Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

βαθειὰ πίστη στὴν ὀρθοδοξία


Οἱ συντελεσταὶ τοῦ λαμπροῦ ἔργου στὸ Χυτήριο, ἔργο τὸ ὁποῖον χάρη σὲ ψηφοθηρικὰ κίνητρα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς καὶ κάποιους ζηλωτὲς (γιὰ τοὺς ὁποίους ὡστόσο δὲν ἔχω τὸ παραμικρὸ κακὸ λόγο νὰ πῶ) θεωρήθηκε ἔργο καὶ τέχνη, τὴν εἶδαν κάπως ἑλληναράδες, ὀλίγον ἀπὸ ἐθνίκια, στάνταρ ὅμως τείνοντες στὸν χριστιανοταλιμπανισμὸ καὶ ἀνεκοίνωσαν ὅτι παύουν τὶς παραστάσεις ὁρμώμενοι ἀπό...

ἐθνικὸ καθῆκον, πατριωτικὸ αἴσθημα, βαθειὰ πίστη στὴν ὀρθοδοξία!

Καλὲ ναί, βαθειὰ πίστη στὴν ὀρθοδοξία.

 
Καραλὸλ – μὰ ἐπιτέλους δὲν ὑπάρχει κάποιος παντελονάτος ἀντιχριστιανὸς νὰ βγῇ καὶ νὰ πῇ ἕνα γαμῶ τὴν πίστη σας κωλοχριστιανοί; Τί γλοιώδεις πίπες εἶναι αὐτές; Ὅπως ὁ πάτερ (sic) Παστίτσιος, ὁ ὁποῖος ὅμοιες πίπες ἔλεγε στὸν ΑΡΔ Βαξεβάνη…

9 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Ρε γιατρέ -η Παναγοπούλου που είχα δει στην τηλεόραση (Εισαγγελάτος, ΠαναγιώταΤος, Τατσόπουλος) από την αρχή χριστιανή ευσεβής δήλωνε και έλεγε οτι το έργο είναι βαθιά χριστιανικό. Δεν το είπαν τώρα οι άνθρωποι!
Βέβαια, άποψη δεν έχω γιατί δεν θα πήγαινα να το δω ούτε μαστουρωμένος εκείνο το πράγμα (από την υπόθεση και μόνο) αλλά μην μετατοπίζεις το πρόβλημα!
Η κωλοτούμπα είναι των "εθνικών" που μέχρι χτες έβριζαν τη "θρησκεία του Εβραίου" πάνω στην οποία έχει στηθεί μια παγκόσμια συνομωσία κυριαρχίας του κόσμου και όχι των συντελεστών της παράστασης. Τώρα, αν η εκκλησία την έχει δει "σκεπαστή" και πλακώνεται με τους δικούς της -τι να γίνει; Να ξεθάψουμε τους Κέρμιτ μας και να τρέχουμε να κυνηγήσουμε τον Λαέρτη τάδε -πώς τον λένε;

Υ.Γ: Από την τηλεοπτική συζήτηση που προανέφερα, μού έχει μείνει η τσαχπινιά του ΠαναΓιώταΧου ο οποίος σαν επιχείρημα κατά της παράστασης έφερε ένα υποθετικό σενάριο "δικής του" εμπνεύσεως στο οποίο μια γυναίκα ηθοποιός πληρώνει να σκοτώσουν τον σκηνοθέτη άντρα της ο οποίος είναι τοιούτος. Μετά ο βουλευτής υποθέτω οτι επέστρεψε στην Τατιάνα για φρέσκιες Τατιανίες!

2/11/12, 12:50 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Ξέχασα να σου πω οτι δίνεις πολύ κατατοπιστικό λινκ -αν πήγαινε και κάπου θα βοηθούσε κιόλας!

Η φωτό του γέροντα Παστίτσιου με αηδίαζε κάπως (αλλά η τρολιά που είχε κάνει εν αγνοία του ήταν μνημειώδης!)

Ο Βαξεβάνης είναι ο νέος Μάκης (στο πιο ψευδό) -ανυπομονώ να δω ποια θα είναι η νέα Κιμ Κίλιαν! Τον αθωώσανε -λέει! Άρα, να υποθέσω, η Σχοινά και η Μουτούση που είδαν τα ονόματά τους να φιγουρούν στη λίστα ως εν δυνάμει φοροφυγάδες, καλά να πάθουν! Ο καθένας μας μπορεί να είναι φοροφυγάς αν το αποφασίσει ο δημοσιογράφος!

2/11/12, 3:09 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Δήλωνε πιστή χριστιανή; Πόσο ἀρχή τό δήλωνε; Ὅταν ἔπαιζε στά λιονταράκια τοῦ κυρ Ἠλία; Ἐντάξει, δηλαδή ἄν δήλωνε ὀλίγον φλού θρησκευτικώς (ἄς μήν πῶ ἀντιχριστιανή διότι εἶναι πομπῶδες) τί θά ἔκανε; Θά ἔφτανε μέχρι τά κουδούνια τῶν σπιτιῶν μας νά μαζώξει τά κουδούνια μέ χριστιανικά ὀνόματα; Τί μαλακίες ἀκοῦμε ῥέ στρέητ μου! Σιγά μήν κρατάει καί ἐξαπτέρυγα ἡ βάσια τίς κυριακές λίγο πρίν τό σαμιώτικο!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=303267

6/11/12, 10:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα -μην τις βγάλουμε έξω και τις μετράμε τις χριστοπιστίες από τη μια της Βάσιας και από την άλλη των Χ.Α. των δωδεκαθεϊστών!

Γιατί, τα λιονταράκια του κυρ Ηλία δεν ήταν τίγκα στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια";

Πάντως επιμένω οτι οι συντελεστές του έργου δήλωναν από την αρχή οτι το έργο ήταν βαθιά χριστιανικό (δεν έχω γνώμη για το έργο -απλώς μεταφέρω τις δηλώσεις τους).
Από την άλλη, υπάρχει μια ταινιάρα που λέγεται "Δόγμα" του Κέβιν Σμιθ την οποία σού συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν παιζόταν σήμερα στο Ελλαδιστάν πάω στοίχημα οτι θα βγαίνανε οι Παναγιώταροι να κάψουν το σινεμά. Όμως, επειδή την έχω δει πάνω από 5 φορές (και δεν φημίζομαι για τα χριστιανικά μου πιστεύω) σου υπογράφω οτι η συγκεκριμένη ταινία έπρεπε να προβάλλεται στα κατηχητικά. Και ο τρόπος που παρουσιάζει τον θεό με συγκίνησε μέχρι κι εμένα που δεν έχω καμιά ιδιαίτερη καϊλα περί της ύπαρξής του ή μη.
Ρεζουμέ 1: Ενίοτε το πιο αντιχριστιανικό μπλοκ είναι η χριστιανική εκκλησία και οι φωνές των "απίστων" διέπονται από μια βαθιά θρησκευτικότητα.
Ρεζουμέ 2: Παντελόνια φοράω (αν και θα με βόλευαν οι κελεμπίες ή οι φούστες) αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να βρίσω τη θρησκεία κάποιου. Με ενοχλούν οι πράξεις των ανθρώπων και όχι τα πιστεύω τους. Και θεωρώ οτι η κακή πρακτική είναι, κάποιες φορές, αποτέλεσμα της κακής εφαρμογής μιας ιδεολογίας.

7/11/12, 9:11 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

τὸ ἔχω δεῖ τὸ δόγμα, τὸ ντισκλέημερ στὴν ἀρχὴ σὲ προετοιμάζει ὅτι θὰ παίξῃ σπουδαία ἀποδόμηση καὶ φυσικὰ ναί, οἱ ἐδῶ ΓΟΧ θὰ κάναν τὰ δικά τους τὸ δίχως ἄλλο!

Βρὲ μότορ! Ἔλεος ποὺ τὸ ἔργο ἦταν βαριὰ καὶ βαθιὰ χριστιανικό! Ἐκτὸς κι ἄν βαθιὰ χριστιανικὸ ἐννοοῦν τὸ ὅτι ἐντρυφοῦμε σκάβοντας μέχρι τὴν Ἀστραλία, στὸν χριστιανισμό, δίδοντας μιὰ δική μας θεώρηση ἡ ὁποία ὅμως βάσει τοῦ δόγματος, εἶναι βλάσφημη, πῶς νὰ τὸ κάνουμε τώρα;

Συμφωνῶ μὲ τὸ ἕνα σου ῥεζουμέ. ἁπλά ἐνίσταμαι λίγο στὸ ὅτι ἡ βαθιὰ χριστιανικότης - πίστη μπορεῖ νὰ ἐκφραστῇ φασματοειδῶς. Φυσικὰ σὲ ἐλεύθερη κοινωνία ζοῦμε καὶ κάθε ἄποψη ἀκόμα καὶ βλάσφημη πρέπει νὰ γίνεται ἀποδεκτή, ὅπως ἀποδεκτὴ πρέπει νὰ γίνεται κάποια -σὲ κόσμια πλαίσια- διαμαρτυρία ὅσων θίγονται.

Ἐξοργίζομαι -ἂς ποῦμε- τὸ ἴδιο μὲ τὴν βλασφημία ὅσο καὶ μὲ τὴν ψηφοθηρία τῶν ὄψιμων χριστιανοζηλωτῶν τῆς ΧΑ.

10/11/12, 7:55 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά -για τους Χρυσαυγίτες δεν το συζητάμε, είναι γκιόζηδες, μέχρι χτες λατρεύανε τη Ρέα και θέλανε να σταυρώσουν τους Εβραίους άνευ εξαιρέσεων.

Το οτι το έργο ήταν χριστιανικό δεν το λέω εγώ (πού να ξέρω; το είδα;) -το λένε οι συντελεστές του. Κι εφόσον δεν έχω ίδια άποψη θα δεχτώ τη δική τους.

Δεν έχω άποψη περί του πώς πρέπει να εκφράζεται η πίστη (ή η χριστιανικότητα) -ή μάλλον έχω: θεωρώ οτι η πίστη είναι προσωπικό ζήτημα και πρέπει να εκφράζεται ιδιωτικά και κατά μόνας. Η διαφορά της πίστης από την ιδεολογία είναι οτι ο πιστός θεωρεί οτι θα αλλάξει τον κόσμο αλλάζοντας τον εαυτό του και όχι το ανάποδο. Ε, ας το κάνουν λοιπόν -τι μας ζαλίζουν; Σαν κάτι τύπους που βροντοφωνάζουν: "Έλα εδώ πτωχό μου παιδί να σου δώκω μια ελεημοσύνη -τι; έχω εικοσάρικο; δεν πειράζει -χαλάλι σου" (και του δίνουν εικοσάλεπτο φυσικά)

Η βλασφημία προϋποθέτει πίστη -αλλιώς δεν υφίσταται. Εννοώ οτι η κοπέλα σου η οποία θα σου πει "σιγά την ΑΕΚ" δεν βλαστημάει, γιατί θεωρεί την πίστη σου στην ΑΕΚ παιδιάρισμα ή κάτι παρόμοιο. Όταν εγώ όμως σου πω "σιγά την ΑΕΚ" τότε αποσκοπώ στο να θίξω την πίστη σου -αντιπαραθέτοντάς τη με τη δική μου (τη θρυλάρα).

12/11/12, 4:17 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Δὲν μποροῦν νὰ ξέρουν ἂν εἶναι χριστιανικὸ κάτι διότι καθ'ὕλην ἁρμόδιοι νὰ τὸ ποῦν, εἶναι οἱ πάπαρδοι καθ'ὅσον τοῦ καταστήματου. Τί εἶναι ἡ Παναγοπούλου; Τίποτις! Ἢ μᾶλλον ὄχι! Εἶναι ἡ ἀντίστοιχη housewife ποὺ ἔλεγε καὶ ἡ φωτισμένη Ἀμάντα Μιχαλοπούλου κατηγορώντας τὶς νοικοκυρὲς ποὺ ἀντιτιθόντουσταν στὸ πόνημα τῆς Ῥεπούση.


Χμ... Καὶ ἐπειδὴ ἀπό σένα μαθαίνω ὅτι εἶπαν κάτι τέτοιο οἱ συντελεστές, νομίζω τελικά ὅτι καλά ἔκαναν οἱ ΧΑϊτες καί τρολάρισαν ἔξω ἀπό τό χυτήριο, θἄ ἔπρεπε μάλιστα νά ἔλεγαν: μία σας καί μία μας!

13/11/12, 10:04 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Ε, όχι και δεν μπορούν να το πουν επειδή τη σφραγίδα του τι είναι και τι δεν είναι χριστιανικό το κρατάει η Αρχιεπισκοπή!
Είπαμε -η πίστη (και η χριστιανική) είναι προσωπική υπόθεση, εξ ου και η χριστιανικότητα ή μη μιας πράξης ή ενός θεάματος-θέματος είναι εξίσου προσωπική υπόθεση. Αν εγώ θεωρήσω τον εαυτό μου στρατιώτη του Χριστού και μακελέψω ένα σωρό απίστους, τότε η πράξη μου είναι χριστιανική ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Μέχρι εκεί μίλησαν οι άνθρωποι αυτοί -παρακάτω δεν το πήγαν!
Αν έλεγαν "το έργο είναι χριστιανικό γι΄αυτό απαιτούμε να παίζεται κάθε Κυριακή στις εκκλησίες" να συμφωνήσω μαζί σου οτι οι παπάδες θα ήταν αρμόδιοι να γνωμοδοτήσουν. Αλλά όταν ο παπάς θεωρεί αντιχριστιανική τη δυαδικότητα του θεού (ας πούμε) και καίει αυτούς που την υποστηρίζουν -ε, δεν θα τον θεωρήσω τίποτα περισσότερο από μια φράξια η οποία μπορεί να έχει γνώμη ΜΟΝΑΧΑ για τις ΚΟΒες της.
Εσύ που είσαι και αντισταλινικός -στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να είσαι με τους συντελεστές της παράστασης, όχι με τους κατόχους της μοναδικής αλήθειας!
Δεν διαφώνησα ποτέ με το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, εξ ου και αν έξω από το Χυτήρειο μαζεύονταν όλοι αυτοί και διαδήλωναν μοιράζοντας τα φυλλαδιάκια τους ή συζητώντας, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα (πέραν της γελοιότητας του θεάματος -αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό τώρα που έχει χάσει την έμπνευσή του ο Σεφερλής!)
Το να ΑΠΑΙΤΕΙΣ να κατέβει το έργο, να δέρνεις όμως κόσμο, να του απαγορεύεις την είσοδο στο θέατρο και το να σκυλοβρίζεις τον σκηνοθέτη -ε, δε νομίζω οτι είναι μέθοδοι έκφρασης γνώμης! Και σε καμιά περίπτωση δεν σου δίνει δίκιο.

Υ.Γ.: Μιας και αναφέρθηκε ξώφαλτσα η Ρεπούση -ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Εγώ θα συμφωνήσω οτι κακώς δεν ανέφερε τις σφαγές στη Σμύρνη, εσύ θα συμφωνήσεις οτι εξίσου κακώς δεν ανέφερε και τις σφαγές που έκανε ο ελληνικός στρατός στην πορεία του μέχρι την Άγκυρα;

14/11/12, 9:10 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Προφανῶς καὶ κακῶς ἀποσιωποῦνται καὶ τὰ δικά μας, ἀλλὰ τὸ πρόβλημα ξέρεις ποιό εἶναι; ὁ ἐξωραϊσμός ῥέ μότορ. Πού ὡς ἱστορικός ἡ τύπισσα, εὑρέθη μπροστὰ σὲ κάποια γεγονότα καὶ ἐκουσίως, στρατευμένως τά ἀφήρεσε.

Ἡ δήλωση τῶν συντελεστῶν ὅτι τὸ ἔργο εἶναι βαθειὰ χριστιανικὸ εἶναι τρόλικη, γι’αὐτοὺς προφανῶς ὅπως λές ἀλλὰ καὶ γιὰ ὅποιον ἔχει αὐτιά, ἀκούει καὶ ἀξιολογεῖ κάποια γεγονότα. Ἡ δήλωση ἔγινε γιὰ νὰ - ἀλήθεια δὲν ξέρω γιατί. Μᾶλλον γιὰ νὰ τσιμπήσουν κάποια συμπάθεια ἀπὸ κάποιους ἀνίδεους καὶ τσάμπα μωρὲ τὰ ταλαιπωρήσαμε τὰ παιδιά, παραξήγηση γένηκε!

17/11/12, 6:48 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats