Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2008

Tά χελωνονιτζάκια τής φακής


Ήκουσα τό προσφάτως θρονισθέν παπαδάκι νά ψελλίζη:

«Η Εκκλησία παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον και με αγωνία όλα αυτά τα θέματα, τα εθνικά μας θέματα. Η Εκκλησία, πρέπει να ξέρετε, ότι αφουγκράζεται και την αγωνία, αλλά και τους πόθους του λαού μας γιατί είναι ζυμωμένη με το λαό. Σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα, όπως πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ανθιμου.

Καί γιατί νά ενεργήσης ω Τζερώνυμο, μέ σύνεση καί σοβαρότητα όπως πρέπει, στό θέμα τών Σκοπίων; Μέ τί προσόντα; Ώς τί; Πρόσεξον, καλλίτερα, τήν ποσότητα τού λιβανιού ώστε ιδανικώς τεθείσα νά κάνη τό δέον ντουμάνι. Σύ είπας γάρ διακριτοί είωνται οι ρόλοι εκκλησίας καί κράτους! Άφησον τώρα τά παρακολουθούμε, αφουγκραζόμεθα. Έρχεται απόκρεως, έρχεται σαρακοστή, έρχονται χαιρετισμοί καί βεβαίως... Λαμπρή!

(Μήπως όμως ίσως νά αρχίσουν νά ανησυχούν οι πολιτικοί μας; Είναι μιά κάποια αρχή αυτή...! Είθε!)

8 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Εγώ πάλι παίρνω τοις μετρητοίς τα λόγια του παπα-Ζερόμ κι ερωτώ: Αφού «Η Εκκλησία (, πρέπει να ξέρετε, ότι) αφουγκράζεται και την αγωνία, αλλά και τους πόθους του λαού μας γιατί είναι ζυμωμένη με το λαό», τότε διατί ποιεί την νήσσαν; Ή μήπως παρέλειψε να πλύνει τα άγια ώτα του και την φορά αυτή δεν καλοαφουγκράστηκε; Μα κι έτσι να είναι, δημοσκοπήσεις που εκφράζουν την αγωνία και τους πόθους των Ελλήνων δεν διάβασε ο ... Άγιος Α-Πι-Πι (Αθηνών και πάσης Ελλάδος);

3/3/08, 11:11 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Δεν τον πας τον καινούργιο -ε; Χαχαχα, πότε θα πάρεις χαμπάρι αδερφάκι μου πως τα ατομάκια εκεί πάνω είναι διακοσμητικά στο σύνολό τους; Για όλους μιλάμε τώρα.

3/3/08, 12:22 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Eurytan είπε...

Τι εστί σύνεση και σοβαρότητα; Είχα αυτή την περίεργη εντύπωση ότι η σύνεση και η σβαρότητα λογίζονται ως τέτοιες από... τα πειραματικά δεδομένα ήτοι εκ του αποτελέσματος. Όταν το αποτέλεσμα είναι να γίνεσαι ο καρπαζοεισπράκτωρ κάθε πικραμένου γιατί είσαι συνετός και σοβαρός ακολουθώντας την καρπαζοεισπρακτική πολιτική; Εκτός πιά και αν την τραβάει ο οργανισμός σου την καρπαζιά...

3/3/08, 2:12 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Κρητίκαρε, έτσι, έτσι...

Μότορ, φαίνεται εεε; lol

Ευρυτάν, έ, δέν είμαστε καρπαζοεισπράκτορες;

3/3/08, 2:52 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Eurytan είπε...

Ημείς καρπαζοεισπράκτορες; Η εθνικά υπερήφανή Ελλάς; Ω φεύ της αμαρτίας. Που ακούστηκε τοιούτον τι; Εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν είναι δυνατόν παρά να έχω παραισθήσεις κάθε φορά που νομίζω ότι τρώμε καρπαζιές. Αφού οι γνωρίζοντες εχέφρονες νόες που ηγούνται της Ελληνικής κοινωνίας μου λένε πως δεν τρώμε. Ο γιαλός πρέπει να είναι στραβός σίγουρα. :)

3/3/08, 4:10 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Το σωστό να λέγεται είπε...

Εγώ δεν κατηγορώ τον Τζερώνυμο (μ'αρέσει πολύ αυτό το παρατσούκλι του Ιερώνυμου για πειρα(μα)τικούς λόγους).

Ο άνθρωπος νεοζυμωμένος σ'αυτή την υπεύθυνη θέση δεν θέλει ούτε χρειάζεται την επίθεση των τζερτζελέδων αμαρτωλών του τύπου και της τηλεόρασης.

Είναι αρκετά έξυπνος, το μέλλον θα δείξει πόσο πατριώτης είναι.

5/3/08, 4:56 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Προτείνεις νά κάνουμε υπομονή;

5/3/08, 5:24 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Το σωστό να λέγεται είπε...

Ναι λίγη υπομονή.
Κάθε πύλη έχει το κλειδί της.

5/3/08, 6:23 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats