Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Πράγματι! ...

... ναί βέβαια, έχω οβερντόουζ πειστεί , είναι, τό δίχως άλλο, αυγουστιάτικου ηλίου φαεινότερο ότι τά πανεπιστήμια τής χώρας εθνικιοκρατούνται.

10 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Εκεί έχει μείνει ακόμη ο "καθηγητής"; Στο ότι δεν είμαστε γνήσιοι απόγονοι του Περικλέους ή του Αλεξάνδρου, δι' ο και δεν δικαιούμεθα (δια) να ομιλούμε και να απαιτούμε τα αυτονόητα, ήτοι "πρόσεχε, ρε μακάκα, μου πατάς τον κάλο"; Εμ πού να τον δει τον κάλο αφού δεν έκανε εγκεφαλογράφημα!

Καθηγητικόν Αξίωμα: Πας μη γνήσιος απόγονος του Αρχαίου Ελληνικού Γένους, οφείλει να σιωπά όταν άλλοι διεκδικούν εδάφη του. Όρσε πέντε, να μη σου τα χρωστώ, κ. καθηγητά!

14/3/08, 6:30 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger asimakis_kailas είπε...

Η παράγραφος των γλωσσολογικών αναλύσεων είναι όλα τα λεφτά, λέμε!

Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, μπορεί ο κύριος καθηγητάς (sic) να γράφει μισο-αστεία, μισο-σοβαρά... το ελπίζω ειλικρινέστατα, έστω κι αν δεν είναι 100% εμφανές...

14/3/08, 7:17 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Το σωστό να λέγεται είπε...

Ο κ. Σουλιώτης δεν μας λέγει πρώτα απ΄ όλα γιατί η σύσταση του κράτους των Σκοπίων «συστοιχίζεται με τα ελληνικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή».
Ποιών τα συμφέροντα κ. Σουλιώτη και για ποιους λόγους;
Τα συμφέροντα των εταιρειών εκεί, τα συμφέροντα των Αμερικανών που προσπαθούν να βάλουν ένα κράτος σφήνα στα σχέδια της Ρωσοβουλγαρικής επιροής;
Αν είναι να έχουμε ένα κράτος σφήνα για να μην μπορούμε εμείς να προβάλουμε διεθνώς το όνομα Μακεδονία όπως το έχουμε κάνει για 100 τόσα χρόνια τι μας ενδιαφέρει αν χωρισθεί στα δύο το κρατίδιο ή αν διαλυθεί.
Η πιθανότητα εξ άλλου να διαλυθεί και να προσαρτηθεί σε μια Μεγάλη Αλβανία ή σε μια Μεγάλη Βουλγαρία ή σε μια Μεγάλη Σερβία σε 20-30 χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη της επιβίωσης του.
Καλύτερα δεν είναι να μην ενδώσουμε από τώρα στο όνομα παρά να προσπαθούμε μετά από 20 χρόνια να πείσουμε ότι το χαρίσαμε γιατί τότε ήταν μικρό κρατίδιο αλλά τώρα που είναι μέρος ενός μεγαλύτερου και πιο επικίνδυνου κράτους θέλουμε το όνομα μας πίσω.
Υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να υποχωρείς σε μια σπιθαμή χώρα και να χαρίζεις τα δικαιώματα σου, όταν έχεις όλα τα πλεονεκτήματα μεγέθους, αλλά να διαφωνείς μετά από μια ή δύο γενιές εναντίον σε μια μεγαλύτερη;
Ο Κ. Σουλιώτης μιλά για μια γλώσσα αρχαίας διαλέκτου που ούτε οι Αλβανόφωνοι, ούτε οι Βουλγαρόφωνοι, ούτε οι Ελληνόφωνοι, ούτε οι Σερβόφωνοι αλλά ούτε και οι γύφτοι την μιλάνε σαν την δική τους γλώσσα.
Ακόμα και οι νέοι των Σκοπίων μεταξύ τους προτιμούν να μιλάνε σε σερβοκροάτικα όπως θα διαπιστώσει κανείς όταν έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα.
Αυτή ήταν η γλώσσα που μίλαγαν μεταξύ τους οι Γιουγκοσλάβοι για 50 χρόνια στην επαρχία Βαρδάρ.
Ο Σουλιώτης προσπαθεί να αντιγράψει την κουτοπονηριά ορισμένων Σκοπιανών που έχουν προσπαθήσει μάταια να απογυμνώσουν την γλώσσα τους από κάθε ξένο στοιχείο, Βουλγάρικο ή Σέρβικο ή Ελληνικό.
Φαίνεται ότι έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν μια γραμματική που οφείλεται περισσότερο στην εκκλησιαστική Βυζαντινή Ελληνική, λόγω των γλωσσοδημιουργών καλογέρων Μεθόδου και Κυρίλλου παρά στην «αρχαία μακεδονική» διάλεκτο όπως ισχυρίζονται.
Το λεξιλόγιο της «επίσημης» γλώσσας τους αν και υπάρχουν 5 διαφορετικοί διάλεκτοι είναι βασισμένο σε βουλγαρικές και σερβικές λέξεις.
Η Ελληνική Ποντιακή Διάλεκτος έχει πολύ περισσότερα αρχαία Ελληνικά στοιχεία (και Μακεδονικά κατά συνέπεια) παρά αυτό το σκοπιανό κατασκευασμένο τερατούργημα γλώσσας που πολλοί λίγοι Σκοπιανοί την προτιμούν.

Το ανέκδοτο να στείλουμε γλύπτες για να τους βοηθήσουμε να κάνουν αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και τα άλλα παρδαλά περί Φιλίππου δείχνουν την κακεντρέχεια του κ. Σουλιώτη που πρέπει να ανταποκριθεί σε είδος γιατί μόνο έτσι κάτι ανίδεα όρνια σαν αυτόν αναρριχήθηκαν σε θέσεις καθηγητών πανεπιστημίων σύμφωνα με την δράση τους στις κομματικές φοιτητικές νεολαίες.

Α ρε Σουλιώτη, κρίμα το επίθετο. Αλλά ένας άνθρωπος που αλλάζει το περήφανο Ελληνικό όνομα του και υπογράφει Μίμης(σαν μίξης) για να μην δείξει την καταγωγή του κάνει σαν μυξιάρικο που έχει χάσει τον μπουσουλά του.

Να εξηγήσουμε γιατί.
Ανεξάρτητα με την καταγωγή του κάθε Έλληνα αν πεις κάποιον βλαχαλβανόσπορο, τουρκόσπορο, βενετόσπορο, σαρακηνόσποροι κ.λπ. θα τον προσβάλεις, εκτός κι αν είναι ο Μίμης ο Σουλιώτης και τα άλλα μυξιάρικα που έχουν χάσει την υπερηφάνεια τους σαν Έλληνες είτε επειδή πιστεύουν ότι είναι πολίτες της νέας παγκοσμιοποιημένης τάξης (my new ass) είτε πολίτες της παλιάς Διεθνιστικής ιδεολογίας (my old ass).

Αν είναι τόσο περήφανος ο Μίμης Σ.(θα παραλείψω το επώνυμό του από δω και πέρα γιατί δεν αξίζει τέτοια κληρονομιά) για την μεταλλαγμένη σπορά του τότε γιατί δεν μας λέει με περηφάνια τι κολόσπορος είναι; Αν δεν έχει την υπερηφάνεια της Ελληνικής του καταγωγής και Ιστορίας ας έχει τουλάχιστον την υπερηφάνεια της καινούργιας του κολοσπορίτικης καταγωγής.

Γιατί κολόσπορος;
Βλέπετε ορισμένα είδη φυτών αναπαράγονται μόνο από το χέσιμο των πουλιών.
Ο Μίμης Σ. θέλει και το αποδεικνύει ότι η καταγωγή του, μάλλον η ανατροφή του, ήρθε από χέσιμο κάποιας μικροκομματικής πουλάδας της τελευταίας εικοσαετίας.

Ρε μανία που το έχουν με τις λέξεις ρατσιστές και φασίστες για αυτούς που έχουν αντίθετη γνώμη. Όχι μόνο αυτό αλλά επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια οι κολόσποροι.
Μα είναι οι ίδιοι ρατσιστές εναντίον της φυλής τους, μισούν κάθε τι που είναι πραγματικό αγνό ελληνικό, και με την φασιστοσταλινική μόρφωση τους, αποτέλεσμα στενής κομματικής εκπαίδευσης σε τρυφερή ηλικία, προσπαθούν να πουν στην πλειοψηφία των Ελλήνων να βάλουν κάτω το κεφάλι και να φάνε τον μεταλλαγμένο κολόσπορο όπως τον έφαγαν κι εκείνοι, με το στανιό, για το καλό τους.

Με τέτοιους κολόσπορους στην Ανώτατη και Μεσαία Εκπαίδευση πως είναι δυνατόν η χώρα να πάει μπροστά;;;

Υ.Γ.
Συγγνώμη αν έπεσε η βαριοπούλα με τόση δύναμη αλλά τέτοιο στραβάδι "καθηγητής" χρειάζεται μακροσκελές ίσιωμα.
Τα λάθη του δεν είναι καλοπροαίρετα, γιατί σαν καθηγητής φιλολογίας έπρεπε να ξέρει τουλάχιστον στο γλωσσικό θέμα αυτά που η Βικιπαίδεια με ακρίβεια επεξηγεί.

14/3/08, 8:23 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

ρε παιδιά,ξέρει κανένας πως τους έλεγαν τους δικαιούχους γείτονες πριν το 45;
γιατί όσους έχω ρωτήσει ,το προσπερνάνε με ένα ταρατατζούμ.
δ

15/3/08, 9:21 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Το σωστό να λέγεται είπε...

Demetrat λεγόταν Vardar (Βαρντάρ) από το όνομα του Αξιού ποταμού - Βαρδάρη που την διασχίζει 310 χλμ στο δικό τους και 75 χλμ στο δικό μας έδαφος.

15/3/08, 12:31 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Δέν μπορεί, πλάκα μάς κάνουν κάποιοι καθηγητές οι οποίοι ζηλεύουν τήν Καλομοίρα π.χ. πού έχει πάρει επ'ώμου τίς στίς τηλεοράσεις εμφανίσεις κι αποζητούν κι αυτοί τήν 15λεπτη δημοσιότητα. Ειδάλλως θ'ασχολούμεθα μ'αυτόν τόν παπάρα;

15/3/08, 4:10 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

@ Το σωστό να λέγεται:

Χαρά στο κουράγιο σου να ασχοληθείς με τις χιλιοειπωμένες παπαριές του κ. "καθηγητού".

@ demetrat

Από το 1912-1922 ονομάζονταν Južna Srbija (Νότια Σερβία).
Από το 1922-1929 λεγόταν Skopje Oblast (επαρχία Σκοπίων).
Από το 1929-1941 λεγόταν Vardarska banovina (= Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάρη).

Ουδέποτε ονομάστηκε Μακεδονία από τους Σέρβους, απ΄όσο γνωρίζω.

15/3/08, 7:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Το σωστό να λέγεται είπε...

Όχι γενικά παπάρας ο σπόρος, έχει πάρει ετυμολογική ειδίκευση ο καθηγητής φιλόλογος, σε κολόσπορος.

16/3/08, 1:35 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Φειδίας είπε...

Αὐτὸς ὁ Μίμης (sic), ἐὰν δὲν εἶναι τουρκόσπορος ὅπως ὁ ἴδιος δηλώνει, καὶ δὲν εἶναι συμπτωματικὸ τὸ ἐπώνυμό του, δὲν βλέπω τὶ ἄλλη σχέσι μπορεῖ νὰ ἔχῃ μὲ τὸ τιμημένο Σούλι, ἐκτὸς ἀπὸ πιθανὴ καταγωγή ἀπὸ τὸν Πήλιο Γούση.

16/3/08, 4:19 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Πάντως ουδείς έκανε σχόλιο για την εξαιρετική φωτό, με την οποία ο Βαγγέλαξ, καλόγουστος και μερακλής, όπως πάντα, κόσμησε την ανάρτηση. Το γράφω αυτό, διότι θυμήθηκα κάτι που διάβαζα προ καιρού. Δασκάλα σε σουηδικό (;) σχολείο, διαθέτουσα προφανώς την αυτή οπισθιοδομή με την κοπέλα της φωτό, παρατήρησε ότι οι μαθητές της βαριόνται (κι εγώ το βαριόμουνα) το μάθημα της γεωγραφίας. Έπιασε, λοιπόν, και ζωγράφισε την υδρόγειο στα δύο (αχ...) δικά της ημισφαίρια και έκτοτε οι μπόμπιρες έγιναν ατσίδες στην γεωγραφία. Η αμοιβή της ήταν ότι την πέρασαν από πειθαρχικό.
Δίδαγμα/συμπέρασμα: Η αχαριστία για την προσφορά ορισμένων ανθρώπων δεν είναι μόνον ίδιον ελληνικόν (βλέπε χαρά Νικοπούλου), αλλά και σουηδικόν.

17/3/08, 11:04 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats