Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

Ξέρω τ'όνομά σου, τήν εικόνα σου καί πάλι απ...


Νομίζω ότι ο πανήγυρας θά ξεκινήση πάρα πολύ σύντομα καί λίαν πρόωρα... Θά αρχίση πρίν κάν ο ο καλαμποκάς σπείρει τά κάρβουνα στήν φουφού. Πρίν ο μαϊμουδιάρης κουρδίσει τό ντέφι του καί πρίν ο στά συγκρουόμενα τά βάλει στό ρελαντί νά τά ζεστάνη...

 

Ο Σαμαράγκου, πρίν ακόμα στεγνώσει ο μέλας στά ψηφοδέλτια κάνει έκκληση στόν Ομπάμα γιά τό Γκουαντανάμο καί Κούβα.

 

Όχι ότι δέν γίνεται νά εφαρμοσθή μιά παρελκυστική πολιτική από τόν νιούφη πρόεδρα σέ αυτά πού θίγει ο νομπελίστας συγγραφεύς αλλά όσο καί νά’ναι, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θά φανή εάν οι μαϊμουδισμοί ολοκλήρου τής υφηλίου επί τή εκλογή τού Ομπάμεως έσχον νόημα ή όχι.

 

Μένει νά δούμε εάν τό ΑΛΛΑΓΗ πήγαζε από ειλικρινή χείλη καί εάν εφαρμοστή σέ περιπτώσεις εξόφθαλμης καταπάτησης τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνούς δικαίου κλπ ή εάν μιά υπερδύναμη συνεχίση (έστω σέ ιμοραλιστικό τέμπο) νά σέβηται τόν εαυτό της.

 

Φίφτυ φίφτυ φάσις.

 

Τό μόνο ε χάντρεντ πέρ σέντ είναι η ηλιθιότητα τής μάζας. Ίδωμεν ωστόσο, μπορεί καί νά...



5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Να σου πω εγώ αδερφέ, να μην αναρωτιέσαι. Το Γκουναντάναμο αποκλείεται να το κατεδαφίσει. Η περιοχή εκεί ανήκει στις ΗΠΑ, τους την είχε πουλήσει (με χρυσόβουλο) κάποιος πρώην κυβερνήτης του νησιού. Να τη δώσουν πίσω αποκλείεται. Να κατεδαφίσουν το στρατόπεδο και τι να κάνουν δηλαδή; Να ανοίξουν θερμοκήπια να πουλάνε γλαδιόλες και καστανόχωμα;

Το εμπάργκο αν σταματήσει, την πουτσίσαμε εσύ, εγώ και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι τουρίστες. Γιατί θα το βουλιάξουν τα Αμερικανά το νησί και δεν θα βρίσκουμε ούτε σανίδι να βάλουμε πάνω από το κεφάλι μας, άσε που οι τιμές (φτηνές τώρα) θα πάνε στα ουράνια. Οι Κουβανοί θα ωφεληθούν βέβαια, αλλά εμείς οι τουρίσται όχι.

Δεν είδα όμως κανέναν διανοούμενο να ζητάει από τον Ομπάμα να αφήσει επιτέλους τους 5 Κουβανούς που κρατάνε στις ΗΠΑ με σικέ κατηγορίες για κατασκοπία και να εκδόσει τον Ποσάδα Καρίγιες που έχει παραδεχτεί οτι έβαλε να ανατινάξουν ένα αεροπλάνο πάνω από την Αβάνα, σκοτώνοντας καμιά 80αριά επιβάτες.
Διανοούμενοι του show off με λίγα λόγια.

7/11/08, 9:05 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Γιά νά δούμε, γιά νά δούμε...

7/11/08, 12:34 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger dgalanis είπε...

έχεις δίκο για την ηλιθιότητα της μάζας αλλά μέχρι στιγμής οφείλω να ομολογήσω ότι ο ομπάμας με έχει εντυπωσιάσει

7/11/08, 4:31 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger vangelakas είπε...

Μακάρι νά πάνε όλα καλά καί ό,τι εξαγγέλεται νά γίνη πράξη. Μακάρι.

7/11/08, 4:34 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Nativist είπε...

Ούτε ο Ομπάμα, ούτε κανείς Ομπάμα μπορεί να αλλάξει το παραμικρό, χωρίς την "άνωθεν" έγκριση. Άλλωστε, ο Σαραμάγκου δεν ζητά να κατεδαφιστεί η βάση του Γκουαντανάμο, αλλά μόνον η φυλακή. Αυτό δεν θα το κάνουν, δεν θα κατεδαφίσουν την φυλακή, διότι μάλλον χρειάζεται, αλλά ίσως αφήσουν ελεύθερους τους εκεί νυν κρατούμενους σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, ώστε να δείξουν ότι κάτι αλλάζει στις ΗΠΑ (στάχτη στα μάτια δηλαδή), μιας και ο Μπους το είχε παραχέσει, αφ' ενός και ο πολύς κοσμάκης θέλει να τι πιστεύει, αφ' ετέρου.
Οψόμεθα μετά την 20ην Ιανουαρίου 2009. Αν ήμουν Α,ερικανός, μάλλον τον Μακκέιν θα είχα ψηφίσει, διότι αυτόν τον ξέρουμε τι είναι. Τον άλλο τον ξέρουμε; Η εκλογή του Ομπάμα σίγουρα δείχνει ότι στην Αμερική κι ένας μη "τζακάτος", ο οποίος δεν λέγεται Καραμανλής, Παπανδρέου, ή Μητσοτάκης, μπορεί να φτάσει στο ύπατο αξίωμα, εν αντιθέσει με το Ελλαδιστάν, όπου κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Από την άλλη, ποιος ξέρει τι μέσα έχει μετέλθει και ο γιος του "ταχυδρόμου" από τη Κένυα, ποιος ξέρει τι υποχρεώσεις έχει αναλάβει και πόσες κατουρημένες ποδιές έχει φιλήσει, για να φτάσει εκεί που έφτασε. Μόλις 44 χρόνια μετά την υπογραφή του Civil Rights Act, με το οποίο επισήμως απαγορευόταν κάθε διάκριση μεταξύ φυλής και φύλου. Αλήθεια, το περιμένατε ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα μαύρος (μιγάς έστω) πρόεδρος στις ΗΠΑ, που μόνο στα έργα βλέπαμε; Εγώ όχι.

ΥΓ: Βαγγέλακα, μα τι μου είπες ότι πρέπει να ήταν στα νιάτα της η Nancy, "αυτί"; Τι είναι πάλι αυτό; Πρώτη φορά τ' ακούω και γελάω από χθες! :)))) Να είσαι καλά, ρε φίλε.

7/11/08, 6:31 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats