Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Ὁ θεσμός!

Προφανῶς ἡ κρίση τοῦ ἐπί δέκα ἔτη, ἀνωτάτου ἄρχοντα τῆς χώρας γιὰ τὴν κρίση εἶναι ὅτι αὐτὴ δημιουργήθηκε ἀπό τὸ 2005 καὶ μετά.

 

Πρν ἀπὸ τὸ 2005 (ὁπότε καὶ ἦταν πρόεδρας ὁ τέως πρόεδρας) κρίση δὲν ὑπῆρχε ἀφοῦ δὲν εἶχε καυτηριάσῃ (νὰ ψελλίσῃ δὲν εἶχε τολμήσει δηλαδή) τὰ νῦν καυτηριαζόμενα!

 

Ἐκτὸς κι ἂν ὑφίστατο ὅ,τι στηλιτεύει τώρα ὁ πατρινός ἀλλά ἀνταποδίδων (τότε) γραμμάτια στοὺς πολιτικοὺς πού τὸν ἀνεκάλεσαν ἀπὸ τήν λήθη, δὲν τολμοῦσε νὰ πῇ τὸ παραμικρό.

 

Τί ἔντιμη στάση! Ὄχι ἀπό τό πρόσωπο ἡ ἔντιμη στάση! Ἀπὸ τὸν «θεσμό»!

3 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Σε πιάνω συνοδοιπόρο των απόψεων Τράγκα! Πάντως ο Χατζηνικολάου είπε οτι και τότε ο πρόεδρας είχε καυτηριάσει το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου -έτσι είπε, εγώ δεν τα θυμάμαι αυτά.

Μεταξύ μας τώρα και για να ξεχωρίζουμε μερικά πράγματα, πάντα έπαιζε ρεμούλα, διαπλοκή και άλλα τέτοια επίκαιρα σουξέ. Θα φέρω σαν παράδειγμα μια τεράστια ρεμούλα, για να εξηγηθώ:
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Το έργο θα πληρωνόταν και από κοινοτικά κονδύλια. Το δημοπρατεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη -κερδίζει τον διαγωνισμό μια αμερικάνικη εταιρεία. Στέλνουν τα χαρτιά στην Ε.Ε., τους τα γυρνάνε πίσω με αιτιολογία "σιγά μη δώσουμε τα φράγκα μας στους αμερικάνοι!" Ξανά δημοπράτηση, το κερδίζει μια γερμανική (νομίζω) εταιρεία. Ξαναστέλνουν τα χαρτιά, τους τα ξαναγυρνάνε πίσω και επειδή βλέπουν οι κοινοτικοί οτι είμαστε ολίγον χάπατα σημειώνουν επάνω "δώστε το στη γαλλική εταιρεία αν θέλετε να εγκριθεί". Το δίνουμε στη γαλλική -ολοκληρώνεται το έργο με δόξα και τιμή! (Έχω κάτι κενά μνήμης με τις εθνικότητες, μπορεί να ήταν ανάποδα οι χώρες -να το δώσαμε σε γαλλική και να μας ανάγκασαν να πάει σε γερμανική, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό). Στο μεταξύ είχε φύγει ο Μητσοτάκης, είχε έρθει ο Αντρέας και νομίζω οτι τον είχε ήδη διαδεχθεί ο Σημίτης.
Αλλά τελικά το αεροδρόμιο έγινε.

Το σημαντικό είναι οτι μέχρι σήμερα, η παρούσα κυβέρνηση είναι η μοναδική που:
1. Και τα παίρνει μέχρι σέντς από τα ταμεία.
2. Και κανένα έργο δεν κάνει.
3. Και μπλέκει δημόσιους υπάλληλους στις κομπίνες της (αλάδωτους υπάλληλους εννοώ).
4. Και αλληλοκαρφώνεται επειδή κάποιος δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στη λεηλασία.

Χωρίς πλάκα, τόσο αισχρή κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΤΑΔΕΙ! Και δεν το λέω ιδεολογικά -οι άνθρωποι είναι μπουκαδόροι, μόνο που φεύγοντας σπάνε και τα γυαλικά της μαμάς!

15/5/09, 1:31 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Σε πιάνω συνοδοιπόρο των απόψεων Τράγκα! χαχαχα! Τόν θυμᾶσαι τήν τριετία 90-93 πῶς τά ἔχανε στόν μητσοκλέωνα;

Ὅσο γιὰ τὸ ἂεροδρόμιο (γερμανικῶν συμφερόντων θαρρῶ) εἶχα κάποτε διαβάσει (σέ προϊντερνετικές ἐποχές) τί ἀποικιοκρατική σύμβαση εἴχαμε (σίκ) ὑπογράψει. Κράτος ἐν κράτει δηλαδής...

18/5/09, 11:21 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Ε, μα αφού δε θα μας δίνανε τα λεφτά -πως να το κάνουμε δηλαδή; Εντάξει, μας πιάσανε κανονικά τον κώλο αλλά έχουμε ένα αεροδρόμιο! Να το χαίρονται αυτοί που το πληρώσανε και να το πληρώνουμε εμείς που δεν μπορούμε να το χαρούμε!

Θυμάμαι επίσης μια φρικτή φάση, από Κακαουνάκη νομίζω (μπορεί να ήταν κι ο Τράγκας εκείνη την εποχή τους μπέρδευα)... άστα να πάνε, ούτε να τη γράψω δεν θέλω.

Και θυμάμαι οτι εδώ στο δημόσιο μας υποχρεώνουν να δημοσιεύσουμε τις προκηρύξεις διαγωνισμών σε 3-4 στάνταρ εφημερίδες (όλες χαμηλής κυκλοφορίας) -μέσα σ΄αυτές και η Ψώρα.

18/5/09, 12:34 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats