὴ καὶ ὄχι dj (καλὲ πλακίτα ἔκανα ἀποκαλώντας τον ἔτσι, πφφφ! ἐσεῖς οἱ δεξιοὶ δὲν ἔχετε καθόλου χιοῦμορ!) τοῦ πολυτεχνείου.

Ὀφείλω νὰ ὁμολογήσω ὅτι ἐὰν τότε, στὰ σχολικὰ πανηγύρια, κάποιος καθηγητὴς μᾶς διευκρίνιζε ὅτι ὁ Π. ἦταν αὐτὸς ποὺ ζητοῦσε: «Λαέ τοῦ Ψυχικοῦ, λαέ τῆς Φιλοθέης κατέβα στήν ἀθήνα.» ἔ τότε σίγουρα θὰ τὸν θυμόμουν, ἥρωας θὰ γενόταν σὲ λυκειόπαιδα μὲ παραισθήσεις λόγῳ γιομιστῶν τσιγάρων κυρίως κατὰ τὰ διαλείμματα.

29/10/09, 12:46 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger axenos είπε...

Υ.Γ. Sοn of a lion μην παρασύρεσαι από υπερβάλοντα ζήλο. Η σημείωση (Παρενθετική σημείωση: στην κοινωνιοβιλογία στηρίχτηκε η θεωρία του Χίτλερ περί Αρείας φυλής.) του Motorcycle Boy δεν είναι reductio ad hitlerum γιατί απλά δε θα μπορούσε ποτέ να είναι: The term ‘sociobiology’ was introduced in E. O. Wilson's Sociobiology: The New Synthesis(1975) as the application of evolutionary theory to social behavior.

29/10/09, 1:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

που πήγε ο στρεβλωμένος μυαλός σου ωρέ;
Εγώ απλως εννοούσα, πως έβαλες το κέντρο βάρους αλλού, και μετά κάθεσαι και χαζεύεις το ματς.
Το τι νομίζεις,και το τι νομίζω τα ανταλλάξαμε και στο ποστ μου.
Και δεν υπάρχει περίπτωση να τα επαναλάβω, διότι αντίθετα με τους περισσότερους αριστερούς που αρέσκονται στις πολλές κουβέντες, εγώ είμαι περισσότερο του .."που να του εξηγώ".
Παρόλα αυτά, και
επειδή εσύ, είσαι μικρός και τριανταφυλλένιος, έχεις πολλές πιθανότητες να αλλάξεις μυαλά.
Εγώ πάλι όχι

:)

29/10/09, 1:54 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

son of επιμένω να ξέρω καλύτερα από σένα τι θέλω να πω. Και επαναλαμβάνω, όλοι μας έχουμε ηλίθιες απόψεις κατά καιρούς και για διάφορους λόγους. Αυτό (από μόνο του) δεν σημαίνει οτι είμαστε ηλίθιοι. Δικαιούμαι επίσης να υποθέτω οτι όποιος δεν γνωρίζει ένα τόσο χιλιοπαιγμένο άτομο σαν τον Παπαχρήστο (έστω ονομαστικά) κάπου χάνει! Εσύ δεν τον ήξερες, ας πούμε;

axenos και son of:

Με τη συλλογική απαξίωση δεν γίνεται κουβέντα. Άντε να πω κι εγώ "είσαστε φασίστες" να τελειώνουμε -και τι θα βγει μ΄αυτό; Πάμε παρακάτω:

α) Θα στο πω διαφορετικά -μήπως βγάλουμε άκρη. Ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος ΟΦΕΙΛΕΙ να αναγνωρίζει τον κάθε πολίτη (ή να ζητά όλες τις σχετικές πληροφορίες απ΄αυτόν), να ακούει το αίτημά του και να του απαντά προκειμένου να τον εξυπηρετήσει. Ο αστυνομικός είναι Δημόσιος Υπάλληλος κι αυτά είναι τα προβλεπόμενα καθήκοντά του. Τουτέστιν, κι αν δεν τον ήξερε -να έκοβε τον κώλο του να τον μάθει και να τον εξυπηρετήσει.

β) Ο αστυνομικός του πέρασε χειροπέδες στη συνέχεια ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ αν τον συλλάμβανε αλλά ΟΧΙ σε περίπτωση προσαγωγής. Άρα ο αστυνομικός έκανε ΛΑΘΟΣ.

γ) Εδώ εσύ το κάνεις κάπως Στάθης Ψάλτης κι ο son από πάνω αναφέρεται στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί αν δώσουν τα στοιχεία τους. Εξηγώ:
1. Ο αστυνομικός ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να δίνει τα στοιχεία ΟΤΑΝ συλλαμβάνει ή προσάγει πολίτη. Επίσης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να φέρει διακριτικά στη στολή του. Όποιος δεν το κάνει είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Και ο πολίτης φυσικά δεν μπορεί να του κάνει μήνυση επειδή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ σε ποιον να την κάνει. Σ΄έναν ψηλό με βλάχικη προφορά και κοιλίτσα, ας πούμε;
2. Το επιχείρημα "οι αστυνομικοί καλύπτουν τα πρόσωπά τους γιατί φοβούνται αντίποινα", είναι παρόμοιο με το "οι διαδηλωτές φοράνε κουκούλα επειδή φοβούνται αντίποινα". Συμφωνείς;
3. Ο συγκεκριμένος Ζητάς καλώς δεν έβγαλε το κράνος (που να το αφήσει; στη μηχανή να το κλέψουν; ή να το έχει στον αγκώνα;) Κακώς όμως δεν φέρει διακριτικά. Και η ενέργεια του Παπαχρήσου είναι συνέπεια του προηγούμενου διαλόγου όπου όλοι ζητάνε να μάθουν τα ονόματα των Ζητάδων και με ποιο δικαίωμα κάνουν συλλήψεις. Εφόσον αναγνωρίζεις το δικαίωμα στον αστυνομικό να εκνευρίζεται από την ενέργεια Παπαχρήστου θα πρέπει να αναγνωρίσεις ανάλογο δικαίωμα και στον Παπαχρήστο.
4. Είναι άλλο πράγμα το "αμφισβητώ τον ρόλο της αστυνομίας" και διαφορετικό το "η αστυνομία παρανομεί". Αυτό λέω εδώ πέρα.

γ) Συγνώμη δεν έψαξα τον τίτλο του βιβλίου που μου έγραψες και Γουικιπίντια δεν διαβάζω επειδή είναι, συνήθως, για τον πούτσο τα λήμματά της. Στο άλλο που μου λίνκαρες γράφει μεταξύ άλλων:The result is a necessarily speculative explanatory structure. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ περί κοινωνιοβιολογίας. Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη οπτική στηρίζεται στη μεταφορά της Δαρβινικής θεωρίας στην κοινωνία (εκεί ακριβώς στηρίχτηκε και η θεωρία περί Αρείας φυλής). Όμως έχει αποδειχτεί εδώ και χρόνια οτι οι παράμετροι του Δαρβινισμού δεν ισχύουν ούτε καν αναφορικά με τα ζώα! Έχει επίσης αποδειχτεί οτι τα βιολογικά χαρακτηριστικά ΔΕΝ καθορίζουν ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ την κοινωνική συμπεριφορά. Κι αυτό φαίνεται πολύ απλά αν δεις οτι 2 φίλοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιδείξουν παρόμοια κοινωνική συμπεριφορά απ΄ότι 2 αδέρφια δίδυμα ας πούμε.

Στον Κοινωνικό δαρβινισμό στηρίχτηκε η θεωρία περί Αρείας φυλής και στην διαστρέβλωση της μαρξιστικής θεωρίας στηρίχτηκε ο κάθε Στάλιν, ή Πολ Ποτ. Μην τα μπερδεύεις.

Βαγγέλακα -έχει δίκιο η Δήμητρα, μην το συζητάς. Εμείς εδώ δεν μιλάμε στον αέρα -αλλά στη βάση του δικού σου ποστ.

29/10/09, 3:27 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Ωραία, τώρα μιλάς πιο ψύχραιμα και κατανοητά M.Boy. Πιστεύω πως έχουμε εξαντλήσει τα επιχειρήματά μας, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και οπτικές γωνίες. Κατά τη γνώμη μου εν τέλει, ένας αριστερός συμπολίτης μου έχει μία εγγενή απέχθεια προς το πρόσωπο της αστυνομίας η οποία πηγάζει αφενός από την μαρξιστική (και μη) αριστερή θεωρία και αφετέρου από το αμαρτωλό παρελθόν της αστυνομίας σε περιόδους δημοκρατικής εκτροπής.

Θα συμφωνήσω πως δεν υπάρχει πιο μεγάλος εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από το να κατηγορείσαι άδικα και να σέρνεσαι σαν ζώο από έναν μαλάκα που του δώσανε ένα γκλομπ και ένα όπλο και νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα αρχίδια.

Είναι γνωστό όμως ότι η εξουσία διαφθείρει. Όχι μόνο τους μπάτσους, αλλά ΟΛΟΥΣ. Είχε πει ο Ζουγανέλης μία φορά κάτι πολύ ωραίο σχετικά. Πήγαινε να παρκάρει το αυτοκίνητό του σε ένα πάρκινγκ, όπου ο παρκαδόρος των 500 ευρώ τον μήνα τον απέπεμψε με μία αγενέστατη χειρονομία (το πάρκινγκ ήταν γεμάτο). Όταν τον αναγνώρισε όμως, πήγε κοντά του και του πρόσφερε ευγενέστατα μία θέση που είχε κρατημένη. Ο Ζουγανέλης βέβαια αρνήθηκε και έλεγε στη συνέντευξη ότι πιο πολύ τον ενοχλεί η εξουσία που ασκεί αυτός ο ηλίθιος επειδή απλά και μόνο ήταν ο παρκαδόρος εκείνη τη στιγμή, παρά η εξουσία του Σημίτη.

Τώρα σύγκρινε αυτό το mentality με το "ξέρεις ποιος είμαι γω ρε;" του Παπαχρήστου στον - από ό,τι φαίνεται στο βίντεο - εν γένει ευγενικό και τυπικό αστυνομικό.

Έχουμε λοιπόν ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ (οι μη αριστεροί πολίτες) γι' αυτό. Η πολιτεία θα πρέπει να τονώσει το όνομα του αστυνομικού και να επουλώσει τις πληγές. Και ο πιο καλός τρόπος είναι η καλύτερη εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας. Αρκεί όμως να υπάρχει η καλή θέση από την πλευρά των αριστερών, που δυστυχώς, δεν υπάρχει, αυτό είναι πια ολοφάνερο. Ας αγαπήσουν επιτέλους και οι αριστεροί την κοινωνία στην οποία μεγάλωσαν, δεν ζητάμε πολλά.

Για την ιστορία, όχι, δεν τον ήξερα τον Παπαχρήστο και ακόμη και τώρα δεν συγκράτησα τη φυσιογνωμία του. Η συνεισφορά μου σε αυτό το post σταματάει εδώ.

29/10/09, 3:56 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Χαίρομαι που βγάζουμε άκρη, μερικές μόνο επισημάνσεις -άνευ μεγάλης αξίας:

1. Ο Παπαχρήστος δεν του είπε "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" (άλλος το είπε). Ο Παπαχρήστος είπε "εσύ ποιος είσαι δηλαδή" ή κάτι τέτοιο.

2. Η εξουσία διαφθείρει γι΄αυτό θέλουμε την κατάργησή της.

3. Για τα κοινωνικά προβλήματα οι πολίτες είναι συνυπεύθυνοι και οι μόνοι αρμόδιοι να τα λύσουν.

4. Στις παρούσες συνθήκες θα πρέπει πρώτα οι αστυνομικοί να μάθουν να σέβονται τους νόμους, μετά να μάθουν να υπηρετούν τους πολίτες και μετά δεν θα χρειάζονται έξτρα εκπαίδευση. Όπου αστυνομικοί, βάλε δημόσιοι υπάλληλοι εν γένει.

5. Οι αριστεροί αγαπούν την κοινωνία γι΄αυτό θέλουν να διορθώσουν τις παθογένειές της. Θεωρώ οτι αυτό είναι περισσότερο ωφέλιμο κοινωνικά από την ανάγκη για το καινούργιο Καγιέν.

Αυτά κι από μένα.

29/10/09, 5:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger axenos είπε...

Λοιπόν, κε. mOtorcycle boy, μ' αρέσει η συζήτηση μας αν και επαναλαμβανόμαστε' έχω την εντύπωση μπορεί να γίνουμε φίλοι.

Σε αντίθεση με εσένα δεν εξετάζω αν έχει κάποιος μεμονομένα ηλίθιες ή απλά διαφορετικές απόψεις και ούτε θα τον κατακρίνω ποτέ γι' αυτό ( στο κάτω κάτω η διαφωνία είναι το αλατοπίπερο της κουβέντας) γι' αυτό και σου λέω ότι δε στη λέω προσωπικά. Όμως με ξενίζουν πραγματικά οι θρησκευτικού τύπου πεποιθήσεις της αριστεράς σαν κοσμοθεώρηση και αυτές κατακρίνω.

α)αν και δες λές αυτό τόση ώρα (η τουλάχιστον εγώ κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν ότι ο δελτας δεν αναγνώρισε τον Παπαχρήστο ώστε να του επιφυλάξει ευμενή μεταχείριση) ας το κουβεντιάσουμε. Τι σημαίνει να κόψει τον κώλο του; δηλαδή σε μια οποιαδήποτε επαφή μου με την αστυνομία πρέπει ο αστυνομικός να πάρει τον φάκελο μου (όπα) να τον αποστηθισεί και μετά να ενεργήσει. Και να γίνει αυτό την ώρα που κόβει κλήση παέι καλά, αλλά αν συλλαμβάνει εκείνη την ώρα ένα κακοποιό, πρέπει εγώ να πεταχτώ και να του πω "πολίτης Τάδε" εδώ, αφού διαβάσεις σε παρακαλώ το βιογραφικό μου πες μου , πριν του περάσεις χειροπέδες, ποιος είσαι και γιατί τον συλλμβάνεις;

β) δε ξέρω την διάταξη που λέει οι "προσαγώμενοι προς ανγνώριση απαγορεύεται να φέρουν χειρπέδες." θεωρώ πιο λογικό να το αφήνει στην κρίση των αστυνομικών.

γ)
1.πρώτα απ' όλα δε γνωρίζω άν οι αστυνομικοί σε όλες τις περιπτώσεις οφείλουν να αναφέρουν τα στοιχεία τους (αν έχεις έυκαιρη τη διάταξη ΄δωσε κάνα λινκ) π.χ. μπλόκο των ΤΑΕ στην ορεινη Κρήτη. Ειχα την εντύπωση ότι όλες αυτές οι ομάδες συνοδέυονται από υπέυθυνο αξιωματικό υπηρεσίας αλλά μπορει και να κάνω λάθος.
2.
συμφωνώ απόλυτα.
Τα εντεταλμένα όργανα του κράτους φορούν κουκούλα για να μην υποστούν αντίποινα από εγκληματικές και αντικοινωνικές ομάδες/ Οι εκληματικές και αντικοινωνικές ομάδες φορούν κουκούλα για να μην τιμωρηθούν από τα όργανα του κράτους

3.
αυτή τη λογική δε την καταλα
βαίνω. Η αστυνομία έκανε συλλήψεις( ή προσαγωγές δε ξέρω) γιατί έκρινε πως έπρεπε να κάνει. Τη λογική πάμε να κάνουμε μπούγιο και να τη σπάσουμε στους μπάτσους που κάνουν τη δουλειά τους πάλι δεν τη καταλαβαίνω και τη θεωρώ αντικοινωνική. Δεν αναγνωρίζω κανένα δικαίωμα σε κανένα Δ.Υ να εκνευρίζεται αλλά απαιτώ να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ακόμα απαιτώ από τους συμπολίτες μου να μην παρανομούν και άν το κάνουν μαγκιά τους αλλά να μην γρινιάζουν για συλλήψεις- προσαγώγες μετά. Νομίζω [ακολουθει αυθαίρετο συμπέρασμα] ότι η διαφωνία μας πηγάζει από το γεγονός ότι εγώ αναγνωρίζω το τεκμήριο της αθωότητας στην αστυνομία ( το όργανο του πολιτικού συστήματος που επιθυμώ να έχει η κοινωνία μου)ενω εσυ την θεωρείς εκ προοιμίου ένοχη ( το όργανο του πολιτικού συστήματος που δεν επιθυμείς να έχει η κοινωνία σου)

ο κόπο.

29/10/09, 5:28 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger axenos είπε...

4. κάποια άτομα δυστυχώς στην καλήτερη ζητού ευνοϊκότερη μεταχείριση σε ορισμένους κοινούς ποινικούς ( τα "παιδιά" που αγανακτισμένα πετούν καμιά μολότωφ) και στην χειρότερη έχουν κάνει επάγγελμα την αμφισβήτηση του κράτους και της αστυνομίας

5.Το να λές ότι μια συγκεκριμένη θεωρία είναι άκυρη διαφέρει από το να λες ότι δέχεται κριτική ή δεν την πιστεύεις. Οι μόνες επιστήμες που δεν κάνουν υποθέσεις είναι τα μαθηματικα και η φυσική και αυτές όχι πάντα. Οι μόνοι που αρνούνται το Δαρβίνο είναι οι Αμερικάνοι creationιστές και οι παλαιοημερολογίτες. Το να λες ότι οι αρχές τις θεωρίας του Δαρβίνου δεν ισχύουν στα ζώα είναι σαν να λες ότι δεν ισχύουν οι νόμοι του Νεύτωνα ( σαφώς και δεν ισχύουν γιατί είναι στρογγυλοποιημένες προσεγγίσεις που γραφτηκαν πριν 300 χρόνια). Η θεωρία περι Άρίων στηρίχθηκε εκέι ακριβώς που στηρίχθηκε και η θεωρία περί κουμουνιστικών ουτοπιών: σε μεταφυσικές δοξασίες. Με πολύ μεγάλη ευκολία μιλάς περι αποδεδειγμένων γεγονότων, πότε αποδείχθηκαν όλα αυτά και έχασα επισόδεια?

Ένταξυ παραδίνομαι. Ότι δε σας αρέσει είναι η ρίζα καθε κακού και οι δικές σας θεωρίες έιναι παντα κάλές και διαστρευλώνονται.(μήπως είσαι γαύρος;)

Σε αυτό το σημείο τσέκαρα και είδα ότι έτρεξε νερό στ' αυλάκι, τέλειωσε ο εμφύλιος και ήρθε η μεταπολίτευση και η ένταξη στην ΟΝΕ. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τα τελευταία πόστ άν και φίλε Boy δεν πιστεύω ότι θα κλείσει ποτέ το εργοστάσιο που βγάνει την εξουσία. Παρ' 'ολα αυτά θα δημοσιεύσω το το κείμενο που έγραψα με τόσ

29/10/09, 5:28 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Ρε Άξενε πως να γίνουμε φίλοι αφού είσαι Άξενος; Κι εγώ διεκδικώ χρόνια το δικαίωμά μου να παραμένω ξένος. Χεχεχε. Παρακάτω:

α) Ο αστυνομικός οφείλει να μάθει τα στοιχεία του πολίτη με τον οποίο έρχεται σε επαφή ("πως σας λένε κύριε;" απλό!) να ακούσει το αίτημά του και να του εξηγήσει την διαδικασία που ακολουθεί. Μην μπλέκεις ληστείες και άλλα καμποϊλίκια -σε περίπτωση διάπραξης εγκλήματος ο αστυνομικός οφείλει πρώτα να προσπαθήσει να το αποτρέψει και μετά να ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία. Στην περίπτωση Φλοράλ δεν υπήρχε κανένα έγκλημα και κανένας επικίνδυνος έστω και εν δυνάμει -κάτι γερόντια ήταν εκεί!

β) Χειροπέδες φοράνε μόνο οι συλληφθέντες -νόμος αυτό, μη με κάνεις να το ψάχνω τώρα.

γ) 1. Επίσης νόμος -λυπήσου με! Μέχρι κι ο Χρυσοχοϊδης το είπε πρόσφατα.

2. Άκου τώρα κάτι πράγματα: τα όργανα του κράτους μπορούν ακόμα και να μην προβαίνουν σε συλλήψεις για να μην υποστούν αντίποινα! Τι είναι αυτά άνθρωπέ μου; Ποιου αστυνομικού σπάσανε το σπίτι επειδή τον αναγνώρισαν "αντεξουσιαστές"; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από την άλλη, πίστεψέ με, όσοι προσάγονται στη ΓΑΔΑ και όσοι φωτογραφίζονται σε διαδήλωση (χωρίς να κάνουν κάτι παράνομο) ξανασυλλαμβάνονται κάθε τρεις και λίγο. Οι πιτσιρικάδες, οι γνωστοί τρομοκράτες της κατσαρόλας είναι ακριβώς τέτοια περίπτωση. Συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις που τους φόρτωσαν τρομοκρατική οργάνωση. Που το ξέρω; Αν είδες φωτογραφίες από το σπίτι τους θα είδες οτι ήταν τίγκα στις ντάνες με αφίσσες. Αφισσοκολλητές δεν είναι με τίποτα τρομοκράτες -στο υπογράφω.

3. Είπα οτι είναι παράνομο να κάνεις προσαγωγές σε περιοχή που δεν συντελέστηκε έγκλημα -αυτό μόνο. Η αστυνομία και το δημόσιο γενικότερα δεν είναι αθώοι ή ένοχοι -είναι κρίνοντες και ενεργούντες για το συμφέρον των πολιτών. Ή έτσι ορίζεται. Αθώοι ή ένοχοι είναι συγκεκριμένοι πολίτες -είτε αστυνομικοί, είτε όχι.

4. Δεν κατάλαβα τι λες και τι σχέση έχει με το δικό μου -συγνώμη.

5. Έχει αποδειχθεί οτι δεν μπορούμε να ορίσουμε τον ισχυρότερο που τρώει τον πιο αδύναμο για να επιβιώσει -ειδικά στη φύση. Και έχει αποδειχτεί οτι το περιβάλλον των ζώων μπορεί να αλλάξει δραστικά τα ένστικτά τους, βλέπε ζωολογικός κήπος. Άρα, δεν ισχύει η θεωρία του Δαρβίνου -ούτε στη φύση. Όπως δεν ισχύει η θεωρία οτι η γη είναι επίπεδη. Συμφωνώ οτι η δαρβινική θεωρία και ο Αρειανισμός στηρίχτηκαν σε δοξασίες. Η θεωρία του Μαρξ στηρίχτηκε σε οικονομική ανάλυση -όπως και η θεωρία του Σμιθ ή του Κέινς. Τι να κάνουμε; Υπάρχει διαφορά!

Υ.Γ.: Ναι, γάβρος είμαι -γι΄αυτό μιλάω έτσι! Ρε τι είσαι εσύ! Αμάν!

29/10/09, 7:26 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger axenos είπε...

Υ.Γ.: Ναι, γάβρος είμαι -γι΄αυτό μιλάω έτσι! Ρε τι είσαι εσύ! Αμάν!

Δεν το πιστεύω. Ακούγεσαι σοβαρό (αν και misguided) παιδί!

Για να μη παρεξηγηθώ το παρωνύμι δηλώνει καταγωγή και όχι έλλειψη φιλοξενίας.

Άπ' ότι βλέπω δε θα συμφωνήσουμε ποτέ και τελικά δεν είναι θέμα λογικής, είναι θέμα στάσης ζωής. Δε θα με πείραζε να μπουκάρουν αστυνόμοι σε ένα μαγαζί που πίνω ρακές, να μου ζητήσουν στοιχεία για εξακρίβωση και να μου φαν΄ κανα μισάωρο απ΄τη ζωή μου με τη προυπόθεση ότι η ενέργεια αυτή τους βοήθησε έστω και 1/1000 στην δουλειά τους. Αυτό γιατί πιστεύω ότι χωρίς νόμο και όργανα επιβολής αυτού ο ένας θα έτρωγε τον άλλο κυριολεκτικά. (Στο λέω και σαν επαγγελματίας, πολύ πελάτες μου φουλ αριστεροί, δεν θα έβαζαν ένα ένσημο στους εργάτες τους αν δεν υπήρχε ο φόβος του ελέγχου). Απ' την άλλη εσύ μάλλον θα έβγαζες καντήλες με ένα τέτοιο έλεγχο. Προφανώς είμαστε οι αντίρροπες δυνάμεις που κρατάνε το κοινωνία στη θέση της.

Πραγματικά που άρεσε το καυγαδάκι μας και επειδή μάλλον θα το επαναλλάβουμε σε κάποιο άλλο σχολιασμό θα σε παρακαλέσω να ξανασκεφτείς λίγο αυτά που πιστεύεις περι Δαρβίνου (η θεωρία του και των διαδόχων του ποτέ δεν είπε ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρο αλλά ότι το ψάρι που γλιτώνει το φάγωμα και γαμάει πολύ, επιβιώνει και γεμίζει το κόσμο με τα μπάσταρδά του)γιατί θα σε κατατάξω στη κατήγορία των θρησκόληπτων αρνητών της επιστήμης και θα σε αρχίσω στα κηρύγματα περι αθεϊας.

Καλό βράδυ και να περνάς καλά.

29/10/09, 8:13 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Σοβαρός άνθρωπος και να παρακολουθεί ελληνικό ποδόσφαιρο! Απορώ πως σου πέρασε η ιδέα, χαχαχα.

Λοιπόν δυο μικρές διευκρινήσεις:

Ούτε εμένα με πειράζει ένας τυπικός έλεγχος από την αστυνομία κι ας μην ξέρω τον λόγο. Ούτε το γεγονός οτι σε κάποιες περιοχές (ΚΑΙ Σταθμό Λαρίσης ΚΑΙ Κεφαλάρι) δεν μπορώ να κυκλοφορήσω επειδή μου την πέφτουν κάτι περίεργοι ινδιάνοι -αλλά εκεί δεν υπάρχει ούτε ρουθούνι αστυνομικού -ούτε αυτό με πειράζει. Όμως ρωτάω: είσαι στο ρακάδικο και τα πίνεις με τη γκόμενα που γουστάρεις. Κάνουν ντου οι μπάτσοι και φωνάζουν "όλοι έξω ρε μουνιά!". Έξω σε βάζουν να γονατίσεις στο πεζοδρόμιο με τα χέρια στο σβέρκο, σε λένε "βρωμοανάρχα, παλιόπουστα" και ενδιαφέρονται να μάθουν τι κάνεις στην περιοχή. Επίσης λένε την γκόμενά σου "πουτάνα", που "θα της πετάξουν τα μάτια έξω". Μετά σας πάνε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και το πρωί σας αφήνουν σα να μην τρέχει τίποτα. Αυτό ρε φίλε εσένα δεν θα σε πείραζε; Κι αν με βρίσκεις υπερβολικό πήγαινε Εξάρχεια να το περάσεις.

Δεύτερο -περί Δαρβίνου το ίδιο λέμε. Η επιβίωση του ισχυροτέρου σκοντάφτει στο οτι δεν μπορεί να οριστεί ο ισχυρότερος.
Δεν αρνούμαι καμιά επιστήμη, αλλά δεν ψήνομαι κιόλας οτι καμιά τους έχει το αλάθητο του Πάπα. Και είμαι της άποψης οτι κάθε επιστήμη πρέπει να ασχολείται με το πεδίο της, όχι να βολοδέρνει παραδίπλα.

Καληνύχτα.

29/10/09, 9:36 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats