Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2005

Όχι ηγούμενος ακόμη! Προηγούμενος όμως, ναί…

Η τελευταια φορα πού προεδρος του Συν (ειτε Δαμανακη, ειτε κωνσταντοπουλΑς, ειτε Αλαβανος) ειχε φιλοξενησει ελληνες νά του πουν τα καλαντα ηταν προ Χριστου.

.

.

.

.

.

Είναι απιστευτος ο τυπος. Ακομη καί σέ αυτην την φαση, βρηκε νά πη γιά τους μεταναστες!

άπό τό ιν.γρ:

Ο Αλ.Αλαβάνος από την πλευρά του δήλωσε ότι «σύμφωνα με το Ευαγγέλιο το πρώτο πράγμα που βίωσε ο Χριστός ως βρέφος ακόμα, ήταν η μετανάστευση από τη Βηθλεέμ στην Αίγυπτο λόγω των σφαγών του Ηρώδη. Σήμερα στην εποχή μας λόγω του σφαγών, λόγω οικονομικής διάλυσης, λόγω φτώχειας έχουμε τους μετανάστες. Το μήνυμα επομένως της ειρήνης, της αλληλεγγύης δε μπορούσε να το πουν καλύτερα παρά τα καλά παιδιά και οι φοβεροί τραγουδιστές που είναι αγοράκια και κοριτσάκια, από τους Φιλιππινέζους και τις Φιλιππινέζες που δουλεύουν στην πατρίδα μας σήμερα».

Δέν ετυχε, δέν εδωσε ο Μεγας Αρχιτεκτονας του Συμπαντος νά ακουσω τον προεδρΑ του ΣΥΝ νά δηλωνη όλα αυτα.

Θα ηθελα πολύ νά καρφωθω στα χειλη του τίς στιγμες πού σχηματιζαν τους φθογγους των λεξεων: «σύμφωνα με το Ευαγγέλιο»

Η παραπομπη του στο ευαγγελιο, θυμιζει, μας τονιζει δηλαδη, ποσο ενθερμος χριστιανος είναι, τίς καθημερινες αναγνωσεις των πραξεων των αποστολων, καί την πρός Σοδομιτες επιστολη (- συμπαρασταση), τίς ηχηρες πρός τα τεκνα του σφαλιαρες όταν καθονται στο τραπεζι γιά μασα ανευ σταυροκοπησεως καί προσευχης ως εξης: «Αειποτε Μεταναστα Χριστε ευλογησον την βρωσιν καί την ποσιν των δουλων σου…»

Η κουβεντουλα του περι «σύμφωνα με το Ευαγγέλιο» ακουγεται μεταλλικα, μας φερνει ντολμπυ σαρραουντ, τίς τρεις βολτες του κλειδιου στον αφαλο της ζωνης αγνοτητος της θυγατρος του στην οποιαν ευχας καί καταρας διδει γιά την κακοδαιμονια πού μαστιζει οσες τό δινουν προγαμιαια. «Μονον μετα τό στεφανι, κορη μου!»

Τό «σύμφωνα με το Ευαγγέλιο» αναρτα απαγορευτικο σημα στον κρεοπωλη τίς Τεταρτες, Παρασκευες, Σαρακοστες, προδεκαπενταυγουστους… Φακες νεροβραστες μονον!

Η ανακληση του εν λογω ευαγγελικου εδαφιου, δενει κομπο τον φαλλο του, στελνει πρός Γυαρον/σιβηριαν τίς οποιες ορεξεις του κάθε Σαββατον, παραμονη της τω Κυριω αφιερωμενης ημερας…

Καί τελος, η εκτροφη ατημελητου πωγωνος τον σπρωχνει ολο καί περισσοτερο στην αρνηση των εγκοσμιων εν καιρω, τον συμφιλιωνει μέ βαριες καλογερικες εικονες…

Τετοιος ανθρωπος (οστις σέ τατου στο αριστερο ποδι, εχει την επι του ορους ομιλια) είναι λογικον, λογικοτατον νά φερει επιχειρηματα άπό τό Ευαγγελιον.

Ο Αλαβανος περα άπό μπερδεψας βουρτσα καί λουτσα, είναι πολιτικος – πολιτικαντης. Ενιοτε επιστρατευει καί τό Ευαγγελιον γιά καμια παρολα, Ευαγγελιον τό οποιον κατά τ’αλλα τό αποκαλει εναλλακτικα σοφτεξ, ντελικα κλπ κλπ. Δικαιωμα του βεβαιως νά πιστευη/νά μήν πιστευη αλλα μήν τό παιζει wanna be ηγουμενος της μονης Εσφιγμενου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats