Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Τό διάστημα μεταξύ δύο πολέμων.

Ρέ πούστη μου είναι απίστευτο... Ναί, όλα αυτά πού συμβαίνουν τόν τελευταίο καιρό, είναι εξοργιστικά, όμως μπροστά σέ μιά τέτοια είδηση/ειδήσεις,

Σε αποκλεισμό του Λιβάνου από αέρος και θαλάσσης προχωρά το Ισραήλ



Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να προχωρά σε ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό του Λιβάνου για να σταματήσει -όπως ισχυρίζεται- τον ανεφοδιασμό της Χεζμπολάχ. Ήδη, αχρηστεύτηκε από βομβαρδισμούς το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας στη Βηρυτό. Στις επιδρομές των Ισραηλινών στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 39 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 10 παιδιά.


«Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται ως κεντρικός κόμβος για τη μεταφορά όπλων και εφοδίων στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, με την οποία επιβεβαιώνεται η επιδρομή.


Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως το Ισραήλ με την επίθεση στο αεροδρόμιο της Βηρυτού επέβαλε έναν αεροπορικό αποκλεισμό στο Λίβανο. «Αυτό, έγινε, στο μέσο της τουριστικής περιόδου, για να καταλάβει η λιβανική κυβέρνηση το τίμημα που θα πληρώσει για την άρνησή της να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ» επισημαίνεται.


Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχωρά και σε ναυτικό αποκλεισμό του Λιβάνου για να κόψει τους διαδρόμους ανεφοδιασμού της Χεζμπολάχ. Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ αναπτύχθηκαν κοντά στα λιμάνια της χώρας και εμποδίζουν την πρόσβαση σε αυτά.


Τα ισραηλινά μαχητικά έπληξαν με τουλάχιστον έξι ρουκέτες δύο διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού και ένα παρακείμενο δρόμο αναγκάζοντας τις Αρχές του αεροδρομίου να εκτρέψουν τις πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής, ανέφεραν πηγές την λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.


Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό το Λίβανο αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ανακοίνωσαν Kύπριοι αξιωματούχοι.


Επλήγη ακόμη ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ, Αλ-Μανάρ, σε προάστιο της Βηρυτού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα. Πάντως, ο σταθμός εξακολουθεί να εκπέμπει.


Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ δήλωσε λίγο αργότερα πως δεν θα επιτραπεί ξανά στους αντάρτες της Χεζμπολάχ να επιστρέψουν στις θέσεις που βρίσκονταν στο νότιο Λίβανο και στα σύνορα με το Ισραήλ.

Αντίποινα της Χεζμπολάχ

Σε αντίποινα, αντάρτες της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν δέκα ρουκέτες Κατιούσα εναντίον του οικισμού Ναχαράγια στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία Ισραηλινή και να τραυματιστούν άλλα τρία άτομα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Έχοντας καταστήσει τη λιβανική κυβέρνηση υπεύθυνη για την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις κατά κύματα εναντίον του Λιβάνου καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Τουλάχιστον 27 Λιβανέζοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιδρομών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε περιοχές του νοτίου Λιβάνου σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό της αστυνομίας και νοσοκομείων.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα άμυνας, λέει η Ουάσινγκτων

Οι ΗΠΑ κάλεσαν και τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αλλά επισήμαναν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δήλωσε σύμβουλος του Μπους, που συνοδεύει τον πρόεδρο στο ταξίδι του στη Γερμανία.

«Πρέπει να θυμηθούμε πώς άρχισε αυτό με τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα σύνορα και την απαγωγή Ισραηλινών στρατιωτών. Οι Σύροι και οι Ιρανοί έχουν εξ ορισμού κάποια ευθύνη με τη στήριξη που προσφέρουν στη Χεζμπολάχ» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Η Γαλλία καταγγέλλει τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στο Λίβανο και τους χαρακτηρίζει «δυσανάλογη πολεμική πράξη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Φιλίπ Ντουστ - Μπλαζί.

«Για αρκετές ώρες, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί του αεροδρομίου μιας κυρίαρχης χώρας, φίλης της Γαλλίας [...] είναι ένας δυσανάλογος πόλεμος» τόνισε.

Και η Ρωσία καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά «υποδομών κοινής ωφελείας» στο Λίβανο, τη Γάζα και απευθύνει έκκληση ηρεμίας προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να αποτραπεί «μια ευρύτερη σύρραξη» αναφέρει ανακοίνωση του Ρώσου διπλωμάτη Μιχαήλ Καμίνιν.

...μένεις μέ ανοικτό τό στόμα.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Count on me! (Δώδεκα)
85,30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats