Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007

Όύτε στά ρηχά, ούτε στά βαθιά.


Φανταστήτε αγαπούλες, ο συλληφθείς ρίνγκο (πού μάλλον κλαίει σάν τόν μάρθο_βούρτση) νά ήταν γυιός τού Καρατζαφέρη· τί θά σούρνανε οι γνωστοί δημοσιογράφοι τιμηταί!

Ενώ τώρα... Ήσυχο ήσυχο τό ποταμάκι, αργοκυλάει τό γαλάζιο του νεράκι...

Βεβαίως η οικογενειακή/συλλογική ευθύνη είναι κάτι ισοπεδωτικό κι απορριπτέο ώς ιδέα, ώς πρακτική κι ό,τι άλλο.

Αλλά οι ίδιοι πού κάνουν κοκοκό τώρα καί απορρίπτουν τήν οικογενειακή ευθύνη, ελάχιστες ημέρες πρίν, (θυμάστε;) κράζαν κι αποδοκίμαζαν βουλευτή τού ΛΑΟΣ αποκαλώντας τον:

"Ο γυιός τού ρατσιστή"!

Τί αιδοιόσκυλα!

18 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Φανταστήτε αγαπούλες, ο ανυπότακτος νά ήταν βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ· τί θά σούρνανε οι γνωστοί δημοσιογράφοι τιμηταί (της Δεξιάς - ακροδεξιάς)!

Ενώ τώρα... Ήσυχο ήσυχο τό ποταμάκι, αργοκυλάει τό γαλάζιο του νεράκι...

Βεβαίως τόσοι και τόσοι είναι αστράτευτοι (ηθοποιοί, γιοι επιχειρηματιών, τραγουδιάρηδες).

Αλλά οι ίδιες δεξιές φυλλάδες πού κάνουν κοκοκό τώρα καί υπερασπίζονται τις "νόμιμες αναβολές" του ΛΑΟτιανού βουλευτού, σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, (θυμάστε;) κράζαν κι αποδοκίμαζαν βουλευτές και υπουργούς τού ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν υπηρετήσει!



Τί αιδοιόσκυλα!

5/10/07, 1:06 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Αγαπούλη!

Χαιρετώ σε.!

Έχεις δίκιο σέ αυτό, σπουδαιότατο φάουλ τού Καρατζαφέρη...)

5/10/07, 1:32 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ενω τωρα με τη συλληψη του τρομοκρατη γιου,ολοι μπορουμε να κοιμομαστε καλυτερα...

5/10/07, 1:42 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Ευαγγέλακα, ο συλληφθείς ρίνγκο δεν θα ήταν ποτέ γιος του Καρατζαφέρει. Οι δεξιοί δεν έχουν τέτοια -ιδεολογική- εγκληματικότητα, δεν θα μπορούσαν ποτέ να το παίξουν "αναρχικοί απαλλοτριωτές".
Ασχολούνται πιο πολύ με "επενδύσεις" και με παρανομίες όπου απαιτείται η συνεργασία των αρχών: Το πολύ πολύ να πουλούσαν προστασία σε κανένα μαγαζί ή να είχαν χτίσει έξω από την Κολοπετινίτσα κωλόμπαρο με Ρωσοβουλγάρες ή να είχε γίνει δόκιμος μοναχός που διακινεί μεγαλοποσότητες ηρωίνης.

5/10/07, 1:49 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger kaltsovrako είπε...

O νεαρός ψήφισε ΛΑ.Ο.Σ.(φ.π.) στις τελευταίες εκλογές, μιας και παρασύρθειν δημιουργικώς από τη ρητορία του κ. Καρατζαφέρη-Τσε περί υπερπλούτου του τραπεζικού κατεστημένου και ταυτόχρονα έκλασε ιδεολιγικώς τον daddy που τώρα οι ευθήνες πέφτουν βαριές πάνω του σαν τον Λεμονή μετά το Χαριλάου.


This is the τρούθ και πάμε για διπλό σουβλάκι στο Μπερνα-Μπέου

5/10/07, 2:30 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Ε, βρέ Τούκι, τήν επομένη φορά θά αλλάξω τήν παρομοίωση! :-p

Καλτσό! Πού είσαι βρέ! Ανησύχησα! Ειλικρινά! πάω νά δώ στό βλόγ σου!

5/10/07, 2:52 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Πρέζα μου, δέν ελύθη τό ζήτημα τής εγκληματικότητος αλλά είναι ωραίο νά βλέπεις τόν Αλαβάνο νά κάνη λόγο γιά ανάγκη θεσπίσεως ημέρας τού πατρός!

5/10/07, 2:53 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

είναι ωραίο νά βλέπεις τόν Αλαβάνο νά κάνη λόγο γιά ανάγκη θεσπίσεως ημέρας τού πατρός
Φρονώ πως το πιο ωραίο* είναι να βλέπεις έναν αστράτευτο στις τάξεις ενός κόμματος του οποίου οι υποστηρικτές (99%) κατηγορούν όλους τους υπολοίπους ως αστράτευτους.
*Συνδυαζόμενο με τα παγωμένα σχόλια των ΛΑΟτιανών: "μα είχε πάρει νόμιμα τις αναβολές", "μα, να, θα πάει να υπηρετήσει (στα ΟΥΚ, ε;)".
ΥΓ: Ο Γ.Κ. μπορούσε να επιλέξει την έδρα της Β Αθηνών και να αφήσει τον Αϊβαλιώτη σπιτάκι του. Αντ' αυτού τον έριξε στα μαλακά του κοινοβουλίου. Είναι άμεση η εμπλοκή του Γ.Κ., εκτός και αν επικαλεστεί "άγνοια", πράγμα άκρως φαιδρό αν σκεφτούμε ότι θέλει να ξέρει ακόμα και αν κατουράνε δεξιόστροφα οι βουλευτές του, αν κρίνω από το κάτωθι: ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο βουλευτής του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε τα δέκα λευκά ψηφοδέλτια στην τσέπη του, προκειμένου σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ να ψηφίσει τον κ. Σιούφα

5/10/07, 3:16 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Ναί, ναί, έχετε δίκιο... Είναι πιό ωραίο. (Αλλά ωραίο καί τό αλαβάνειο)

Καί ναί, η επιλογή τού Καρατζ. λίαν περίεργος...

5/10/07, 4:14 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vetdino είπε...

το http://syriza-watch.blogspot.com/ άνοιξε και σε περιμένει!! χε χε... όταν έχει έμπνευση γράψε ;)

5/10/07, 7:17 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Φειδίας είπε...

Ήθελα να τό σχολιάσω από καιρό, και μού δίνεται η ευκαιρία να τό πράξω.

Τουλάχιστον ο ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να δώσει ένα μάθημα: Να πιάσει εν ενεργεία βουλευτή από το αυτί και να τόν στείλει φαντάρο! Και να υπηρετήσει στα σύνορα και με όλες τις αγγαρείες. Έτσι ο Αϊβαλιώτης θα ξεχρεώσει. Τότε, θα πω έστω. Να σταλεί εν ενεργεία βουλευτής (χωρίς να υποχρεούται μάλιστα) να υπηρετήσει, θα είναι κάτι μοναδικό. Αν είναι έξυπνοι, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως διαφήμισι της στρατιωτικής θητείας.

Τώρα, μπορεί ο τουκιθετέτοιος που σχολίασε να μην έχει την διανοητική επάρκεια για να καταλάβει την διαφορά μεταξύ λιποταξίας, τρελόχαρτου, άρνησης στρατεύσεως και άλλων αριστερίστικων συνηθειών, και νομίμου απαλλαγής (και εγώ απαλλαγή είχα σχεδόν δέκα χρόνια για δίπλωμα και διδακτορικό, αλλά μετά υπηρέτησα είκοσι τρεις μήνες), αλλά ο Αϊβαλιώτης και νομικώς είναι σωστός και ηθικώς καθ' όσον ήταν γνωστό από πριν το ζήτημα και δεν εξαπάτησε κανέναν.

Εμένα βεβαίως δεν μού αρέσει που εξελέγη, διότι θεωρώ ολοκληρωμένο πολίτη μόνον όποιον έχει υπηρετήσει την Πατρίδα. Διότι εγώ θεωρώ ότι μόνον όποιος έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα έπρεπε να έχει καν δικαίωμα ψήφου (για δικαίωμα εκλέγεσθαι ούτε λόγος). Αλλά αυτή είναι η δική μου αντίληψη, εμένα του εθνικιστού, για την κοινωνία και την πολιτειακή οργάνωση. Το ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα και όχι τόσο αμιγώς εθνικιστικό όσο θα ήθελα, μπορεί να πειράζει εμένα, αλλά αυτό αφορά εμένα. Δεν υποχρεούται ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Αϊβαλιώτης να είναι τόσο εθνικιστές όσο θέλω εγώ, ούτε μέ ξεγέλασαν. Την δική μου εθνικιστική ιδεολογία δεν εκφράζει ο Αϊβαλιώτης, τον νόμο και την πολιτική ηθική τά τηρεί (νόμιμος είναι και δεν έκρυψε τίποτε). Εγώ ψήφισα εν γνώσει μου ΛΑ.Ο.Σ., διότι, παρά ταύτα, θεωρώ το κόμμα ικανοποιητικά εθνικιστικό και έδωσα σταυρό σε συνεπείς και άξιους εθνικιστές υποψηφίους, οι οποίοι και μέ εκφράζουν, έως τώρα, ικανοποιητικώς. Ο τουκιθετέτοιος είναι... χρυσαυγίτης μάλλον και βρίσκει απαράδεκτα... αντι-εθνικιστικό τον ΛΑ.Ο.Σ., αλλά τί να κάνουμε!

Ήταν λάθος βεβαίως του Καρατζαφέρη, αλλά από την στιγμή που επρόκειτο για στενό συνεργάτη του στην Ευρωβουλή, με υπηρεσία μάλιστα και δίπλα σε παλαιότερους ευρωβουλευτές, Μαρίνο κ.ά., δεν υπήρχε περίπτωσι να τού στερήσει την έδρα. Θα έπρεπε να μην τόν βάλει εξ αρχής. Είπαμε, μόνο αν τόν πιάσει από το αυτί και τόν στείλει φαντάρο συγχωρείται.

Εμένα βεβαίως δεν μέ ενδιαφέρει εάν ο Αϊβαλιώτης θα υπηρετήσει 6 ή 3 μήνες. Εδώ τόσο σχεδόν υπηρετούν και οι 20άρηδες σήμερα που δεν είναι προστάτες οικογένειας. Εγώ άλλα ζητώ. Ριζικές θεσμικές αλλαγές. Κατ' αρχήν, δεν σκέφθηκε κανείς έξυπνος να ρωτήσει: Γιατί για την θέση του βουλευτού δεν θεωρείται νομικώς προαπαιτούμενη η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων; Διαφωνείτε σε αυτό το απλούστατο; Γιατί; Εγώ για να πιάσω δουλειά χρειάστηκε να υπηρετήσω την θητεία μου πάντως. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Πολύ σοβαρότερες θεσμικές αλλαγές χρειάζονται. Τέρμα τα ψέμματα. Στράτευση για όλους στα 18. Για να μην πω και οι γυναίκες, και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις, και πλήρης αναδιοργάνωσις του Στρατού. Ισραήλ κύριοι. Και η Κύπρος ακόμη τό έχει εφαρμόσει. Και όποιος δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις δεν έχει και δικαίωμα ψήφου - αφού πρώτα εδραιωθούν οι θεσμικές και κοινωνικές αλλαγές που προτείνω. Τότε ναι, ο στρατός έχει αξία. Αλλιώς, σπουδές, εξωτερικά, τρέχα-γύρευε. Ποιά «προοδευτική» φραπεδοφοιτητική νεολαία θα συμφωνήσει; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Όλα τ' άλλα είναι φούμαρα και υποκρισίες.

5/10/07, 11:57 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

μπορεί ο τουκιθετέτοιος που σχολίασε να μην έχει την διανοητική επάρκεια για να καταλάβει την διαφορά μεταξύ λιποταξίας, τρελόχαρτου,και άλλων αριστερίστικων συνηθειών, και νομίμου απαλλαγής
Αγαπητέ Γραικύλε, στην αλητεία και στους χαρακτηρισμούς απαντώ με τη σιωπή μου.
Είναι κατάντια να μπαίνεις σε μία συζήτηση και απρόκλητος να επιτίθεσαι σε κάποιον. Δείξε λίγη αξιοπρέπεια, έστω και δανεική.

6/10/07, 11:26 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger son of a lion είπε...

Τουκιθεμπλόμ, διάβαζα το εξαιρετικό σου βλογ, και ιδιαίτερη εντύπωση μού προκάλεσε αυτό που έλεγες για τον Τούρκο αναρχικό, ο οποίος έλεγε ότι μένει στην "Constantinoupolis", μόνο και μόνο επειδή "σπάει τα νεύρα των Τούρκων εθνικιστών".

Δεν σου περνά ποτέ από το μυαλό ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος του να είναι κάποιος "αναρχοαυτόνομος"; Να τη σπάει σε όλους τους άλλους; Να κατακρίνει και να γελοιοποιεί τα ιδανικά της κοινωνίας στην οποία νιώθει ξένο σώμα για τον α ή β λόγο;

Βέβαια, είναι παράλληλα πασιφανές ότι ένας άνθρωπος που η θέση του ως προς το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι αντίθεση και όχι πρόταση, δεν έχει στην πραγματικότητα ιδεολογία. Η ιδεολογία του είναι απλά να "σπάει τα νεύρα" αυτών που τυγχάνει να έχουν ιδεολογία η οποία οδήγησε κάποτε σε δημιουργία κοινωνίας. Είναι μία απλή καταστροφική μανία που κρύβει ψυχοπαθολογικά συμπλέγματα και σίγουρα δεν έχει ως πηγή την αγάπη προς τον άνθρωπο.

Δεν είναι λίγο μίζερο αυτό; Δεν θα έλεγες και συ ότι αποτελεί πνευματική ψώρα και πολιτιστική ένδεια;

Πολύ πολύ διδακτικό το συμβάν με τον Τούρκο αναρχικό. Σε ευχαριστώ που έδωσες παράδειγμα για μία σκέψη που είχα εδώ και καιρό.

6/10/07, 1:26 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Το να εναντιώνεσαι σε κάτι που θεωρείς λάθος ποτέ δεν είναι κενό νοήματος. Ο εν λόγω Τούρκος αναρχικός θεωρεί "κακό" τους Γκρίζους Λύκους και τους θύμιζε την ελληνική ονομασία της Πόλης γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές μισούν οτιδήποτε ελληνικό. Αυτό το θεωρώ πνευματική υγεία, όχι "σπάσιμο" ως αυτοσκοπός, ούτε απλή αντίθεση. Δεν πιστεύω πως όποιος αντιτίθεται στον εθνικισμό και στα εγκλήματά του "το κάνει μόνο για την αντίθεση": πιστεύω ότι έχει προτάσεις και ο έχω ώτα ακούειν ακουέτω.

7/10/07, 10:04 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

OK vet!

Καλλίμαχε, συμφωνώ. Καρά άστοχη η επιλογή τού Καρατζαφέρη. Δέν περίμενα ποτέ, αυτά πού κράζουμε στούς άλλους νά τά βλέπουμε σέ εμάς.

Τούτο στηλιτεύει όμως κι ο Τουκιθεμπλόμ!

Εν πάση περιπτώσει, μήν τσακώνεστε βρέ αγαπούλες!

8/10/07, 2:06 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

Βαγγέλακα, διαφέρει. Δεν τσακώνομαι με κανέναν. Κάνω διάλογο, παρεμβαίνει κάποιος και με βρίζει απρόκλητα, του απαντώ (άπαξ) και του εξηγώ. Δεν έχει δεύτερη (ειδικά σε ξένο σπίτι/μπλογκ). Η απάντηση που δίνω δεν είναι καβγάς, αλλά μία ευκαιρία: αυτός που με προσβάλλει μπορεί ή να ζητήσει συγνώμη ή να συνεχίσει την απρόκλητη επίθεση.

8/10/07, 2:34 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Εντάξει Τ., σού ζητώ συγγνώμη.

8/10/07, 2:40 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger τουκιθεμπλομ είπε...

En prokeimenw den xrwstas sygnwmh se kanena, estw ki an to eniwses.

8/10/07, 3:06 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats