Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

Μωρό μου σόρρυ μά έχω βρεί καλλίτερο ψηφοφόρι...

Μετά από τίς άπειρες φορές πού ζήτησε συγγνώμη από τούς ασφαλισμένους στά ΙΚΑ, από τούς τίς πολεοδομίες αντιμετωπίσαντες, από τίς εγκύους εργαζόμενες (ολίγον περισσότερον τού μέσου όρου, έλληνες κι ελληνίδες σ'αυτές οι κατηγορίες) ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τούς μετανάστες πού ταλαιπωρούνται!
Τί κρίμας πού έχει ψοφήσει βρέ συγχωρηθήναι δεόμενε Προκόπη, η εκπομπή τής Κούρκουλα, νά έβγαινες live νά τό φώναζες μέ δάκρυα στά μάτια.
Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή στη συζήτηση για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο
Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση για το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Στόχος να μην παραμείνει κανείς στην παρανομία, είπε ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Αντίθετα, η Αντιπολίτευση κατηγόρησε το ΥΠΕΣ ότι παρακάμπτει τους μετανάστες. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μην παραμείνει κανένας μετανάστης στην παρανομία. Αυτό θα γίνει «χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την ασφάλεια του τόπου» δήλωσε. Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι αν κατά την εφαρμογή τα μέτρα αφήνουν απ' έξω κάποιες κατηγορίες μεταναστών, θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν -αν υπάρχει τρόπος- και ζήτησε συγγνώμη από τους μετανάστες που ταλαιπωρήθηκαν. Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα η συμμετοχή των μεταναστών στην προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο «Εθνική Επιτροπή για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών» είναι εκ των ουκ άνευ. Η κ. Παπακώστα είπε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να λύσουν το θέμα της αντιπροσώπευσής τους και ζήτησε να εκπροσωπηθεί και η περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς μίλησαν για παράκαμψη των μεταναστών, τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, όσο και κατά τη στελέχωση της Εθνικής Επιτροπής για την κοινωνική ένταξη του μεταναστών. «Πολιτική μικροψυχία» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την άρνηση της πλειοψηφίας να κληθούν στη Βουλή το Φόρουμ Μεταναστών και ο Συνήγορος του Πολίτη. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι από τον κανονισμό της Βουλής δεν προβλέπεται πρόσκληση Ανεξάρτητων Αρχών. Ζήτημα αιχμής ανεδείχθη και το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου που δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να αρνηθούν χορήγηση ή ανανέωση της άδειας παραμονής σε μετανάστες που έχουν καταδικασθεί σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους για πλημμέλημα ή κακούργημα. «Θα αποδώσουμε στο μετανάστη ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη;» ρώτησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε για «επαναστυνομικοποίηση της υπόθεσης των αλλοδαπών». Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου ζήτησε να μην αποτελούν τα ένσημα προϋπόθεση της άδειας παραμονής και εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

blog stats