Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2006

Έν όψει τού σαββατιάτικου ντερμπακίου.

Δέν ξέρω έάν κερδίσωμε ή όχι, τρία χί καί μιά νίκη σέ τέσσερα μάτς είναι ενδεικτικό καταστάσεως, αλλά νά ακούς κάποιους γαύρους νά κάνουν λόγο γιά «Άρθρο 44» εννοώντας τήν ΑΕΚωνσταντινουπόλεως, είναι λίγο χάσιμο. Είναι χάσιμο διότι τό άρθρο 44 ψηφίστηκε στίς αρχές τής δεκαετίας τού 90, μπόλικες ανώνυμες εταιρείες άπό τότες έκαναν χρήση αυτού. Θέλω νά πώ ότι τό άρθρο 44 δέν ήταν μιά φωτογραφική διάταξη ή τροπολογία, ειδικά ψημένη γιά τήν ΑΕΚωνσταντινουπόλεως.

Τροπολογία είπα; Α ναί… Ναί. Είπα: «Τροπολογία φωτογραφική, ειδικά γιά εμάς». Τώρα έάν δέν γίνηται αντιληπτό τί μπορεί νά σημαίνη τροπολογία ειδική, φωτογραφική, άπό τήν παραγωγή στήν κατανάλωση, θά ήθελα νά εξηγήσω. Έάν υπάρχη όρεξη γιά κάποιον ενδιαφερόμενο, μπορεί νά εντρυφήση στά αρχεία τής Ελευθεροτυπίας:


Ημερομηνία : 27 Ιουλίου 1993.

ΘΡΥΛΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΜΑΝΟ
ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ 3 ΔΙΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ 5,5 ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ 2 - ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ ...."ΘΡΥΛΟΥ"

"Ρύθμιση των χρεών, σύμφωνα με το γράμμα του… «Θρύλου», αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, καταθέτοντας για ψήφιση στη Βουλή νόμο με τον οποίο δίνεται τέλος στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος έδωσε λίγο μετά το μεσημέρι στη δημοσιότητα την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία: Απαλλάσσεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τις απαιτήσεις της Τράπεζας Κρήτης μέχρι του ποσού των 2,6 δισεκατομμυρίων δρχ., το οποίο θα καταβάλει το Δημόσιο, που ως γνωστόν, έχει εγγυηθεί σχετικά.
Διαγράφονται οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο από φόρους δωρεάς ποδοσφαιριστών (υπόθεση Ντέταρι), ενώ ο Ολυμπιακός και άλλες ΠΑΕ που βρίσκονται στην ίδια μοίρα, καλούνται να καταβάλουν σε 120 μηνιαίες δόσεις τα μέχρι στιγμής βεβαιωμένα χρέη, τα οποία για τους «κόκκινους» ανέρχονται πλεόν στο ποσόν του 1.600.000.000 δρχ.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος» τόνισε χθες το βράδυ σε έγγραφη δήλωσή του ο πρόεδρος …… (δυσανάγνωστο χωρίο)….
Ολυμπιακού», πρόσθεσε το αφεντικό των «ερυθρολεύκων», «δίνει πίστη και δύναμη σε όλους για να χαράξουμε η νέα πορεία ου Ολυμπιακού. Εκ μέρους όλων των φίλων και οπαδών του ιστορικού συλλόγου μας, κατέληξε ο κ. Κόκκαλης, επιθυμώ να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα για τη θετική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί στην τελευταία πενταετία στο μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας». Από την πλευρά του ο κ . Μάνος υπογράμμισε ότι «με την τροπολογία αυτή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπώρησε αρκετές ΠΑΕ».
Με την εν λόγω ρύθμιση χαρίζονται στην ομάδα του Πειραιά, εκτός του ποσού των 2,6 δις. κι άλλα περίπου 500.000.000 δρχ, τα οποία αποτελούν ένα μέρος του φόρου δωρεάς για τη μεταγραφή του Λάγιος Ντέταρι.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι συνεπώς υποχρεωμένη να πληρώσει (σε 120 δόσεις) περίπου 4,6 δις. από τα χρέη δύο δισεκατομμυρίων δρχ. που έχουν βεβαιωθεί συνολικά μέχρι στιγμής. (Ήδη έχουν δοθεί, με βάση την προηγούμενη ρύθμιση, κάπου 400.000.000 δρχ., ενώ στο εξής η μηνιαία δόση θα φτάνει το ποσόν των οκτώ εκατομμυρίων). Παγώνουν α υπόλοιπα 5,5 δις.
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στην τροπολογία για τη ρύθμιση που μπήκε στο σχέδιο νόμου «Κίνητρα Ανάπτυξης επιχειρήσεων, διαρρυθμίσεις στην έμμεση και άμεση φορολογία και άλλες διατάξεις» τονίζονται ………(δυσανάγνωστο χωρίο) τα εξής ……….( δυσανάγνωστο χωρίο)…….. ερασιτεχνικών σωματείων αυτών, που έχουν βεβαιωθεί για είσπραξη στις Δημόσιες οικονομικές Υπηρεσίες , δύνανται να καταβληθούν σε εκατόν είκοσι μηνιαίες δόσεις μαζί με τις οφειλόμενες προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής. * Η καταβολή των δόσεων εξυπηρετείται με παρακράτηση του ποσού κάθε δόσης από την κρατική επιχορήγηση. Σε περίπτωση που η παρακρατούμενη επιχορήγηση δεν καλύπτει ……( δυσανάγνωστο χωρίο) της οφειλόμενης ΠΑΕ ή το σωματείο στην αρμόδια ΔΟΥ. Η παράλειψη καταβολής του επιπλέον ποσού προς κάλυψη του συνολικού ποσού των δύο συνεχών δόσεων συνεπάγεται την απώλεια του ευεργετήματος του τρόπου εξόφλησης και το υπόλοιπο του χρέους καθίσταται εφάπαξ απαιτητό υπολογιζομένων και των προσαυξήσεων. *Οφειλές ΠΑΕ προς το Δημόσιο από φόρους δωρεάς ποδοσφαιριστών για τις οποίες έχουν εκδοθεί πράξεις φόρου δωρεάς που εκκρεμούν κατά την ημερομηνία .( δυσανάγνωστο χωρίο) του παρόντος ( δυσανάγνωστο χωρίο) οι δε πράξεις αυτές παύουν να ισχύουν. *Οφειλές ΠΑΕ υφιστάμενες προς Τράπεζες που θα επιδικαστούν ύστερα από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, καταβάλλονται από το Δημόσιο μέχρι του ποσού για το οποίο έχει παρασχεθεί εγγύηση εκ μέρους αυτού, χωρίς δικαίωμα αναγωγής του σε βάρος της ΠΑΕ.


Όλο αυτό τό κόπυ πέηστ δέν είναι αφιερωμένο στά ντουγάνια πού δέν μπορούν νά καταλάβουν ότι τό άρθρο 44 έγινε γιά πάσα ανώνυμο εταιρεία πού πληροί κάποιες προϋποθέσεις καί όχι μόνο γιά τήν ΑΕΚωνσταντινουπόλεως. Είναι αφιερωμένο σέ αυτούς πού δέν κοκκινίζουν, πού δέν ντρέπονται όταν σάν κοκοράκια χλευάζουν περί «ΑΕΚ 44» καί ξεχνούν τά δικά τους, τήν τροπολογία – αφιέρωση στον γαύρο, αυτά τά δις πού χαριστήκαν ειδικά καί μονό γιά τον Ολυμπιακό.

Όσο γιά τό Σάββατο; Άς κερδίσει ο καλλίτερος. Είτε η ΑΕΚωνσταντινουπόλεως, είτε ο ΟΣΦΠ-Μάνος

Εξαιρέσει τού Τ.! Τά σέβη μου ντήαρ καλτσό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats