Πέμπτη, Απριλίου 03, 2008

Πού μίσχο καί σαλεύεις;

Βεβαίως, σύγκριση Καραμανλή μέ Μεταξά είναι σάν νά συγκρίνης φαγωμένες σόλες, όζουσες πατούσες καί φουσκάλες στά πέλματα μέ τήν BMW Z8 τού Τζέημς Μπόντ στό Orbis non Sufficit, αλλά τελικά, η άρνηση πρός τά Σκόπια στό Βουκουρέστι, ειπώθηκε από τόν Καραμανλή ή από τόν ελληνικό λαό;


Γιά τό βάσανο τού μεσημεριού.

9 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Από χθες, διαβάζω κι ακούω για γεύματα και δείπνα (σχετική και η φωτό, ε;) και διερωτώμαι τι ακριβώς πήγαν να κάνουν στο Βουκουρέστι; Να συζητήσουν ή να φάνε; Διότι πιστεύω ότι είναι άνθρωποι καλής ανατροφής και όταν τρώνε δεν μιλάνε.
Κάτι για "βέτο" ακούω, αλλά είναι βέτο; Λένε ότι δεν το είπε καθαρά. Και πώς να το πει καθαρά, αφού ... μασούσε; Η κυρία Αλίκη τον είχε δασκαλέψει από μικρό, όπως η μάνα μου εμένα: "Όταν τρώνε δεν μιλάνε!". Ποιος του είπε να μιλήσει μπουκωμένος; Να τώρα οι απορίες οι δικαιολογημένες. Το είπε, ή δεν το είπε; Γι' αυτόν δεν ξέρω, για τον ελληνικό λαό είμαι σίγουρος, διότι το 80% ούτε έχει να φάει, ούτε ... μασά. Μιλά, όπερ, καθαρά.

3/4/08, 6:22 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Δηλαδής αγαπούλη δέν παίχτηκε βέτο;

4/4/08, 2:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

offtopic

Τιμής ένεκεν. Η ημέρα εκείνη δέν θ’αργήση, αγαπουλίνι!

/offtopic

Ε δεν αργησε και τοσο πολυ :-)

(αφησα εδω σχολιο λογω της εκπληκτικης φωτογραφιας στο συγκεκριμενο post...)

4/4/08, 2:50 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Παιχταρά μουυυυυυυυυ!

Άι μίσντ γιου κάργα...

Καλώς όρισες!

4/4/08, 3:06 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Όχι βέβαια. Απλώς είπαμε ότι δεν συμφωνούμε να προσκληθούν τώρα, αλλά αργότερα, όταν θα τα έχουμε βρει με τ' όνομα. Μία απλή αναβολή, η οποία μπορεί να ανακληθεί και αύριο.
Το βέτο είναι πολύ πιο σοβαρό, γι αυτό απέφυγε να το αναφέρει ο Καραμανλής και ως προεκλογική υπόσχεση ακόμη. Τον πίεζε η Στάη στο debate κι εκείνος απαντούσε γύρω τριγύρω. Κάποιες μέρες μετά, νομίζω ήταν πάλι σε συνομιλία του με την Στάη (διαολοθήλυκο κι ελόγου της), είπε "εγώ, πάντως, δεν είπα ποτέ την λέξη βέτο", ήτοι να εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα.
Χθες βράδυ τον είδες στις ειδήσεις; Ήταν αξιολύπητος. Διαβεβαίωνε ότι κατέβαλε κάθε προσπάθεια, ότι δεν του έμενε άλλη λύση, ότι είναι πρόθυμος να ξαναρχίσει αμέσως διάλογο κλπ. Μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε και δεν ζήτησε ταπεινά συγγνώμη από ΗΠΑ και Σκόπια.
Το μεσημέρι σήμερα, άκουσα στις ειδήσεις ότι το πρωί ... κάλεσε ξανά τα Σκόπια να προσέλθουν σε συνομιλίες!! Πώς κάνει έτσι, βρε αδελφέ; Γι αυτό και ο Μπους δεν θύμωσε όσο περίμεναν κάποιοι. Το ξέρεις ότι η Τουρκία κρατά την Κύπρο έξω από 18 οργανισμούς με βέτο και κανένας δεν μιλά γι αυτό (Παντελής Σαββίδης, "Ανιχνεύσεις", ΕΤ3 2/4/08);
Μα αν είναι να ξαναρχίσουμε το παραμύθι από την αρχή, τότε γιατί έγινε τόση φασαρία; Το λάθος είναι αυτό ακριβώς: Ότι συνομιλούμε με τα Σκόπια, τα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ (γιατί;) να συζητήσουν, ενώ δεν υπάρχει κανείς λόγος γι αυτό. Το αγγούρι το έχουν τα Σκόπια, όχι εμείς. Διότι εκείνα νομίζουν ότι μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ θα σωθούν από την διάλυση. Εμείς τι ζόρι τραβάμε;
Με αντελήφθητε, φίλτατε;

ΥΓ: Και να μην ξεχνάμε, όταν τρώμε δεν μιλάμε!! :-)

4/4/08, 7:08 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger haridimos είπε...

Σαρακοστιάτικα τέτοια γλυκά ;
τς τς τς

4/4/08, 9:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Σάς αντελήφθην, μάστορα!
.
.
.
.
Είδες Χαρίδημε; Καί τό παίζω χριστιανοταλιμπάν κατά τ'άλλα!

5/4/08, 12:48 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger haridimos είπε...

Άσε στην σύγχρονη Ελλάδα αν νηστεύεις και πάς σε εστιατόριο μένεις νηστικός...

5/4/08, 2:02 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Ή από τά χορταρικά, αρχίζεις τά βελάσματα!

5/4/08, 4:44 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats